Csörge Szabolcs József blogja

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA

PENTAXOKRÓL, FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 73. OLDAL -

VÖRKFLÓ SZUPERVIZSÖN

- Hány jómunkásember kell egy KRESZ-tábla cseréjéhez? - Egy egész munkacsoport. Egy ember a support team-ből, egy ember a human relations team-ből, egy ember a workflow supervision masters team-ből. Ja, és egy ember, aki dolgozik.

TÁGRA ZÁRT SZEMEK, CSAPÓ 2

Ma fémművesség előadás után egy hirtelen jött ötlettől vezérelve átszaladtam a Duna túlpartjára, hogy kipróbálhassam éjszakai körülmények között is az újonnan beszerzett nagylátószögű optikát. Az sajnos kiderült, hogy a makrózáshoz vásárolt állvány itt olyan erősségű kellék, mintha Windows Paint-tel akarnék retusálni - fájó szívvel emlékeztem vissza a csípős hidegből a nagy állványomra, ami masszívságában a Lenin Mauzóleumot idézi, és amelyik otthon röhögött a fűtött szobában.Visszakanyarodva egy csipetnyit az optikára, tapasztalat, hogy a távoli fénypontokat nehezebben kezeli, mint az alap objektív, amelyet elég könnyen be lehet állítani a megfelelő világítási körülményekhez - de még így is jobban teljesített, mint azt az elvetemültebb tudatalattim súgdosta és amit ebbéli félelmeim miatt elvártam volna, bár ISO400 mellett egy-egy zoomolási kisérletnél elég durván lett zajos a kép. De nézzétek meg Ti is, kitettem a flickr-re.

EGY HÚRON

Az oktatók és a honlaptulajdonosok néha egy húron pendülnek a látogatottság kívánt fokának elérése tekintetében, és ez már kicsit kezd átcsapni hatásvadászatba. Némely oktató arra is képes, hogy bizonyos írásbeli vizsgákat egy háromórás előadás utolsó órájába szorítson csak azért, hogy minél többen maradjanak bent az előadóban. És vannak némely honlaptulajdonosok, akik az oktatók erőfeszítéseinek bukását sutyiban lefotózzák. Ilyen világ ez.

A JÓ KERESKEDŐ...

... arról ismerszik meg, hogy hisz abban, hogy az általa eladott termék a vevő életét megszépíti, megkönnyíti, jobbá teszi. Legalábbis, mint kereskedő, ezt én eddig így gondoltam. Afelől mindig voltak halvány, lilába forduló sejtéseim, hogy az egyik nagyobb piros-fekete-nemhülye elektronikai áruházlánc a szlogennel ellentétben nem túlzottan az általam indításnak lefirkantott ideológiát követi, de hát ők se hülyék. Az viszont nyugosztaljon mindenkit, hogy a héten tapasztaltak alapján az ott dolgozók sem azok. Az általam vételezni kívánt polárszűrő kiválasztásában segédkező hölgyemény bizalmaskodása ama meglehetősen alpári szókapcsolatokkal cizellált információ köré rendeződött, miszerint "abban az áruházban" nem éri meg vásárolni, mert az ár nem találkozik túlzott mértékben a minőséggel és ez félrevezető lehet az én hajszínemmel megáldott vásárlóközönség irányába (bár a hölgy a "gagyi" szót használta, nem is értettem, hogy mire gondolhat). Azt hozzáteszem azért, hogy ebben a műsorszámban Handrás felvétele viszi el a prímet a mai napig.Multik kontra dolgozóik: 1-1.

AZ IDEI TÉL PÉNTEKRE ESETT

Pénteken (01 / 12, 07) érdekes dolognak lehettek tanui a budapestiek, ugyanis a napsütést minden előzetes bejelentés nélkül egy alkalmi havaseső szándékozott kiegészíteni, viszonylag érzékelhető módon - kábé kettő egész percig, utána folytatta tovább tombolását a januári későtavasz. A pólós idő viszont nem csak a kocsimosásra irányuló hangulat pozitív irányba történő eszkalálódását eredményezte, hanem a fényképezőgép minél szélesebb körben történő (rendeltetésszerű!) használatát. A flickr albumom is egész szépen gyarapszik, fotókkal és kommentekkel együtt, erről külön szekciót nyitottam itt is.

TÁGRA ZÁRT SZEMEK

Ma átvettem és ígértem Nektek, hogy megmutatom a múlt héten vásárolt nagylátószögű előtétlencsét, amellyel a fokális távolságot 0.7x-esére (=24.5 mm) sikerült redukálnom. Végre egy értelmes add-on az Olympustól, már kezdtem kételkedni abban, hogy el tudnak szakadni az xD kártyáktól és az amúgy indokolatlanul magas árú víz alatti csecse tokoktól. A lencsével szerelt gépet a cégünk Nikon 990-esével kaptam le, az Újvilág utcai Műszertechnika székházat pedig az új lencsével, amelyet az épület tövéből fotóztam le, szerintem a kép magáért beszél.

ALTER-EGO

Mindenki kipróbálhatja magának, csak egy kattintás. Vigyázat, hazudik, mint a mellékelt példa is mutatja - önhízelgésnek viszont nem rossz, mert most már tudom, miért vagyok ilyen jóképű.

HUSZONHAT...

...pedig csak egy gyertya égett rajta. A torta Julcsa műve. Minden kedves blogolvasómnak vágtam belőle lélekben egy szeletet. Egs!

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   Előre »