EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 28. OLDAL -

ÖTVENEZER

Kedves Pajtások! Egy ember életében sok dolog fontos, amire büszke lehet, sok dolog kevésbé fontos (és mégis büszkék vagyunk rájuk) és van egy pár, amit szívesen letagadnánk, pedig nem kellene - utóbbiba tartoznak a számok, például a születési év / életkor. Bár a blog születésnapja hivatalosan szeptember 4-én van, de az idei "megemlékezést" jócskán elhomályosította egy olyan szám, amit nem csak, hogy soha nem tagadnék le, de amire nagyon büszke vagyok és ami igazából a Ti érdemetek: a főoldal számlálója néhány perce átperdült a bűvös 50.000-en (az aloldalak és az együttes forgalom statisztikájával nem untatnék senkit, legyen elég annyi, hogy az is egy meglehetősen nagy szám, túl a 100.000-en).

Többeteknek említettem már, hogy ezt a - számomra - nagy látogatottságot szeretném visszajuttatni Nektek valamilyen formában, így elcsenve Ákostól az ötletet, szeretnélek Benneteket egy közös bejegyzésre invitálni: ha van kedvetek, ehhez a blogposthoz hozzászólva írjátok meg honlapotok, fotóalbumotok címét (lehet az flickr stream is vagy Picasa album), és én végigjárva az oldalakat minden címről írnék egy rövidebb ajánlót az új dolgokról. Eddig is igyekeztem a hozzászólók honlapcímeit a főoldal oldalsávjában megjeleníteni, de itt most csak az szerepelne, akinek ehhez a közös bejegyzéshez kedve van. A címek beküldési határideje legyen mondjuk: 2009. november 13. (péntek), 23:59. :o)

Köszönöm szépen Nektek a látogatást és remélem viszlát ugyanitt a "százezer" című bejegyzésnél. :o)Kattintással a számok megnőnek

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

ELADÓ: SMC PENTAX DA 16-45MM F/4 ED AL

Frissítve: 2009. november 6.

Eladó az alábbi képen látható, egy darab, használt, de újszerű és mind optikailag, mind fizikailag hibátlan állapotú SMC Pentax DA 16-45mm F/4 ED AL objektív, dobozában, összes kiegészítőjével (első- és hátsó sapka, napellenző), ajándék UV szűrővel, amely kezdettől fogva védte az optikát. Az objektív két éve hű társam, első tulajdonosa vagyok és semmilyen használati nyom nincs rajta, annak ellenére, hogy sűrűn volt a gépemen. Az objektív kicsit lerekeszelve (F/5,6-6,3-tól) már fixeket megszégyenítő részletgazdagságot és élességet produkál. Mint a DA objektívek mindegyike, ez is Quick Shift rendszerű, vagyis AF módban kézzel is korrigálhatunk az élességállításon. Az eladás oka kizárólag anyagi jellegű. Külföldről érkezett, magyar garancia soha nem volt rá, de én egy naptári hét pénzvisszafizetési garanciát vállalok rá (természetesen akkor, ha a visszaadásnál ugyanolyan állapotú, mint átadásnál volt).

Érdeklődni és nagyfelbontású képeket kérni a szabolcs kukac csorge pont hu címen lehetséges. Budapest belvárosában legalább egy nappal előre egyeztetett időpontban kötelezettség nélkül megtekinthető, kipróbálható. Vidékre nem postázom, előre utalás esetén sem, de utazás szempontjából rugalmas vagyok.

AZ OBJEKTÍV ELKELT. Köszönöm szépen Mindenkinek az érdeklődést.Kattintintással nagyobb lesz

 PIHE, fotó témakörben

NEM KISSÉ ELMOSÓDVA: LENSBABY ORIGINAL

A képmanipuláció őskorában méltán népszerű effekt-objektívek és a tilt-shift lencsék nászából származó porontyokra csak azok a perverzek gondolhatnak szép emlékekkel, akik életük során valaha kipróbáltak egy Lensbabyt. Tavasszal beléptem az imént említett perverzek klubjába - és addig nem is sejtettem, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a tizenegy-két ezer forintos "objektívben". Tovább...

A RENDSZER RÉSZEIPentax Z-1, Lensbaby Original @ F/2, Ilford Delta 400. Kattintással a homály nő.

 PIHE, fotó blog témakörben

PORTFÓLIÓ ÚJDONSÁGOK

Volt pár szabad órám és kedvet is kaptam Juice-tól a saját képanyag rendezgetésére, így ma befejeztem a még tavasszal alaposan félbehagyott csorge.hu-t. Szeretném külön felhívni a figyelmet az új minimál vízjelre, mivel a korábbi változatot szinte Mindenki kritizálta (én pedig hallgatok Rátok). Itt-ott látni kisebb-nagyobb változásokat, főként a sorozatok közötti átjárást masszíroztam meg, így nem kell folyton lefelé lapozgatni az ikonok között és valamiféle logikai sorrend is felfedezhető erre-arra. Ha arra tévednétek és valamilyen anomáliát tapasztaltok, kérlek dobjatok vissza valamilyen füstjelet a rondaságokról (itt jegyezném meg, hogy a képek nem szándékosan tartoznak ebbe a körbe ;o)).

Szintén szolgálati közlemény, hogy a nagyfokú angolszász nyelvű követők megjelenése miatt a Sideblog egyes bejegyzései duplázódva jelennek meg, egyik magyarul, másik angolul. Ezért elnézést kérek, a blog törzse természetesen továbbra is csak magyarul érhető el.

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

AZ ÉN KLISÉM

Frissítve: 2009. október 26.

Péntek este a szemerkélő esőben, miközben a Battyhány téren próbáltunk olyan helyet találni, ahová még nem szúrta le állványát fotós (nem volt könnyű mutatvány), az jutott eszembe, hogy vajon miért más, ha ugyanazt a klisét mi készítjük el, mint más, akinek a képe láttán hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy "tucat", miközben a sajátunk kapcsán valahogy megfeledkezünk arról a tényről, hogy mi pontosan ugyanazt a tucatfotót termeltük ki? Akárhogy is: éljenek a klisék.Kattintással közelebb húzódhatsz

 PIHE, fotó blog témakörben

ELFELEDETT VERSSOR AZ ŐSZRŐLKattintással a sötétség növekszik

 PIHE, fotó blog témakörben

KIRÁNDULÓS-FOTÓS HELYEK ŐSSZEL

Bármennyire is illúzióromboló volt az elmúlt hét fogcsikorgató időjárása, a hétvége nekem azt mondta, hogy mégis van esély a nyár és tél között néhány nap őszre. Jön az október 23-i hosszú hétvége is, és aki esetleg úgy dönt, hogy nem a fővárosban ünnepel (az elmúlt években nemzeti ünnepeink "ünneplése" szerintem a legtöbb embert erre készteti), esetleg dönthet úgy is, hogy kirándul valahová - azt pedig már zárójelben merem remélni, hogy olyan időjárás lesz, hogy ezt megtehetjük és a fényképezőgépet sem kell otthon hagynunk. Arra gondoltam, megoszthatnánk egymással kedvenc őszi kirándulóhelyeinket, hátha kölcsönösen megjön a kedv - ha az általam leírtakon kívül ismertek jó helyeket, kérlek osszátok meg alább (és ha készítettél a helyszínen fotókat, kérlek szúrd be a rájuk mutató linket)!

(Ha népszerű a bejegyzés, akkor folytathatjuk a többi évszakkal is. :o))

 PIHE, fotó témakörben

KIAKADT A BAROMÉTER...

...ma délelőtt Budakeszi felett.Kattintással a felhők is megnőnek

 PIHE, fotó blog témakörben

AZ ÉV FÉNYKÉPEZŐGÉPE: TE VAGY

Ákos írt a napokban Chase Jarvis nem minden ügyes marketinget nélkülöző projectjéről, miszerint a legjobb fényképezőgép az, ami velünk van. Neked milyen fényképezőgép van a táskádban? Milyen objektívek? Fixek vagy zoomok? Milyen vaku és hány darab? UV-, polár-, infra-, protector-, gradián-, semleges-, ki-tudja-még-milyen-szűrők? Milyen adaptergyűrűk? Milyen vezetékes vagy rádiós kioldók? Állványok, állványfejek? És mindez hány kilót nyom a válladon?

Ez a bejegyzés nem ezekről fog szólni. Igazából Jarvis gondolatát vinném tovább. A legjobb fényképezőgép szerintem mi magunk vagyunk. Nem megapixelekről, érzékelő-méretekről, fényerőről, gyújtótávolságról, dinamikáról, zajszintről, élességről szóló egymásra (és sokszor magunkra) licitálás, hanem tiszta, egyéni, a szó teljes értelmében utánozhatatlan fényképészet.

Egyre többször kapom magam azon, hogy a szememmel fotózok. Van, amikor ebből fénykép születik, de a legtöbbször csak ámulok, hogy mennyi mindent lehet nézni, ha az ember meglátja azokat. Utólag fejben szinesítek, utómunkázok. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy érdemes megpróbálni egy kicsit máshogy - nem leélni, hanem - átélni az életet. Mert ehhez még csak kiegészítő sem kell. Persze nem fogjuk tudni elvinni és megmutatni másoknak, feltölteni a netre, véleményeztetni és kompozícióról, fényekről, zajszűrésről vitázni olyanokkal, akik ott sem voltak - de minek is tennénk?! Ők máshol voltak, mást fényképezhettek volna.

Ha akartak volna.

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »