EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 9. OLDAL -

FACEBOOK CSOPORTUNK A FOTOVIDEO MAGAZINBAN!

A mai szép reggelen az a megtiszteltetés ért, hogy Facebook csoportunkról egy kis kedvcsináló született a FotoVideo Magazin online kiadásában (ezzel nem mondtam teljesen igazat, mert a nem publikus változatot már tegnap olvastam). Nem is kommentálnám túl, alább a cikk, kettyintéssel az oldalra juttok tovább. Szeretném megköszönni Nagy Anitának (akit szerintem a legtöbbünk a CheckMyBudapest blogról ismer), hogy gondolt ránk! :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

10+2 TANÁCS KEZDŐ FOTÓSOKNAK

A Facebook csoportunkban egy kép kapcsán jött elő néhány meglátás, amitől enyhe deja vu érzésem lett: eszembe jutott, hogy nem is olyan régen még tanácsok után bújtam a netet, mivel lehetne elindulni a fényképezés rögös, de kellemes és kreatív útján. Miután a meghatottság és a nosztalgia könnyeit sikerült felitatnom, elhatároztam, hogy a fényképező-barát létet most(anában) elkezdő Pajtásaimnak összeírok pár ötletet, tanácsot. Világmegváltó gondolatokkal nem fogtok találkozni, inkább azokra a már sok helyen, sokféleképpen leírt és körüljárt tanácsokra szorítkozom a szám íze szerint, amik engem kezdőként segítettek és ösztökéltek. (És talán még most is jól jöhetnek.) Remélem hasznos lesz és Ti is úgy tudtok belőlük profitálni, ahogy én tudtam 7-8 éve.

Tovább...

KARÁCSONYI FOTÓS JÁTÉK 2013: ELINDULTUNK!

Kedves Pajtások! Pár perce lehet jelentkezni az idei karácsonyi játékra a http://blog.csorge.hu/karacsonyi-jatek címen. A jelentkezés 2013. december 5., 23:59-ig tart, azonban arra kérnélek Titeket, hogy ne hagyjátok az utolsó percre, hiszen a jelentkezéseket idén jóvá kell hagynom.

A jelentkezésetek után - ha szabad és van rá időtök - arra kérnélek Titeket, hogy osszátok meg a játék honlapját Facebookon is, legyünk minél többen, hiszen így még érdekesebb lesz!

Ha bármilyen problémába futnátok a jelentkezéssel kapcsolatban, a szabolcs kukac csorge pont hu címen jelezzétek kérlek!

 PIHE, fotó témakörben

KARÁCSONYI FOTÓS JÁTÉK (CHRISTMAS PRINT TRADING) 2013

Kedves Pajtások!

Sokan érdeklődtetek már, hogy lesz-e idén karácsonyi húzós játék, így az első "hivatalos" kört most le is futnám: igen, játék LESZ. Elkészültünk egy csini(nek gondolt) és rettentő egyszerű webes felülettel, ami remélhetően nagyon le fogja csökkenteni az ügyintézés menetét és kedvcsinálóként növelni fogja a játékosok számát.

Tavaly 54-en játszottunk, ami minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Nem titok, azt szeretném, ha ez a szám idén legalább ennyi lenne, vagy picit nőne: érjük el az 55-öt, rendben? :o) 

Jelentkezni 2013. november 1.-től lehet majd, egészen 2013. december 5. 23:59-ig, vagyis elég hosszú a regisztrációs idő ahhoz, hogy a last minute játékosok se maradjanak le. :o) A jelentkezés a november 1.-től elérhető űrlapon keresztül fog történni (ott, ahol most a "Hamarosan" felirat látható), az összes változás annyi, hogy most jóvá kell hagynom majd a jelentkezéseket. Ez két dolog miatt szükséges: egyrészt a spam robotokat nem szeretném játékba engedni, másrészt pedig a tavalyi játékban tiltólistára került embereket szeretném kiszűrni (két ilyen emberke van, akiről tudok, hogy nem küldött képet).

Ahogy 2012-ben is, idén is véletlenszerűen választja ("húzza") ki a program a játékostársakat. A folyamatra azonban van egy ráhatás, ugyanis a tavaly húzottakat figyeli a honlap, így aki tavaly is játszott, az idén biztosan nem ugyanazt fogja húzni. Ennek előfeltétele, hogy ugyanazzal az e-mail címmel játszatok!

A webes felületre felkerült egy Like és egy Megosztom Facebook-on gomb is. Arra szeretnélek kérni Titeket, hogy vigyétek hírét és terjesszétek a játékot, hogy minél többen lehessünk. A játék továbbra is ingyenes és nem kell lájkolni semmilyen oldalt a jelentkezéshez. :o) Ezúton kérem az újságírással és blogírással foglalkozó Pajtásokat, hogy amennyiben lehetséges, egy ajánlást vagy linket az oldalra nagyon szívesen veszek (http://blog.csorge.hu/karacsonyi-jatek).

2013. november 1.-én mindenképpen visszatérünk a dologra, de ha addig esetleg van bármilyen meglátásotok, amin változtatni kellene a tavalyi játékhoz vagy a honlapon leírtakhoz képest, minden újításra nyitott vagyok. :o)

Stay tuned. :o)

 PIHE, fotó témakörben

EGY KIÁLLÍTÁS VÉGE

Csupán a rend kedvéért: közel másfél hónap hosszabbítással tegnap délután lekerültek a Fiktív Gasztrogaléria faláról a képeim. Köszönöm szépen Mindenkinek, aki eljött a megnyitóra vagy utána nézte meg. :o)

 PIHE, fotó blog témakörben

FOTÓKIÁLLÍTÁS AJÁNLÓ: BOR ÉS MŰVÉSZET

Ha már túltettük magunkat és remélhetőleg jó időre lezártuk a full frame-es vitát, akkor hétvégi programként a figyelmetekbe ajánlom Czifra Zoltán blogpajtásunk első önálló fotókiállítását, amely ma 19:00-kor nyílik Ebreichsdorfban (Soprontól kb. 40 km), a lóversenypálya kaszinójában, az osztrák borhetek keretében. Zoltán 17 képe lesz megtekinthető, igen változatos témákban: még van idő elejteni a tollat a munkahelyen, elkocsikázni a helyszínre és egész hétvégére ottfelejteni magatokat a képek és persze a boroshordók mellett. :o) Szép hétvégét Nektek!

 PIHE, fotó témakörben

FULL FRAME VERSUS APS-C (FOR DUMMIES)

Frissítve: 2013. október 11.

Szeretnék egy kis rendet tenni a fejekben full frame ügyben, mivel megint nagyon elharapódzott a "rendszert váltok, mert a Pentaxnak nincs full frame váza" kommentek láncolata. Mindenféle véleménynyilvánítás nélkül következzen egy teljesen száraz meglátás a full frame vázak előnyeiről, hátrányairól, bevezetésének követelményeiről. Nem Pentax-specfikus, bármelyik márkára rá lehet húzni, amelyik még nem tette be a lábát (vázát) a teljes kockát rajzolók piacára - ugyanakkor szeretném jelezni, hogy a bejegyzés hobbifotósokhoz szól, nyilvánvalóan a hivatásos fotósok számára nem kérdés, hogy mit választanának.

Tovább...

PENTAX K-3: HIVATALOS!

Nem lett túlságosan nagy poén lelőve azzal, hogy a napok óta suttogott új zászlóshajót a Pentax ma menetrendszerűen bejelentette. És körülbelül poénokról ennél a pontnál el is feledkezhetünk: a Pentax K-3 olyan komolyra sikeredett, mint egy vakbélgyuszi - méltó folytatása a nagysikerű K-5 (II)-nek.

Tovább...

A FOTÓZÁS SÖTÉT OLDALA

Fotózni remek dolog. Bármilyen szintjén is állunk a fotográfiának, gyakoroljuk hobbiként vagy hivatásos fotósként, rengeteg dolgot fejleszt bennünk: a kreativitást, a látásmódot, a stilisztikai érzéket és hosszan sorolhatnám. Azonban hajlamosak vagyunk szemet húnyni a fotózás árnyoldala felett, ami felett (mint szükséges rossz) egyszerűen átlépünk, pedig elvitathatatlanul megvan szinte minden szituációban -- és király tárgya egy-egy sörmelléki sztorizgatásnak, mert nyilván van Mindenkinek pár a tarsolyában.

Tovább...

THEATINE, PICIT MÁSHOGY

Theatine templom, München

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »