EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

NÉVJEGY

Csörge Szabolcs József

A nevem Csörge "Pihe" Szabolcs József, e blog házigazdája vagyok 2006 óta. A blogon kívüli életben egy olyan épületfotós vagyok, aki régiségkereskedő is, de eredetileg igazgatásszervező és műtárgybecsüs (tehát meghatározásom hivatalosan is: bonyolult).

2007 óta igyekszem tematizálni a blogot, így a legsűrűbben fotós témákról fogsz olvasni - talán túlzások nélkül állíthatom, hogy a legnagyobb magyar nyelvű Pentax-fejlesztésekkel foglalkozó bloggá nőtte ki magát az oldal, amelyet egyértelműen a sok látogatónak, érdemi hozzászólónak és a kisebb-nagyobb fotós oldalakon való hivatkozásnak köszönhetek és köszönök.

A blog azonban csupán háttérországa egy nagyon erős Facebookos közösségnek, gerince egy feltörekvő YouTube csatornának és technikai megvalósítója több fotós játéknak. 2016-ban átléptük az 500 állandó tagot, az oldal pedig három-ötezer látogatót köszönt havonta. 2012 óta évente egy vagy több játékot is rendezünk: a karácsonyi képküldős játék már visszatérő téli program, de 2016 második felétől elindult a heti körökre felosztott RAW WAR - ezekről részletesen alább olvashatsz.

Szeretném nyomatékosan leszögezni, hogy a blog.csorge.hu naplóbejegyzései a saját véleményeimet tükrözik, amelyek másokra erőszakolását se nem kívánom, se nem tartom fair dolognak: így a véleménynyilvánításokat kérlek fogadd egészséges szkepticizmussal és kezeld helyiértéken, amennyiben az nem egyezik az egyéniségeddel, értékítéleteddel és életfelfogásoddal!

Köszönöm szépen a látogatásodat, jó olvasást és nézelődést kívánok:

Szabolcs / Pihe

 

JÁTÉKOK

Mivel egy blog csak akkor igazán lehet jó, ha az Olvasói közösséget alkotnak, számomra is az a cél, hogy olyan írásokat és programokat találjak ki, amelyek csapatot kovácsolnak. Erre először 2012-ben tettünk próbálkozást a Christmas Print Trading meghonosításaként napvilágot látó Karácsonyi játékkal, amely minden várakozásomat felülmúlta: közel 50-en vettünk részt benne. A második csapatépítőnk a Miért tetszik játék volt, amely a témája miatt szerényebb fogadtatásban részesült, de szerintem a résztvevők így is nagyon élvezték. 2016-ban elindult a Raw War, amely hetente ad új kihívást kreativitásunknak.

Ha azonban van ötleted, hogy milyen más játékkal tudnánk kiszélesíteni a blog spektrumát, örömmel veszem minden gondolatodat!

 

Karácsonyi játék (Christmas Print Trading), 2012 óta minden évben

A játék célja, hogy Karácsonyra meglepjük egymás egy A4-es méretben kinyomtatott saját fotónkkal. A címzettünket a honlapon erre a célra megírt programmal lehet "kihúzni" december 6-án. A játékot a http://blog.csorge.hu/karacsonyi-jatek címen lehet elérni.

 

RAW WAR, 2016 óta hetente

Mint a neve is mutatja, ez egy kreatív játék, ami a blogtól függetlenül a Facebookon, egy erre kialakított zárt csoportban játszódik. A játék célja, hogy a heti feladványt, egy kidolgozatlan nyers formátumú képet a lehetőségeink, tudásunk és kreativitásunk szerint a legjobban dolgozzuk fel. A csoportba itt léphettek be.

 

Miért tetszik játék, 2013

E játékkal egymás fotóival ismerkedhetünk meg. A Miért tetszik játék szintén húzós alapú, mint a Karácsonyi változat, ám itt postacím helyett játékostársunk galériáját húzzuk ki. A cél, hogy a galériáról méltató szavakat mondjuk, kiemelve, hogy nekünk miért tetszenek a képei, miért ajánlanánk a megtekintését másoknak is. A teljes ismertetőt itt találjátok, a 2013-as ajánlókat pedig itt.