EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 28. OLDAL -

DICSEKSZEM...

...persze csak egy kicsit, mert valószínűleg ez nem is olyan nagy dolog - sokatoknak sok újságban jelent már meg képe, de mivel a "sose felejtem el az elsőt" erre is ráhúzható, így talán megbocsátható és nekem hatalmas előrelépés -, ráadásul nem is az én érdemem. Ma kézbe vehettem a Felsőoktatási Műhely című 112 oldalas periodika 2009 őszi számát, amelyhez az összes illusztrációt (gyakorlatilag 7 egész darab fotót) a csorge.hu képeiből válogattak össze a szerkesztők, megfejelve ezt egy egész oldalon terpeszkedő, engem bemutató szöveggel. Nagyon szépen köszönöm Gabinak, hogy megkeresett és ez így, ebben a formában megszületett. :o)

A mai napnak egy másik kellemes élménye, hogy kilépve a nickje mögül, megismertem Mercutio-t, akit remélhetőleg innentől fogva sűrűn fogunk látni a blogtalálkozókon is. Jut eszembe, akarunk egy újabb "nagy" blogtalálkozót, vagy majd menetrendszerűen januárban melegítsük fel a fagytól elhalt végtagjainkat alkoholszármazékokkal és Pentaxos csoportképpel?

Mercutionak köszönhetően két prémium-kategóriás Pentax objektív sufnitesztje fog következni - hogy pontosan mik, az egyelőre titok, de egy csillagos DA obiról és egy Limitedről lesz szó.

Igyekszem behozni magam, mert egy hétig nem volt netem, aztán a betegágyat nyomtam egy darabig, a munka feltornyosult és sokatoknak nem tudtam még sok levélre kimerítő választ írni, így türelmeteket kérem - de addig is stay tuned. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

SUFNITESZT: TAMRON SP 28-75MM F/2,8 AF ASPH XR DI LD MACRO (IF)

Sokáig abban a hitben éltem, hogy két-három betűs rövidítéseket csak a különböző titkosszolgálatok, nyomozószervek és kormányügynökségek használnak előszeretettel. Amikor a felsőoktatás felé kacsintgattam, rájöttem, hogy ez egy igen téves elképzelés és valójában a nagy betűszavas játékot az egyetemen / főiskolán játszák. Aztán elkezdtem fényt másolni, megismertem a Tamron márkát és minden, amit előtte tudni véltem a rövidítések halmozásáról, tovatűnt a feledés lensbaby-s homályában. A továbbiakban kedvcsinálóként - szokásos sufniteszt-jelleggel - eldurrantott beszámoló a Tamron SP 28-75mm F/2,8 AF Aspherical XR Di LD Macro (IF) névre hallgató objektívről szól és szerintem ezt a Tamronon kívül nem csak én találom viccesnek. Tovább...

PENTAX EURÓPAI WEBÁRUHÁZ ITTHON IS

A Pentax pár perccel ezelőtt jelentette be, hogy még idén megnyitja európai webáruházát, amely a brit, francia, német, svájci és magyar (!) vásárlókat célozza majd meg. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a Pentax cuccok árai lejjebb mennek, hiszen egyenesen a központi raktárból vásárolhat a nép, illetve a Pentax végre - kinyitva a térképet - felfedezte, hogy van egy kis ország Európa szívében, ahol nem kevés elégedetlen végfelhasználó csücsül és várja, hogy a Pentax Magyarország ne egy személyből álljon. Ájlávjúpentaksz.

Sajtóbejelentés itt.

 PIHE, fotó témakörben

ÖTVENEZER

Kedves Pajtások! Egy ember életében sok dolog fontos, amire büszke lehet, sok dolog kevésbé fontos (és mégis büszkék vagyunk rájuk) és van egy pár, amit szívesen letagadnánk, pedig nem kellene - utóbbiba tartoznak a számok, például a születési év / életkor. Bár a blog születésnapja hivatalosan szeptember 4-én van, de az idei "megemlékezést" jócskán elhomályosította egy olyan szám, amit nem csak, hogy soha nem tagadnék le, de amire nagyon büszke vagyok és ami igazából a Ti érdemetek: a főoldal számlálója néhány perce átperdült a bűvös 50.000-en (az aloldalak és az együttes forgalom statisztikájával nem untatnék senkit, legyen elég annyi, hogy az is egy meglehetősen nagy szám, túl a 100.000-en).

Többeteknek említettem már, hogy ezt a - számomra - nagy látogatottságot szeretném visszajuttatni Nektek valamilyen formában, így elcsenve Ákostól az ötletet, szeretnélek Benneteket egy közös bejegyzésre invitálni: ha van kedvetek, ehhez a blogposthoz hozzászólva írjátok meg honlapotok, fotóalbumotok címét (lehet az flickr stream is vagy Picasa album), és én végigjárva az oldalakat minden címről írnék egy rövidebb ajánlót az új dolgokról. Eddig is igyekeztem a hozzászólók honlapcímeit a főoldal oldalsávjában megjeleníteni, de itt most csak az szerepelne, akinek ehhez a közös bejegyzéshez kedve van. A címek beküldési határideje legyen mondjuk: 2009. november 13. (péntek), 23:59. :o)

Köszönöm szépen Nektek a látogatást és remélem viszlát ugyanitt a "százezer" című bejegyzésnél. :o)Kattintással a számok megnőnek

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

ELADÓ: SMC PENTAX DA 16-45MM F/4 ED AL

Frissítve: 2009. november 6.

Eladó az alábbi képen látható, egy darab, használt, de újszerű és mind optikailag, mind fizikailag hibátlan állapotú SMC Pentax DA 16-45mm F/4 ED AL objektív, dobozában, összes kiegészítőjével (első- és hátsó sapka, napellenző), ajándék UV szűrővel, amely kezdettől fogva védte az optikát. Az objektív két éve hű társam, első tulajdonosa vagyok és semmilyen használati nyom nincs rajta, annak ellenére, hogy sűrűn volt a gépemen. Az objektív kicsit lerekeszelve (F/5,6-6,3-tól) már fixeket megszégyenítő részletgazdagságot és élességet produkál. Mint a DA objektívek mindegyike, ez is Quick Shift rendszerű, vagyis AF módban kézzel is korrigálhatunk az élességállításon. Az eladás oka kizárólag anyagi jellegű. Külföldről érkezett, magyar garancia soha nem volt rá, de én egy naptári hét pénzvisszafizetési garanciát vállalok rá (természetesen akkor, ha a visszaadásnál ugyanolyan állapotú, mint átadásnál volt).

Érdeklődni és nagyfelbontású képeket kérni a szabolcs kukac csorge pont hu címen lehetséges. Budapest belvárosában legalább egy nappal előre egyeztetett időpontban kötelezettség nélkül megtekinthető, kipróbálható. Vidékre nem postázom, előre utalás esetén sem, de utazás szempontjából rugalmas vagyok.

AZ OBJEKTÍV ELKELT. Köszönöm szépen Mindenkinek az érdeklődést.Kattintintással nagyobb lesz

 PIHE, fotó témakörben

NEM KISSÉ ELMOSÓDVA: LENSBABY ORIGINAL

A képmanipuláció őskorában méltán népszerű effekt-objektívek és a tilt-shift lencsék nászából származó porontyokra csak azok a perverzek gondolhatnak szép emlékekkel, akik életük során valaha kipróbáltak egy Lensbabyt. Tavasszal beléptem az imént említett perverzek klubjába - és addig nem is sejtettem, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a tizenegy-két ezer forintos "objektívben". Tovább...

A RENDSZER RÉSZEIPentax Z-1, Lensbaby Original @ F/2, Ilford Delta 400. Kattintással a homály nő.

 PIHE, fotó blog témakörben

PORTFÓLIÓ ÚJDONSÁGOK

Volt pár szabad órám és kedvet is kaptam Juice-tól a saját képanyag rendezgetésére, így ma befejeztem a még tavasszal alaposan félbehagyott csorge.hu-t. Szeretném külön felhívni a figyelmet az új minimál vízjelre, mivel a korábbi változatot szinte Mindenki kritizálta (én pedig hallgatok Rátok). Itt-ott látni kisebb-nagyobb változásokat, főként a sorozatok közötti átjárást masszíroztam meg, így nem kell folyton lefelé lapozgatni az ikonok között és valamiféle logikai sorrend is felfedezhető erre-arra. Ha arra tévednétek és valamilyen anomáliát tapasztaltok, kérlek dobjatok vissza valamilyen füstjelet a rondaságokról (itt jegyezném meg, hogy a képek nem szándékosan tartoznak ebbe a körbe ;o)).

Szintén szolgálati közlemény, hogy a nagyfokú angolszász nyelvű követők megjelenése miatt a Sideblog egyes bejegyzései duplázódva jelennek meg, egyik magyarul, másik angolul. Ezért elnézést kérek, a blog törzse természetesen továbbra is csak magyarul érhető el.

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

AZ ÉN KLISÉM

Frissítve: 2009. október 26.

Péntek este a szemerkélő esőben, miközben a Battyhány téren próbáltunk olyan helyet találni, ahová még nem szúrta le állványát fotós (nem volt könnyű mutatvány), az jutott eszembe, hogy vajon miért más, ha ugyanazt a klisét mi készítjük el, mint más, akinek a képe láttán hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy "tucat", miközben a sajátunk kapcsán valahogy megfeledkezünk arról a tényről, hogy mi pontosan ugyanazt a tucatfotót termeltük ki? Akárhogy is: éljenek a klisék.Kattintással közelebb húzódhatsz

 PIHE, fotó blog témakörben

ELFELEDETT VERSSOR AZ ŐSZRŐLKattintással a sötétség növekszik

 PIHE, fotó blog témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »