EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 60. OLDAL -

BECSÜ(LETE)SSÉG

Az elmúlt, blogmentesített időszakban a műtárgybecsüsi oklevél megszerzésére tett elkeseredett erőfeszítéseim eredményeképpen a létrejött produktumok egyrészről a műtárgybecsüsi oklevél, másrészről az elkeseredett erőfeszítések gyökös tagjaként visszamaradt elkeseredettség volt. Utóbbi szerencsére csak az előbbi folyományaképpen maradhatott fanyar ízként a szám szegletében: egészen konkrétan volt már jobb vizsgám is. Nem is igazából a felkészültségem illetve az izgalmaim határozták meg a feleletemet követő lelkiállapotot, inkább a csalódottság vagy lelkiismeret-furdalás, hogy nem tudtam olyan szinten megfelelni az általam kitűzött követelményeknek, mint azt szerettem volna. Mielőtt félreértenétek: egyáltalán nem sikerült rosszul a vizsga, csak valahogy mást vártam. Az élet majd megtanít ezt a játékot is játszani, szándékaim szerint becsületesen. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

BEBIZTOSÍTVA

Az elmúlt hónapban ért egy hat számjegyű meglepetés a magyar biztosítórendszerrel kapcsolatban. A történetet igyekszem nagyon röviden összefoglalni, hogy azoknak is élvezhető legyen, akik nem szeretnek sokat olvasni, ellenben egy széljegyzetnyi előéletet engedjetek meg nekem: 2001-ben, friss jogsival összekoccantam egy Corsával, amit teljes egészében tapasztalatlanságomnak köszönhetek. A felelősséget elismertem, a biztosító ("G") pedig A0-ból visszasorolt Malus 3-ba. Teltek az évek, többnyire megtanultam vezetni és több balesetet nem okoztam és nem szenvedtem - a minősítésem pedig elérte a Bonus 3-at. Ekkor adtam el a RAV4-et és vettem meg a Corollát. Kisebb motor, idősebb tulaj - "á, filléres lesz a biztosítás", gondoltam én. Rosszul. Mert bár az éves 95.000 forintra ugyanannál a biztosítónál megkötöttem a szerződést, két hét múlva jött a kötvény 176.000 forintról. Tovább...

BLOGVENDÉGSÉGBEN

Ma a Where the snail lives című fotómmal a Budapest Daily Photo-nál vendégeskedtem Zsoolt megtisztelő felkérésének eleget téve. Gondolataimat a klisék sikeres fotózásáról lásd a kapcsolódó korábbi post-omban.

 PIHE, fotó blog témakörben

ÉLJEN MÁJUS ELSEJE

 PIHE, fotó blog témakörben

GOT BLOGGED

Az a megtiszteltetés ért, hogy a TopPhotoBlog ma bloggolt a Fragments című képemről.

 PIHE, fotó blog témakörben

LEHET NEMSZERETNI

Mit csináljunk, ha nagyon ráérünk? Könyvek, színház, mozi és egy korsó hideg cseh sör helyett például elmondhatjuk országnak és világnak, hogy mennyire nem szeretjük a másikat, mert ugyebár a gyűlölet híres előmozdítója az emberi szellemnek. Ezt a nagyszerű gondolatot lovagolja meg a nemszeretem.hu "alkotója" is, aki másokat szeret pocskondiázni és célkeresztbe állítani, de saját személyazonosságát már nem meri felvállalni (egyetlen odanyesett sort se találni az oldal üzemeltetőjéről). Hajrá Magyarország, így tovább - minek nekünk szeretet - kifejezetten ez kell ebbe az országba. Csak tudjunk utána tükörbe is nézni. Aki pedig nem lát át az előbbi cinizmusomon és továbbra is vallja, hogy a fent nevezett oldal egy jó ötlet: engem Csörge Szabolcsnak hívnak és lehet nemszeretni. Csak érdekelni nem tud.

 PIHE, minden más témakörben

JÉGTÖRÉS

Megtört végre a jég - a hétvégén publikált fotóm a mai szép estén egy huszáros vágással a Yahoo! toplistájának 1. (első!) helyén landolt, így sikerült végre az első tíz helyezett közé keveredni a világ ötszáz legjobb fotójának kijáró április 22-i listában.
Bevallom: örülök is ennek, meg nem is. Pont tegnap váltottam pár szót Enikővel arról, hogy milyen "trükkjei" vannak a figyelemfelkeltésnek (kiváló fotós munkássága ellenére sem jelent meg az Explore-ban egyetlen képe sem, az én amatőr bohóckodásom pedig már egész pontosan tizenegy fotót adott a listának) - ma pedig Julcsi mutatott rá arra, hogy az "ismertség", ha elég széles spektrumon mozgatott fogalommá válik (értsd: azzá tesszük!), akkor könnyen szinonímája lehet az "elismertségnek" is - utóbbi pedig a közhelyesség útvesztőjében jelentését veszti, és az emberek már természetesnek veszik, hogy aki általában jól dolgozik, az mindig jól dolgozik. A valóság - sajnos - így működik.

 PIHE, flickr témakörben

BAD HAIR DAY

Ma az egyik budapesti rádióállomás lejátszotta gyerekkorom egyik meghatározó, úgy nagyjából 20 éve nem hallott zeneművét - konkrétan Van Halen "Jump"-járól van szó -, amely által kiváltott katarktikus magasságokba szökellő eufória a virtuáldobos-levegőgitáros produkciómtól a többi, körülöttem a dugóban szintén szívó (értsd: levegőt szívó) autóstársra is átragadt, legalább egy mosoly erejéig (de volt, aki átdobott egy "yeah"-t, csupán szimpátiából). De mondjak valamit? Arra a pár percre valahogy nem érdekelt - megosztom Veletek, hátha közös lesz az érzés.

 PIHE, minden más témakörben

IWIWIDGET

Az iwiw már egy hónapnál is régebben riogatja a Mac-es tábort, hogy lesz dashboard-ra iwiw widget ("gadget"), mint a Vistában. Nagy várakozásokkal töltöttem le. És nem kicsit csalódtam. A widget ugyanis az ég világon semmire sem jó -- van egy kellemes felület, amire a fejlesztők rádobáltak az iwiw.hu egy-egy oldalára mutató gombot -- és ebben körülbelül ki is merült a működése. Nem az a gondom, hogy nem látnék fantáziát a dologban: konkrétan az a baj, hogy az iwiw tovább csúszik lefelé a már lassan két éve kialakult neuralgikus lejtőn, vagyis látni néha egy-egy újabb fejlesztést, de nagyon nem halmozzák el a júzereket mindenféle kreatív dolgokkal. (Legutóbb ez a videós "majdnem-mashup" kezdeményezés játszott be, ami nem lenne rossz végeredményben, bár hozzáteszem, nekem a közel 450 ismerősömből senkinek sincs videó az adatlapján...) Nem tudnám megmondani, hogy vajon a magenta színű szolgáltató kihúzta-e a kátyúból az akkoriban hardvergondokkal küzdő kis társaságot, vagy egy panasz orvoslásával csinált-e egy (több) másikat. Remélem, hogy ennél már csak jobb lesz nekünk. Ámen.

 PIHE, technológia témakörben

TÍZEZER

A Néprajzi Múzeumban készített csigalépcsős fotóm a bizonyíték: egy kis pofozgatás még a legelcsépeltebb klisékkel is csodákat művel. Egy hét alatt mintegy 10.000 egyedi látogatót vonzott magához, és 100 ember nevezi kedvenc fotójának. Köszönöm Mindenkinek.

where the snail lives

 PIHE, flickr témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   Előre »