EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 59. OLDAL -

KIFEHÉREDÉS

Nem, kivételesen ez nem a nyaralást sirató bejegyzések egyike lesz: kis dologról, de ugyanakkor nagy örömről van szó, az InterCashoz ugyanis a múlt héten megérkezett a hő kevéssé jótékony hatására csúnyán bebarnult MacBook-om érintett részei, konkrétan a billentyűzet és a touchpad környéke. Most olyan, mint amikor Handrás a kezembe nyomta: hófehér, csilivili. Az InterCast elég sokan szidják, részben értem is őket, én szerencsére a rutinmunka miatt elég szerencsés voltam velük. Bár azért hozzáteszem, nem állnak a tapintat magasfokán az ott dolgozók: a cserét végző kolléga értetlenkedve fogadta a nemleges válaszomat ama tekintetben, hogy miért nem vagyok hajlandó megadni a jelszavamat a géphez, ő ugyanis szereti kipróbálni a billentyűzetet. Gyanítom, nem csak ezt. :o)A tegnapi nap egyébként más okból is pirosbetűs ünnepnek számít, hiszen megérkezett az áhított és Budapesten valami okból hiánycikknek számító tükörreflexes gépem egy Pentax K10D formájában. Nagyon erős sejtéseim vannak arra vonatkozóan, hogy egy-két hetes gyűrés után egy kimerítőbb szösszenetben számolok be arról, hogy a Pentax új "advanced" gépe mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeimet és hogy megérte-e egy kisautó árát belefeccölni egyetlen fényképezőgépbe. Hamarosan. :o)

 PIHE, technológia témakörben

MAN'S BEST FRIEND

... és úgy tűnik, már a Dunáé is. Vasárnap ugyanis gondoltunk Julcsival egyet, beraktuk Mylot a Corollába, és a Hajógyári szigetig meg se álltunk vele. Mint büszke ebtulajdonos, örömmel tudatom a kutyámat akár közelebbről, akár csak hallomásból már ismerő Pajtásokkal, hogy a négylábú kacsám először produkált a canis lupus familiaris táborához tartozó egyedekre valamelyest jellemző tulajdonságokat (úszás a Dunában, többnyire normális viselkedés, stb.), így erős sejtéseket megelőlegezve annak, hogy Mylo nem csak kívülről kutyaforma. Ezt megörökítendő, álljon itt ez a fotóblog. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

ITT MÁR A LÉGKONDI SEM SEGÍT...

Az Indexnek sikerült egyedi módon megünnepelnie a designváltást. Kéremszépen, a hőség bizony komoly érv az ágylágyulás mellett, na de itt már a légkondi preventív jelleggel történő bekapcsolása sem segít...

 PIHE, fotó blog témakörben

LOGIN, CHILLOUT, BEFEJEZÉS

Hogy némi verbális körítést is nyújtsak az elmúlt héten elkövetett, a visszatekintés idilli lázában égő blogpostjaimhoz, zárásképpen valamiféle összefoglalást igyekszem megcélozni a selcei nyaralással összefüggésben. Nem kívánok semmilyen túrizmussal foglalkozó magazin babérjaira törni, így inkább csak személyes meglátásokat tálalnék, kedvcsinálónak. Selce továbbra is az emberléptékű pihenőhelyek körébe tartozik. A horvátok vendéglátása példás, és ha nem is beszélnek éppen angolul vagy németül, magyarul egészen biztosan. Ötven kilométeres körzetben volt szerencsénk megnézni a tengerpartot, a legbarátságosabb vízreszállási lehetőség itt, Selcén és Crikvenicában található - máshol a sziklamászás nem éppen biztosítóbarát megoldásai állnak rendelkezésre. A környék nem áll rosszul látnivalók tekintetében sem, alig 50 kilométerre északra van Rijeka (Fiume, ha így jobban cseng) és Opatija, egy órás kellemes sétára a környék legnagyobb üdülővárosa, Crikvenica. Délre Senj. Körülbelül három órás út Plitvice. Ide akkor is érdemes elmenni, ha utáljuk a tömeget, mert bár emberből lesz mindig ott elég, a látvány mindenképpen kárpótol a kiabáló, szemetelő, orrunk alá dekkelő túristákért. Olyan autóval érdemes menni, ami nem fogyaszt túl sokat, hiszen a százötven kilométert meg lehetne tenni egy laza óra alatt is, ha a fele nem szerpentines, kotlókergetőt követős útszakaszokból állna, ahol az előzés csak a megfelelően előkészített végrendelet esetén vállalható be. Apropó, kocsi. A Corollám kellemesen teljesített, változó légkondizás mellett alig 19 liter benzin fogyott el 550 kilométeren, a KRESZ szabályok betartása mellett ezt öt óra alatt lehet abszolválni - ellenben minél délebbre megy az ember, annál drágább a benzin is. A horvátok időnként elég rosszak fejszámolásban: a visszajárót illik ellenőrizni. És ha éppen nem életcélunk a környéket felderíteni, akkor ajánlott az ágy - tengerpart útról nem nagyon letérni: pihenni ugyanis nagyon lehet. Mi konkrétan cipóra aludtuk a képünket, aminek kisimulását csak az első munkanap gyűrte össze kissé.

 PIHE, minden más témakörben

LOGIN, CHILLOUT (5)

Sokatvezetős, állványcipelős, polárszűrő-elhagyós, lökdösődős, túristafikázós, napallergiás, fejbőrleégős, de ezek ellenére igazán, nagyon, szemkikerekedve gyönyörködős Plitvice (további képek hamarosan a flickr-en). :o) PIHE, fotó blog témakörben

LOGIN, CHILLOUT (4) PIHE, fotó blog témakörben

LOGIN, CHILLOUT (3)

Két napig: tíz perc eső, kilenc perc napsütés. A fennmaradó egy percben egyértelmű döntetlen a két állapot között.

 PIHE, fotó blog témakörben

LOGIN, CHILLOUT (2)
(Egyben örömmel jelentem, hogy ez a századik blog bejegyzés. Zárójeles, visszafogott pezsgődurrogós hurrá.)

 PIHE, fotó blog témakörben

LOGIN, CHILLOUT

"A hardcore user-ek beloginoltak a strand session-re" - találtam az elmúlt héten valamelyik nap mondani, miközben lábunkat lógattuk a horvát tengerparton. Irtózatos módon iparkodtunk az elmúlt egy év kipihenésén, aminek megvalósítása nagyjából sikerült is, de a teljesség jegyében még egy hetet el tudtunk volna képzelni az édes semmittevésben. Úgy döntöttem, hogy helyettem kivételesen szóljanak a képek, így visszamenőleg dátumozva minden nap kiteszek egy-egy fotóblogot. Selce exkluzív, csak itt, csak most, csak Nektek. :o)

Utóbbi képem július 15-én a Yahoo! ötszázas toplistájának első helyén trónolt - köszönet Mindenkinek érte.

 PIHE, fotó blog témakörben

BUT THIS IS ART

A hétből még csak két nap ment el, máris két állásajánlatot kaptam reklámügynökségektől fotós munkakörre. Az a jó, hogy sose kapkodom el a dolgok bejelentését, mindig megvárom, amíg konkrétan kisül valami. :o))

 PIHE, fotó blog témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »