EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 34. OLDAL -

PENTAX K9: EXKLUZÍV KÉP

Madgie küldte, őt tessék megkövezni! :o)

 PIHE, fotó témakörben

PENTAX K-7: HIVATALOS SPECIFIKÁCIÓK

Bár még mindig három óra van hátra a már hónapok óta várt pillanatig, hivatalos forrásokból sikerült hozzájutni a Pentax új üdvöskéjének, a K-7 névre keresztelt digitális tükörreflexes váznak a végleges specifikációihoz (a K20D bejelentéséhez hasonlóan tudtommal először itt olvashattok erről magyarul). Úgy tűnik, a Hoya marketingesei magukhoz tértek csipkerózsika-álmukból, mert már hetek óta agresszívan csepegtetik a vizuális hírmorzsákat, amely rengeteg spekulációt követett a létező legvadabb elgondolásokkal - ennek az lett a gyümölcse, hogy az utóbbi hetekben a csapból is Pentax folyt. Tovább...

PENTAX K7: ELSŐ VALÓS KÉPEK

A képek a Pentax-fans.com oldalról származnak. Köszönet nekik. PIHE, fotó témakörben

PENTAX K7 KÉPEK

Hivatalos specifikációk még nincsenek, és ahogy korábban írtam, a bejelentésig (05. 20., kaliforniai idő szerint 7:00) nem szeretnék +1 kört futni a találgatások mezején. Addig viszont itt vannak az életszagú termékfotók, dzsásztforjú. Mindez a kép alatti Tovább gombra kattogva. :o)


Tovább...

PRÁGAI FOTÓBLOG

Az elmúlt pár napot a cseh fővárosban töltöttük. Az utolsó pillanatokban fejeztem be egy nagyobb munkát, így érzésem szerint kijárt a kis szusszanás, bár hozzáteszem, hogy sokat nem pihentünk. A sört (saját szájízem szerint) még mindig Csehországban kovászolják és a knédli - sertés kombó továbbra is instant get kategória a helyi gasztronómiában. A folyamatosan borús, csepergős, kabátos idő ellenére is nagyon jól éreztük magunkat. A fénykép-termés inkább a személyes, családi albumot gazdagította (ezek a következő napokban az iwiw profilomon tűnnek majd fel :o)), számszerűleg is csak pár képet készítettem, de azért fotóblog-jelleggel a Tovább gombra kattintva postolok egy-egy képet (ezek egy része elkattintás, kivétel az árkádos kép, amit háromszori visszatérésre sikerült megvalósítani, amiért nagyon szépen köszönöm Julcsinak a kitartást). Tovább...

KI VAN MIND A KÉT KEREKEM

Azok az olvasó Pajtások, akik néha benéznek és lazán átugorják a nem fotó jellegű bejegyzéseket, most teljes lelki nyugalommal lapozzanak egy másik weboldalra. (Vicceltem, exkluzív képanyag következik a Pentax K7-ről. :o)) Tovább...

BLOGTALÁLKOZÓ: A PISZKOS RÉSZLETEK...

...ami természetesen nem volt piszkos, de mivel tegnap megtudtam, hogy csak a bejegyzéseim címeit olvassátok, ezért úgy döntöttem, innentől bulvárosabbra veszem a figurát, hátha az unalmasabb szövegekbe is bele-bele csapongtok (egy-egy objektívekről vagy objektív-cseréről is úgy fogok írni, mint "a kis köpcös hidegre tette a rosszfiút az üvegszemével").

Nagyon örültem, hogy el tudtatok jönni, bár a társaság még az utolsó pillanatban is megfogyatkozott (Indig Laci, Sundance), de Máthé Attila személyében új arccal gazdagodott. A következő összejövetel nagyobb lesz, hosszabb és vágatlan, hogy megintcsak bulvárosabban közelítsem meg a témát.

Megállapítottuk, hogy a Blende kifejezetten jó hely, a kiszolgálás és a vendégszeretet többcsillagos ötösfölé, a barna csapolt sörrel (Budweiser) pedig nem szabad harcolni. Mindenkinek maximálisan ajánlom.

Következzen egy csoportkép (sajnos akkor jutott eszembe, amikor Kona már lelépett, így ő nincs rajta, de következő alkalommal pótoljuk, a hiányzókat majd ráfotosoppoljuk. :o)) Balról jobbra: Gabesz, Takoca, Dorothea, Máthé Attila, Zsákai Peti. Köszönöm Mindenkinek, hogy ott volt!

 PIHE, fotó blog témakörben

EMLÉKEZTETŐ HOLNAPRAUgye nem felejtettétek el? További infó itt.

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

PARLAMENTI NAPLÓ

Ma délelőtt, a gyöngyösi Szem-Pont Fotókörhöz csapódva, Udvari Gábor - vagy ahogy inkább ismerhetitek: Gabesz - jóvoltából egy ismételt látogatást tehettünk az általam (is) már unalomig fotózott Országház falain belül. Mivel voltunk páran, ezért inkább átadtam a terepet azoknak a Pajtásoknak, akik eddig még nem jártak fényképezőgéppel a Parlamentben - így viszont volt alkalmam a saját szememmel befogadni az épületet, vagy legalábbis törekedtem erre. Tovább...

A KAPUŐRÖK, CSAPÓ KETTŐMa este Takoca társaságában visszamentem a Nemzeti Sírkertbe folytatni a pár hete elkezdett sorozatot - reménykedtem benne, hogy a vakus képek jobban fognak működni, ha kicsit sötétebb van és nem a tűző napsütésben kell játszanom. Sajnos az első kép után a vakum nem volt hajlandó tovább dolgozni és csak itthon derült ki, hogy a probléma nem a vakuval, hanem a gépemmel van - valami szinkronhiba lehet, így most egy ideig nem tudom folytatni a temetős sorozatot, az este további részében is a filmes gépemet használtam. Fentebb az ominózus jól sikerült első kép.

És egy képrejtvény, Takoca meglátásából. Kedves Pajtások, mi az oda nem illő részlet az alábbi fotón? :o)

 PIHE, fotó blog témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »