CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA

PENTAXOKRÓL, FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

NÉVJEGY

Csörge Szabolcs József

Üdvözöllek! A nevem Csörge Szabolcs József (becenevemen: Pihe) és 2006 óta írom változó lendülettel, de töretlenül ezt a blogot.

Az első egy-másfél év személyes bejegyzéseit szép lassan leváltották a fotós írások, majd ez is tematizálódott és mára kifejezetten a Pentaxhoz vagy a márkához kötődő hírekről, termékekről igyekszem számot adni nem hivatalos és nem is profi vélemények ("sufnitesztek") formájában.

A blog azonban csupán háttérországa egy erős Facebookos közösségnek, gerince egy feltörekvő YouTube csatornának és technikai megvalósítója több fotós játéknak. Az "Egy Pihe az ezer szösz között" játékos cím ugyan az évek során szépen lassan kikopott, de törekszem arra, hogy egy baráti, közvetlen és laza hangulatú felület legyen azoknak, akikkel osztozom a hobbimban. Kérlek, nézz körül ezeken a felületeken is:

Facebook YouTube Flickr Twitter RSS Feed

Köszönöm szépen a látogatásodat, jó olvasást és nézelődést kívánok:

Szabolcs / "Pihe"

 

A POLITIKAI KORREKTSÉG KEDVÉÉRT...

Szeretném nyomatékosan leszögezni, hogy:

- bejegyzéseim a saját véleményeimet tükrözik, amelyek másokra erőszakolását se nem kívánom, se nem tartom fair dolognak: így a vélemény-nyilvánításokat kérlek fogadd egészséges szkepticizmussal és kezeld helyiértéken, amennyiben az nem egyezik az egyéniségeddel, értékítéleteddel és életfelfogásoddal;

- a tesztelt termékek tekintélyes részét a Pentax Magyarországtól kapom. A tesztelésért nincs díjazás, így nincs szerződésem sem, ami szabályozná vagy korlátozná a véleményemet - ugyanúgy megírom, hogy valamit nem találok jónak, mint azt, ami tetszik;

- sok esetben - kizárólag tréfás keretek között - utalásokat láthatsz más fényképezőgép-gyártókra. Nincs szándékomban se márkát, se azok használóit megbántani - ezek a kijelentések mindig az önirónia keretein belül, saját márkánk hiányosságait előtérbe állítva kerülnek kontextusba.

Kérlek, hogy ezek tudatában olvasd / nézd a bejegyzéseimet!

 

JÁTÉKOK

Mivel egy blog csak akkor igazán lehet jó, ha az Olvasói közösséget alkotnak, számomra is az a cél, hogy olyan írásokat és programokat találjak ki, amelyek csapatot kovácsolnak. Erre először 2012-ben tettünk próbálkozást a Christmas Print Trading meghonosításaként napvilágot látó Karácsonyi játékkal, amely minden várakozásomat felülmúlta: közel 50-en vettünk részt benne. A második csapatépítőnk a Miért tetszik játék volt, amely a témája miatt szerényebb fogadtatásban részesült, de szerintem a résztvevők így is nagyon élvezték. 2016-ban elindult a Raw War, amely hetente ad új kihívást kreativitásunknak.

Ha azonban van ötleted, hogy milyen más játékkal tudnánk kiszélesíteni a blog spektrumát, örömmel veszem minden gondolatodat!

 

Karácsonyi játék (Christmas Print Trading), 2012 óta minden évben

A játék célja, hogy Karácsonyra meglepjük egymás egy A4-es méretben kinyomtatott saját fotónkkal. A címzettünket a honlapon erre a célra megírt programmal lehet "kihúzni" december 6-án. A játékot a http://blog.csorge.hu/karacsonyi-jatek címen lehet elérni.

 

RAW WAR, 2016 óta hetente

Mint a neve is mutatja, ez egy kreatív játék, ami a blogtól függetlenül a Facebookon, egy erre kialakított zárt csoportban játszódik. A játék célja, hogy a heti feladványt, egy kidolgozatlan nyers formátumú képet a lehetőségeink, tudásunk és kreativitásunk szerint a legjobban dolgozzuk fel.

A két szép évet megélt Raw War véget ért. Ha úgy érzed, szívesen átvennéd a játék szervezését, örömmel átadom az adminisztrációs jogokat! A csoportba itt léphettek be, de érdemi történés már nincs.

 

Miért tetszik játék, 2013

E játékkal egymás fotóival ismerkedhetünk meg. A Miért tetszik játék szintén húzós alapú, mint a Karácsonyi változat, ám itt postacím helyett játékostársunk galériáját húzzuk ki. A cél, hogy a galériáról méltató szavakat mondjuk, kiemelve, hogy nekünk miért tetszenek a képei, miért ajánlanánk a megtekintését másoknak is. A teljes ismertetőt itt találjátok, a 2013-as ajánlókat pedig itt.