EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 30. OLDAL -

LUDWIG MÚZEUM MINIMÁLTegnap megnéztük a Robert Capa kiállítást a Ludwigban, igen gazdag, jól kiállított és bőségesen mellékdokumentált anyag (André Kertész, Henri-Cartier Bresson, stb.), érdemes megnéznie azoknak is, akik egyébként nincsenek elájulva Friedmann Endrétől. (Elnézést, hogy ilyen sűrűn postolok mostanában, kicsit visszaveszek a tempóból.)

 PIHE, fotó blog témakörben

PARLAMENTI HALSZEM

Pentax K-7 + Pentax DA 10-17mm F/3,5-4,5 ED halszem objektív (köszönet Takocának). Full HD, 30fps. Az objektívet F/3,5-re állítottam, hogy ne legyen sötét a beltér, így persze az ablakok kiégtek és nem is egyenes az állvány, de első próbát megért a dolog. A háttérzenét a YouTube-on szedtem össze, hirtelen ennyi tellett. Pénteken élesben is kipróbálom lakásfotózás közben, tehát lesz még beltéri videó 10mm-en. :o) (A videót kizárólag HD minőségben ajánlom, a tecső nagyon gagyin tömörít.)

 PIHE, video témakörben

AZ ÉPÜLET, AMIT ÉN MÉG SOHA...

Frissítve: 2009. szeptember 13.

A perverzió határait folyamatosan karcolgatva közlök olykor-olykor fényképeket az Országházról (és elhihetitek, Pajtások, hogy nem célom semmilyen rekord megdöntése), így szokásomat folytatva (sűrű köszönetnyilvánításokkal Udvari Gábornak - G@besznek -, hogy egyáltalán ott lehettünk) egy új fotózási alkalomnak köszönhetően ismét született pár kép, most már werkfotókkal (és itt ígérem meg, hogy a következő bejegyzésben igyekszem tartózkodni az egy mondaton belül eső több zárójeles megjegyzés használatától, persze utólag visszaolvasva ez nem ment valami fényesen). Az eset szombat reggelre esett, amikor a Parlament előtt találkoztunk (Hédi, Julcsi, Takoca , Gabesz és jómagam - ez ismét egy zárójel volt), hogy ezt a keveset fotózott helyet újra felfedezzük és vizuálisan hazavigyük. Tovább...

CSOMÓ (AUGUSZTUS 20-I FOTÓBLOG)

 PIHE, fotó blog témakörben

CANON 7D VS PENTAX K-7: A PIXELHATÁR BIZONYÍTÁSA

Amikor a múlt héten a Canon bejelentette a 7D-t (amiről egyébként *Juice is írt, pedig nem szokása), lehetett tudni, hogy válaszként érkezett a Pentax koranyáron hivatalosan bejelentett vázára, a K-7-re. A specifikációk alapján azt mondtam, hogy "na igen, a Canon megint beelőzött", hiszen tele van rengeteg földi jóval és végre a Canon is megdolgozott a felhasználók kegyeiért (a több AF pontot emelném ki, érthetetlen módon a nagy C mindig makacsul ragaszkodott a 9 darabhoz), hiszen nem csak egy ráncfelvarrásról van szó, hanem egy új, csökkentett érzékelővel szerelt vázról a profi szegmensben (tehát maximálisan a K-7 versenytársa). A Canon azonban kicsit öngólt lőtt, ugyanis sikerült bebizonyítania, hogy a csökkentett érzékelő 15 megapixelt bír el kényelmesen és nem többet: a 7D ezzel szemben 18 megapixelt nyom, ami nem kevés zajt dob a képekre, a zajszűrés meg csúnyás elviszi a részleteket. Tényleg nem rosszallásból, de érdemes megnézni nagyban (katt!) az alábbi két képet (eldiablomismo már belinkelte a hétvégén egy kommentben) és elolvasni a DPreview-n a vitát a képminőségről. Mondjuk ha a Canon betenné az 50D érzékelőjét a 7D vázába, akkor nagyot tudna szakítani, ugyanakkor hivatalosan pontot tehetne a pixelverseny végére (amit személy szerint üdvözölnék). PIHE, fotó témakörben

BLOGSZÜLETÉSNAP

"Csak nekikezdtem ennek is, körülbelül huszadik próbálkozásra. No, nem a tudománnyal volt most (se) a baj, inkább az idõvel - ígérem, igyekezni fogok rendben tartani az oldalt, ahogy idõm engedi." - Ezzel a két mondattal indítottam három éve, 2006. szeptember 4-én a blogot. Azóta 391 írással lett több, amelyhez 2078-szor szóltatok eddig hozzá. A tavalyi bő lére eresztett eszmefuttatással szemben idén nem készültem hosszabb írással, csak szeretném nagyon egyszerűen megköszönni, hogy itt voltatok és vagytok (és talán lesztek is), a barátságot, ötleteket, meglátásokat, bíztatást, no meg azt a közel 42.000 főoldalra való ellátogatást.

Köszönöm szépen!

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

PENTAX K-7 A KEZEMBENJelentem, megtörtént. Gépet váltottam, bár a K10D még egy ideig velem marad, amíg megtisztul kívül-belül és úgy keresi majd új tulajdonosát. Szóval itt van a kezemben a K-7. Kicsit félve vettem meg, de ha csak arra a pár órás ismerkedésre gondolok, amit együtt töltöttünk, már nem bántam meg (az AF és a fehéregyensúly a legszembetűnőbb változás). Teszt nem lesz róla, inkább csak elmélkedés, benyomások leírása. És igen, ha megfordítom a vázat, a típusjelzés egyértelműen LX! :o)

 PIHE, fotó témakörben

KÉPESLAPOK BULGÁRIÁBÓL

Frissítve: 2009. szeptember 3.

Pár órája tett le bennünket a repülőgép Ferihegyen, így még az élményektől gazdagon, de nem kicsit fáradtan tudok az elmúlt hétről bloggolni. Ha nagyon rövid szeretnék lenni, akkor azt mondhatnám: nagyon jó volt (ennyivel azért nem ússzátok meg). Készítettem képeket is: szeretném jelezni, hogy csupán az emlékek és az érzés megőrzésére koncentráltam - a fekvő képek kattintásra nagyobbak is lesznek. Bemelegítésképpen jöjjön két légifotó, aztán anziksz-szerűen a többi. Tovább...

ELMENTÜNK NYARALNI...

...de indulás előtt azért szabadságot adtunk a Halálcsillag lakóinak is. Egy hét múlva ugyanitt, Pajtások. Az Erő és MC Hammer legyen Veletek. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

A PHOTOGRAPHY GÁZ?

Meglepődve hallom mostanában többféle forrásból, hogy a vízjel, blog / portfólió fejléc és úgy általában Gipsz Jakab "photography" jelzővel történő illetése enyhén szólva is nevetséges. Kicsit olyan érzésem támadt, hogy még ma le kell vennem a régiségüzletünk cégtáblájáról az "antik" feliratot - aztán utánanéztem a dolognak nagyítóval is, de így sem lett jobb. Tovább...

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »