EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 64. OLDAL -

P-MERCI VAN ELADÓ

Megvállok a baráti körökben legendásan csak "P-Merci" becenévnek örvendő Toyotámtól.A tudnivalók: 1999-es évjáratú Toyota RAV4, háromajtós, 111.000 km-t futott. Benzines kivitel, 2000 cm3 motortérfogat (145 lóerőt tud magából kipréselni). Kombinált átlagfogyi: 10 liter / 100 km. A felszereltségről a teljesség igénye nélkül: ABS, ASR (kipörgésgátló), manuálváltó, manuálklíma, immobilizer, sebváltózár, difizár, direktszűrő, vadrács, küszöbök mindhárom oldalon, fém felni, JVC CD-s rádió, Sparco pedálszett, dupla tetőablak. Téli és nyári 16"-os garnitúrával, pótkerékkel. 2007 novemberig érvényes műszaki vizsgával és zöldkártyával.

Update (02 / 11, 07): a gép elkelt. :o)

 PIHE, autók témakörben

BEHAVAZOTT

Esett Budapesten is. Köszönjük szépen, elég is volt.

 PIHE, fotó blog témakörben

VIHAR A BILIBEN SOK LÚD...

Nem szokásom senkit sem akarattal megbántani, ellenben soha nem állítottam, hogy ezt a jövőre nézve is fenntartom. A jövő pedig, ebben a vonatkozásban legalábbis, elkezdődni látszik tegnap óta.

Kaptam ugyanis egy levelet a Számalkos tanulmányi előadómtól, amelyben gratulál ügyességemhez és kitartásomhoz, amelyekkel sikeresen befejeztem az első félévet, ugyanakkor majdhogynem zárójelben felhívta a figyelmemet, hogy a csoportunk létszáma tíz alá csökkent, és ezért az intézmény saját hatáskörén belül a mi fejünkkel is gondolkodva úgy döntött, hogy megszünteti a képzést - tehát mindenki mehet a... ahová csak akar. Vagy esetleg bevállalhatunk egy esti képzést, plusz fél éves padkoptatással. A grátisz diákigazolvány gondolata, megvallom őszintén, nem izgatott fel semmilyen szempontból túlságosan, mert ha még valahogy, azt mondom, hajrá (bár vasárnap Szentendrén 18 éven alulinak néztek, ami kifejezetten jól esett). Csak csendben jegyzem meg: tíz fős a csoportunk, és sehol sincs szabályozva, hogy a képzés megszüntethető bizonyos létszám alatt.

Pater türelmetlen és a saját, tanácstalan hangvételű levelemre egy minisztert meghazudtoló, simán (pozitív irányba) félreérthető pár sort kaptunk, amelynek tulajdonképpen mindenféle cizellálástól lecsupaszított mondanivalója az volt, hogy bár a Számalk mindent megtesz azért, hogy ne érezzük magunkat becsapva, ígérni nem ígérnek semmit. Szóval nem fog fájni. Csak akkor érthetetlen, hogy miért próbálkoznak be ilyesmivel...

A fordulatokban gazdagnak ígérkező és Poirot regényeket kuszaságban megszégyenítő eseményhullám folytatása holnap várható.

Update (01 / 26, 07): eljött a második kamaszkor számomra, legalábbis olyan értelemben, hogy tegnapi bejegyzésemben megfogalmazott meglátásaimra rácáfolva mégis felizgatott a grátisz diákigazolvány gondolata. Nem is kicsit. Már csak azért is, mert a rendszerinformatikus kollégák is megfelelő mértékig háborodtak fel, így olybá tűnik, hogy még értelmes alapokon nyugvó kompromisszum is lehet a tömeghisztériába fulladt elmúlt két napból. Számalk - diákok: 0-1. (A bejegyzés címe ezért is változott.)

 PIHE, számalk témakörben

BONYOLÍTÁS

Kedves kommentező Blogolvasóim!

Azzal a néminemű kiegészítéssel szeretném a továbbiakban bonyolítani az amúgy sem könnyű Életet, hogy e blogpostom írásától fogva a naplóbejegyzéseimhez és albumokhoz fűzött hozzászólásaitokat az e-mail címeitekkel is el kell, hogy lássátok. A címetek sehol nem fog megjelenni a honlapon, csak és kizárólag az irdatlan mennyiségű spam-et hivatott tovább szűrni. (Illetve már láthattok utaló jeleket bizonyos kényelmi szempontokra alapozott fejlesztésekre.)

Megértéseteket maximálisan köszönöm!

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

DRAG-AND-DROP MESSAGING

Íme az e-mail alternatív fejlődésének egyik iskolapéldája. Ma Szentendrén jártunk.

 PIHE, fotó blog témakörben

VÖRKFLÓ SZUPERVIZSÖN

- Hány jómunkásember kell egy KRESZ-tábla cseréjéhez?
- Egy egész munkacsoport. Egy ember a support team-ből, egy ember a human relations team-ből, egy ember a workflow supervision masters team-ből. Ja, és egy ember, aki dolgozik.

 PIHE, fotó blog témakörben

TÁGRA ZÁRT SZEMEK, CSAPÓ 2

Ma fémművesség előadás után egy hirtelen jött ötlettől vezérelve átszaladtam a Duna túlpartjára, hogy kipróbálhassam éjszakai körülmények között is az újonnan beszerzett nagylátószögű optikát. Az sajnos kiderült, hogy a makrózáshoz vásárolt állvány itt olyan erősségű kellék, mintha Windows Paint-tel akarnék retusálni - fájó szívvel emlékeztem vissza a csípős hidegből a nagy állványomra, ami masszívságában a Lenin Mauzóleumot idézi, és amelyik otthon röhögött a fűtött szobában.

Visszakanyarodva egy csipetnyit az optikára, tapasztalat, hogy a távoli fénypontokat nehezebben kezeli, mint az alap objektív, amelyet elég könnyen be lehet állítani a megfelelő világítási körülményekhez - de még így is jobban teljesített, mint azt az elvetemültebb tudatalattim súgdosta és amit ebbéli félelmeim miatt elvártam volna, bár ISO400 mellett egy-egy zoomolási kisérletnél elég durván lett zajos a kép. De nézzétek meg Ti is, kitettem a flickr-re.

 PIHE, fotó témakörben

EGY HÚRON

Az oktatók és a honlaptulajdonosok néha egy húron pendülnek a látogatottság kívánt fokának elérése tekintetében, és ez már kicsit kezd átcsapni hatásvadászatba. Némely oktató arra is képes, hogy bizonyos írásbeli vizsgákat egy háromórás előadás utolsó órájába szorítson csak azért, hogy minél többen maradjanak bent az előadóban. És vannak némely honlaptulajdonosok, akik az oktatók erőfeszítéseinek bukását sutyiban lefotózzák. Ilyen világ ez.

 PIHE, számalk témakörben

A JÓ KERESKEDŐ...

... arról ismerszik meg, hogy hisz abban, hogy az általa eladott termék a vevő életét megszépíti, megkönnyíti, jobbá teszi. Legalábbis, mint kereskedő, ezt én eddig így gondoltam. Afelől mindig voltak halvány, lilába forduló sejtéseim, hogy az egyik nagyobb piros-fekete-nemhülye elektronikai áruházlánc a szlogennel ellentétben nem túlzottan az általam indításnak lefirkantott ideológiát követi, de hát ők se hülyék. Az viszont nyugosztaljon mindenkit, hogy a héten tapasztaltak alapján az ott dolgozók sem azok.

Az általam vételezni kívánt polárszűrő kiválasztásában segédkező hölgyemény bizalmaskodása ama meglehetősen alpári szókapcsolatokkal cizellált információ köré rendeződött, miszerint "abban az áruházban" nem éri meg vásárolni, mert az ár nem találkozik túlzott mértékben a minőséggel és ez félrevezető lehet az én hajszínemmel megáldott vásárlóközönség irányába (bár a hölgy a "gagyi" szót használta, nem is értettem, hogy mire gondolhat). Azt hozzáteszem azért, hogy ebben a műsorszámban Handrás felvétele viszi el a prímet a mai napig.

Multik kontra dolgozóik: 1-1.

 PIHE, minden más témakörben

AZ IDEI TÉL PÉNTEKRE ESETT

Pénteken (01 / 12, 07) érdekes dolognak lehettek tanui a budapestiek, ugyanis a napsütést minden előzetes bejelentés nélkül egy alkalmi havaseső szándékozott kiegészíteni, viszonylag érzékelhető módon - kábé kettő egész percig, utána folytatta tovább tombolását a januári későtavasz. A pólós idő viszont nem csak a kocsimosásra irányuló hangulat pozitív irányba történő eszkalálódását eredményezte, hanem a fényképezőgép minél szélesebb körben történő (rendeltetésszerű!) használatát. A flickr albumom is egész szépen gyarapszik, fotókkal és kommentekkel együtt, erről külön szekciót nyitottam itt is.

 PIHE, minden más témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »