EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 61. OLDAL -

LEHET NEMSZERETNI

Mit csináljunk, ha nagyon ráérünk? Könyvek, színház, mozi és egy korsó hideg cseh sör helyett például elmondhatjuk országnak és világnak, hogy mennyire nem szeretjük a másikat, mert ugyebár a gyűlölet híres előmozdítója az emberi szellemnek. Ezt a nagyszerű gondolatot lovagolja meg a nemszeretem.hu "alkotója" is, aki másokat szeret pocskondiázni és célkeresztbe állítani, de saját személyazonosságát már nem meri felvállalni (egyetlen odanyesett sort se találni az oldal üzemeltetőjéről). Hajrá Magyarország, így tovább - minek nekünk szeretet - kifejezetten ez kell ebbe az országba. Csak tudjunk utána tükörbe is nézni. Aki pedig nem lát át az előbbi cinizmusomon és továbbra is vallja, hogy a fent nevezett oldal egy jó ötlet: engem Csörge Szabolcsnak hívnak és lehet nemszeretni. Csak érdekelni nem tud.

 PIHE, minden más témakörben

JÉGTÖRÉS

Megtört végre a jég - a hétvégén publikált fotóm a mai szép estén egy huszáros vágással a Yahoo! toplistájának 1. (első!) helyén landolt, így sikerült végre az első tíz helyezett közé keveredni a világ ötszáz legjobb fotójának kijáró április 22-i listában.
Bevallom: örülök is ennek, meg nem is. Pont tegnap váltottam pár szót Enikővel arról, hogy milyen "trükkjei" vannak a figyelemfelkeltésnek (kiváló fotós munkássága ellenére sem jelent meg az Explore-ban egyetlen képe sem, az én amatőr bohóckodásom pedig már egész pontosan tizenegy fotót adott a listának) - ma pedig Julcsi mutatott rá arra, hogy az "ismertség", ha elég széles spektrumon mozgatott fogalommá válik (értsd: azzá tesszük!), akkor könnyen szinonímája lehet az "elismertségnek" is - utóbbi pedig a közhelyesség útvesztőjében jelentését veszti, és az emberek már természetesnek veszik, hogy aki általában jól dolgozik, az mindig jól dolgozik. A valóság - sajnos - így működik.

 PIHE, flickr témakörben

BAD HAIR DAY

Ma az egyik budapesti rádióállomás lejátszotta gyerekkorom egyik meghatározó, úgy nagyjából 20 éve nem hallott zeneművét - konkrétan Van Halen "Jump"-járól van szó -, amely által kiváltott katarktikus magasságokba szökellő eufória a virtuáldobos-levegőgitáros produkciómtól a többi, körülöttem a dugóban szintén szívó (értsd: levegőt szívó) autóstársra is átragadt, legalább egy mosoly erejéig (de volt, aki átdobott egy "yeah"-t, csupán szimpátiából). De mondjak valamit? Arra a pár percre valahogy nem érdekelt - megosztom Veletek, hátha közös lesz az érzés.

 PIHE, minden más témakörben

IWIWIDGET

Az iwiw már egy hónapnál is régebben riogatja a Mac-es tábort, hogy lesz dashboard-ra iwiw widget ("gadget"), mint a Vistában. Nagy várakozásokkal töltöttem le. És nem kicsit csalódtam. A widget ugyanis az ég világon semmire sem jó -- van egy kellemes felület, amire a fejlesztők rádobáltak az iwiw.hu egy-egy oldalára mutató gombot -- és ebben körülbelül ki is merült a működése. Nem az a gondom, hogy nem látnék fantáziát a dologban: konkrétan az a baj, hogy az iwiw tovább csúszik lefelé a már lassan két éve kialakult neuralgikus lejtőn, vagyis látni néha egy-egy újabb fejlesztést, de nagyon nem halmozzák el a júzereket mindenféle kreatív dolgokkal. (Legutóbb ez a videós "majdnem-mashup" kezdeményezés játszott be, ami nem lenne rossz végeredményben, bár hozzáteszem, nekem a közel 450 ismerősömből senkinek sincs videó az adatlapján...) Nem tudnám megmondani, hogy vajon a magenta színű szolgáltató kihúzta-e a kátyúból az akkoriban hardvergondokkal küzdő kis társaságot, vagy egy panasz orvoslásával csinált-e egy (több) másikat. Remélem, hogy ennél már csak jobb lesz nekünk. Ámen.

 PIHE, technológia témakörben

TÍZEZER

A Néprajzi Múzeumban készített csigalépcsős fotóm a bizonyíték: egy kis pofozgatás még a legelcsépeltebb klisékkel is csodákat művel. Egy hét alatt mintegy 10.000 egyedi látogatót vonzott magához, és 100 ember nevezi kedvenc fotójának. Köszönöm Mindenkinek.

where the snail lives

 PIHE, flickr témakörben

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

A Hölgyeknek sok locsolót, az Uraknak sok locsolást - ez egyébként is olyan mozzanata az évnek, amikor tipikusan igaz a mondás, hogy aki nőket akar látni, az menjen a napozóba, aki férfiakat, az menjen a gőzfürdőbe - a lényeg, hogy menjünk valahová! :o)

 PIHE, minden más témakörben

SÖTÉT FELLEGEK

Petivel és Cocóval ma meglátogattuk a négyes metró építkezését - és miközben Peti a fúrófejjel játszott, Cocó a telefonáló hölgyeket molesztálta. Nálam meg egészen véletlenül volt fényképezőgép. :o)

 PIHE, fotó blog témakörben

TOVÁBB IS VAN, MONDJAM MÉG?

Iszonyú sok dolog vonja el hetek óta a figyelmemet a honlapomtól, gyakorlatilag szusszanásnyi időm sincs. Igyekszem minél előbb pótolni a hiányosságokat - ezt a sokak által kért "HDR szakácskönyv" összedobásával kezdtem, aminek apropóján összeheggesztettem a már régen eltervezett - hírportáloktól kölcsönvett - lead-szerű megoldást, így a hosszabb írásoknak csak egy részét látjátok majd a nyitóoldalon, amin a "Tovább" hivatkozásra való kattogással tudjátok átverekedni magatokat. Remélhetőleg így azon kedves Barátaim is élvezhetőbbnek találják az itt töltött perceket, akik egyébként a hosszabb szösszenetek átolvasását fáradtságos munkának találják ("Kis fürdőkacsává alakuló" Peti, hogy mást ne mondjak). :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

HDR, ZANZÁSÍTVA

Lelkiismeretfurdalásom a hetek óta tartó ígérgetés következtében a mai szép este eszkalálódott olyan fokig, hogy előkaparjam a szövegszerkesztőt, és egy többé-kevéssé használható, inkább csak saját tapasztalatokon alapuló leírást rettyintsek össze a HDR-ről. Egyrészt azokat az illúzióteremtő fellegeket szeretném eloszlatni a technika egéről, amiket a Nagyérdemű egy-egy felvétel láttán odafújni hajlamos - de igyekszem kézzelfoghatóbb tippekkel is szolgálni. Előre kérek elnézést azért, mert konyhanyelven fogok fogalmazni - nem abbéli hiedelmeimből kifolyólag, hogy a szaknyelv esetleg értelmét veszítené, hanem azon profán okból, hogy egyszerűen a szakzsargonban való járatlanságom jelentősebb mértékben csorbítaná az érthetőséget (és egyben a szavahihetőséget). Tovább...

NEM SZEMÉLYESKEDÉS

Most komolyan! Miért jelölnek be olyan közösségépítő oldalakon, amiken jelzésszinten vagyok jelen olyan egyedek, akiknél nem tudom eldönteni, hogy a dátum a delikvens adatlapján a születési dátum vagy a csatlakozás dátuma és amikor irogatok, hogy miahelyzethogyityeg, akkor szó nélkül visszavonják a jelölést? Ennél már csak az a megoldás tetszik a legjobban, amikor bejelöl egy ismerős, aztán két nap múlva úgy dönt, hogy mégsem ismer. Tanulság: 1. ha azt akarom, hogy ismerjenek, maradjak szép és kevésbé okos; 2. sose tudhatom, melyik ismerősömnél merítem ki az ismerős fogalmát. Asszem ezért maradtam nem kimondottan szép és kevéssé ismert.

Teljes csőd, ami a hazai "gyűjtsünk még egy ismerőst" oldalakon közösségépítés címszó alatt folyik, pedig jó lenne az ötlet. És ha már itt tartunk, mindennapi mocsok ez.

 PIHE, magánügy témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »