ESIK, DE FÉNYKÉPEZHETŐN

Ebédig egész aktívan teltek az órák, aztán elállt az eső és kiszabadulva a négy fal közül, kimentem egy kis friss levegőt szippantani. Egészen véletlenül nálam volt a két vázam és a makróobjektív is, mert megint rámtört a filmes feeling, úgyhogy a hetek óta a nyolcadik kockát jelző Z-1-est megdolgoztattam egy kicsit, konkrétan egy óra leforgása alatt beletettem vagy 10 expót, ami hozzám képest hihetetlenül nagy teljesítmény. Kicsit kétséges a dolog kimenetele, mivel a 400-as Ilford Delta nem kimondottan makrózáshoz készült és állvány sem volt nálam, így F/11-nél szűkebb rekeszt és 1/30-nál lassabb záridőt nem is nagyon mertem megkockáztatni. (Kis kitérő: a fejembe vettem, hogy veszek egy kisméretű és könnyű állványt, ami 2kg terhet elcipel -- nem tudtok véletlenül ajánlani egyet? A Manfrotto honlapját néztem, van is olyan, ami tetszett, de forintosítva kerek egy havi fizetésem lenne fejjel együtt, így azonnal zártam is be az oldalt.) A K10D-vel egy expot lőttem el, hogy legyen valami körítés is a bejegyzéshez. Egy szó, mint száz: menjetek makrózni bármit, gyönyörű kövér vízcseppek vannak! :o)A kép kattintással nagyobb lesz

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax k-7 kényszerített szenzormozgatás videó
hogyan készül: gépi előhívás »

fotó     makró    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

eldiablomismo

Szép lett. Itt sajna az esős időszakok váltakoznak a taknyos-nyálassal reggel óta, így esélytelen jó képeket csinálni, ráadásul hűvös is van. Így marad, hogy neten lesem mit ügyeskednek össze mások :)

 2      

Zsákai Péter

"Egészen véletlenül nálam volt a két vázam..." :D :D :D
Nagyon hangulatosra sikeredett még azzal a randa léggyel is! :)
Várom a filmes vázzal készült képeket is!

 3      

gorbelabda

Ez a legyes kép nagyon komoly, nem véletlenül mondják, hogy eső után menjünk fotózni. Nagyon komoly ahogy a cseppen áll a dög!
Állvány tipp: Induro, olcsóbb mint a manfrottó, és akik próbálták azt mondták jobb is.

 4      

G@besz

Zsííír...eső után a legjobb makrózni...
1. nincs annyira meleg
2. a bogarak lelassulnak
3. a vízcseppek baromijól mutatnak a képen

Így hirtelen ez ugrott be!:D:D

A gorillapod nem lenne jó a célra Szabolcs??

 5      

juice

Én is visszakaptam a makimat Ákostól, de mire kijutok valahova, szerintem felszárad a természet könnye... annak ellenére, hogy ilyenkor nem lehet hasalni (lehetni lehet...) tényleg legjobb időszak van makrózáshoz. És én még sohadesoha nem makróztam állványról, ez szégyen és gyalázat mi?

Hm kíváncsi vagyok mit alkotsz filmre. Nekem még van 22 kockám, direkt visszaszoktatónak tettem bele, de nem nagyon fogy.

 6      

Zsákai Péter

A mai blogpost-od címe meg lehetne: "esik, de nem fényképezhetőn" ;)

 7      

Pihe

Köszönöm Nektek a hozzászólásokat!

Ed: a héten készülök hozzátok háttértartóért (reményeim szerint akad még egy darab felesleges eladó), esetleg árultok Indurót is?

Gabesz: annál egy kicsit magasabb kellene... úgy 50-60 centi magasságra szeretném kihúzni, ha tájfotózással hozna össze a sors.

Juice és Péter: én is kiváncsi vagyok a filmes képekre. Még van 14 kockám, de nem szeretném elkapkodni. Majd Karácsony környékén lesz produktum. :o)

Péter: nem egészen, de a mottó ez lett! :o))

 8      

G@besz

Juice!

Makrózni állványról a legkönyebb.....:D:D
Tényleg az a kihívás ha kézből sikerül, ráadásul ugye megvannak az adott témák amit nem is lehet ,mert mire felállítod a cuccost, elmászik (repül,szalad,ugrik)!!
Én ráadásul a fordításos technika miatt nem is tudnék állványról makrózni, mert a dof max 3-4 mm!
Jó a "lábzoom" is!:D
És igenis tessék felvenni valami koszolható rucit,és belehasalni a nedves fűbe!Esetleg beszerezni egy nagyobb szemeteszsákot,amire rá lehet hasalni!:D:D
De mit is magyarázok én itt...Te úgyis tudod!:D:D

 9      

gorbelabda

Gyere csak nyugodtan, neked lesz háttértartó az fix! :) Van induró is.