EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 62. OLDAL -

HÁROMSZÁZ

Megnéztük a 300-at. Azóta nehezen találok szavakat. A "tökéletes" jelző talán túlzónak tűnhet, de inkább a lecsúfolása lenne. Ha azt mondom, hogy ez a film minden, ami benne volt és ami hiányzott a Sin Cityből, akkor a legjobban körülírtam a moziteremben töltött két órát. Ezért a filmért érdemes megvenni a méregdrága High Definition házimozikat, brutál erősítők végén lógó méretes tornyokat és a HDTV korongot, ha majd lesz (mert miért ne lenne majd...). Lehet, hogy ráveszem Julcsit, hogy jövő héten nézzük meg újra - pedig ilyet még egy filmmel sem tettem. Soha. Kötelező darab. Mindenkinek.

 PIHE, minden más témakörben

EXPLORED

Ma az a megtiszteltetés ért, hogy két fotóm is bekerült a flickr Explore oldalára. Rettentő hálás vagyok Mindenkinek, aki gondolataival gazdagította képeimet.Update (03 / 22, 06): másnapra megérkezett a harmadik is. :o)
Update (03 / 25, 06): végül pedig a negyedik. :o))
(Tovább nem update-elem ezt a blogpost-ot. Istibizi.)

 PIHE, flickr témakörben

ÜRESEDÉS

Bár a tavasz-tél meccs továbbra is pötty késésekkel igyekszik kiegyenlíteni a pillanatnyi állást, a héten a tavasz kellemesen kerekedett a tél és országunk fölé, így matematikailag is igazolható módon növekedett a hőmérő higanyszálával egyenes arányosságban a jókedv - még akkor is, ha előzetesen gyanított és utólagosan sajnos igazolt sejtések irányultak arra, hogy októberi mintára egyesek ismét azt gondolják majd, hogy országot csak úgy lehet építeni, hogy előtte rombolni kell. Mindazok, akik nem így gondolták és megtehették, valamilyen közlekedési járműre szállva sietősen elhagyták a fővárost, hogy a lehető legbékésebben ünnepelhessék a március 15-ét - mi például egy nagyon klassz napot töltöttünk Esztergomban -, aminek az lett az elsődleges következménye, hogy péntek estére a mozitermekben nyugodtan lehetett heverészni, majd a Faun labirintusában megfáradt idegrendszerünket egy, amúgy felkapott és kizárólag asztalfoglalással működő kávézó - étteremben egyedüli vendégként kettecskén romantikázni és tömni elpilledt testünket tatárbeefsteak-kel, császármorzsával vagy egyéb földi jókkal. Az üresedés szombat reggelig tartott - legalábbis mi így láttuk: aznapra volt előirányozva tudniillik a tavaszi Falk Art Fórum. Az egy négyzetméterre eső érdeklődők számából gyököt vonva se jött volna ki kis szám, és nem áll távol az igazságtól az sem, hogy az első ezer embernek még köszöntem, aztán már csak annak, aki köszönt. A délután már inkább egy Presser dalhoz hasonlított: gyorsan elillant a jó idő, leléptek a zenészek és a csitri hostesslányok. Talán pont együtt - ha az ember fáradt, nem számít, mennyien vannak körülötte: az üresedés pont addig tart, amíg haza nem ér.

 PIHE, magánügy témakörben

NULLÁRÓL KÉTSZÁZRA

És Neked hogy megy a Corollád? :o) Hanggal és jó ülőpozícióban ajánlott!

 PIHE, fotó blog témakörben

ETETÉS

Nagyon várom már a pillanatot, amikor a flickr valamilyen szinten folytatni tudja (ha akarja egyáltalán) a tavaly a Yahoo Maps-szel már elkezdetett mashup-törekvéseit. A 2005-ös social networking / community builder kategória slágerét, a hazai iwiw-et sok ismerősömnél (csakúgy, mint nálam) nagyon gyorsan leszorította az utóbbi hónapokban az amerikai képmegosztó - egyedül a contact-ok kicsit kreatívabb módon történő kezelését képzelném el adalékként: konkrétan a "kit ismerhetek" és a "közös ismerősök" opciókat hiányolom nagyon. Mivel a flickr lényege a különböző érdeklődésű emberekkel való kapcsolattartás a csoportokba történő postázáson keresztül, nem ártana ezt a lehetőséget tovább erősíteni. Szerintem pont az ismerősök különböző ízlése az, ami érdekesebbé teszi a flickr-t az "egyszerű jelölgetős" ki-kicsoda jellegű társaságépítő szájtoknál: és ha az ember már nagyjából tudja, hogy melyik ismerőse melyik képre bukik, igazi etetésnek minősül egy-egy külön témára épülő sorozatkép feltöltése két-három napos eltéréssel.

 PIHE, flickr témakörben

SZELLEMGYÁR

Látogatás a Zsolnay manufaktúrában.

 PIHE, fotó blog témakörben

SEMMI KÖZÖM SEMMIHEZ

Azt szeretem, amikor az embernek ilyen diszkrét módon adják tudtára: semmi közöd ahhoz, amit látsz vagy látni szeretnél. Általánosíthatnék, de minek.

(Északi szélesség 66 fok 15'38.96", keleti hosszúság 179 fok 14'10.45", magasság: 405 méter)

 PIHE, web témakörben

HDR MINDENKINEK

Miközben a szakirányú fórumokon a fotosopperek és a képmanipulálásért kevésbé rajongó lelkületű fotósok finoman fogalmazva is ferde szemekkel hajlamosak egymásra nézni, a végletek között valahol félúton egy teljesen új dolog kezdi pofozni a két tábor híveit. Amire itt konkrétan gondolok, az nem más, mint a HDR (high dynamic range): három vagy több különböző megvilágítási értékkel fotózott kép egymásra erőszakolása és aztán némi további simogatással történő megnyugtatása. Az egész történetesen odáig fajult, hogy a flickr sorra alapította a HDR-rel foglalkozó csoportjait az elmúlt időszakban - népszerűségét méltán mutatja, hogy két HDR képem pár órán belül száz embert vonzott magához, jó sok kedvencnek jelöléssel. Ennek kitestesedéseképpen a technika egyik guruja, Trey Ratcliff írt egy ultrabrutál tutorialt, amit ajánlok Mindenki figyelmébe: és ha nem is a technikai zanza miatt, akkor a szemkápráztatóan szép felvételek végett.

 PIHE, fotó témakörben

LEGYEN UTCÁJA IVÁDON!

A halhatatlanság megvásárolható - igaz, csak előre. Van új az ivádi nap alatt.

 PIHE, fotó blog témakörben

ÓCÓ GUMI (ŐSI KÍNAI RECEPT)

Hozzávalók: egy darab újonnan vásárolt autó, egy darab szőke tulajdonos, négy darab meghatározhatatlan gumi az autóra szerelve (valószínűsítve, hogy az nyári), egy darab hóvihar február végén, meghatározhatatlan határozatlan meteorológus, egy darab telefon.

Ijedjünk meg az időjárásjelentéstől. Fogjuk meg a szőke tulajdonost, rendeljük meg vele telefonon a garnitúra téli gumit, ültessük be az autóba, vigyük le a legközelebbi gumishoz. Ott csináljunk nagyfiúsan, fizetést oldassuk meg okosban. Telefonálgassunk fontos ügyekben. Hagyjuk, hogy kiderüljön: a gumik már eleve téliek. Tegyünk úgy, mintha ez számunkra nem lenne új információ. Köszönjük meg a segítséget, ültessük vissza a tulajdonost az autóba, és hajtsunk el fizetés nélkül.

Tegnap kipróbáltam a receptet, nem rossz, de azért kicsit arcpirító érzés benyelni.

 PIHE, autók témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »