EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 27. OLDAL -

NINCS TRÓJAI A CSORGE.HU-N

Többen jeleztétek, hogy egyes vírusírtók (konkrétan az Avast-ról van szó) trójait érzékelnek a csorge.hu és a blog.csorge.hu oldalain. Szerencsére ezek a vírusírtók túlérzékenyek és valójában nincs trójaiveszély: sem a kiszolgálón, sem a letöltőmanagerrel nem látszik rosszindulatú tartalmat betöltő kód, a NOD AV sem talált semmit, ezt a Google Labs pedig csak megerősítette. Ennek ellenére nagyon szépen köszönöm a visszajelzéseket, kérlek Benneteket, hogy a jövőben is füstjelezzetek, ha bármilyen problémát tapasztaltok nálam (a születési rendellenességet leszámítva, természetesen :o))).

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

KICSIBEN NAGYOK: SMC PENTAX DFA 100MM F/2,8 MACRO VS. SIGMA 105MM F/2,8 EX DG MACRO

Frissítve: 2010. március 19.

Érdekes összehasonlításra volt lehetőségem (még párszor meg fogom köszönni Tudjukkinek, hogy ellátott a hetekben játékszerekkel), amikor a Pentax DFA 100mm F/2,8 Macro-t a polcomról levett Sigma 105mm F/2,8 EX DG Macro mellé tettem (utóbbiról itt írtam korábban). Azért is volt érdekes, mert bár mindkettő 1:1-es leképezést produkáló makróobjektív, üvölt a látványról, hogy ezt a két tojást bizony nem hogy nem egy tyúk tojta, de még csak nem is egy nyelvet kotkodáló baromfikról van szó. Ha érdekel miért, olvass nyugodtan tovább. Tovább...

ELJÖTT EZ A PILLANAT IS...

...hogy boldog, békés Ünnepeket kívánjak Nektek és Szeretteiteknek! Köszönöm szépen az egész éves olvasást és a sok értékes hozzászólást. Az alábbi pár őszi-téli hangulatképpel búcsúzom a fotóblog szekciótól idénre.

Sajnos az év végi hajtásban már nem maradt időm kinyomni azokat a bejegyzéseket, amiket még szerettem volna (és nem mellesleg, amiket megígértem), de a két ünnep között mindenképpen pótlom. :o) Stay tuned és csak óvatosan a beiglivel!

Kattintással a kép nagyobb lesz


Kattintással a kép nagyobb lesz

 PIHE, magánügy témakörben

A KARÁCSONYI VÁSÁR PILLANATKÉPEI

Tegnap este egy ad-hoc minitalálkozó keretében (Dorothea, Zsákai Peti és jómagam) bejártuk a Vörösmarty térre települt árusokat (igazából a forraltbort teszteltük, de kellett valamilyen ideológia, hogy véka alá rejthessük idült alkoholizmusunkat). Ennyi embert, inger- és bokeh-forrást, valamint FA 50/1,4-et ritkán látni ilyen relatíve kis helyen, a hidegről nem is beszélve, nekem konkrétan még otthon is lilák voltak az ujjaim (a Többiek fűtőtestet cipeltek magukkal). Persze fotóztunk is, és azt is megbeszéltük, hogy a sufniteszt rovatot Dóri átveszi a saját blogjára, az objektívek lelki világát boncolgatva, miután lelkesen elmesélte Péternek, hogy a Pentax FA 50/1,4 - igyekszem idézni - "Ő nem szeret vakuval fotózni, Ő az ilyen szép fényeket kedveli".

Felmerült egy nagy blogtalálkozó kérdése is (hogy nevén nevezzük, a Második Nagy Blogtalálkozóról lenne szó), követve az idei év májusában lezajlott diszkrét sörfogyasztást - mit szólnátok egy januári összeröffenéshez? Ide természetesen Mindenkit szeretettel várok, aki legalább egyszer már életében idetévedt. :o)

A "tovább" gombra kattintva jön pár kép is, csak a hangulat kedvéért. Tovább...

JÖNNEK A FULL FRAME PENTAX OBJEKTÍVEK?

Kiszivárgott egy fotó két hete a Pentax DFA 100mm F/2,8 Macro újkori változatáról, amely megkapta a WR (időjárás-álló) jelölést (bár a Pentax nem hivatalosan többször tagadta a hír igazát) - ebben ugye az a vicces, hogy a DFA vonal évek óta hivatalosan is kihalt: amióta a Pentax felesküdött az APS-C érzékelőméretre, azóta csak a DA jelzés él. És akkor most hirtelen megjelenik az orosz Pentax oldalon ez:

SMC Pentax DFA 100mm F/2,8 Macro WR @ Pentax.ru

Eltűnt a rekeszgyűrű, de full frame-re van optimalizálva. Köszönjük Pentax, megint spekulálhatunk hónapokig...

(Amúgy a hír azért is érdekes, mert a következő bejegyzés egyik főszereplője ez az obi lesz.)

 PIHE, fotó témakörben

SUFNITESZT: SMC PENTAX DA* 16-50MM F/2,8 SDM

Vegyes érzelmekkel próbáltam ki a Pentax csökkentett érzékelőméretű digitális vázaira tervezett felsőkategóriás (csillagos) zoomobjektívét. Nagyon szépen köszönöm Mercutionak, hogy lehetővé tette az objektív alaposabb megmasszírozását. :o) Tovább...

MAAAGIT, TE EGY OPTIKAI CSALÓDÁS VAGY

Nagyon keveset fényképezem mostanában - vannak ezerszer fontosabb dolgok is az életben -, ezért ma tettem egy munka előtti kis kört a Margitsziget déli csücskében, ahol jól szemügyre vettem a keresőn keresztül is a jómunkásemberek tevékenykedését, és közben rájöttem arra is, hogy az a jó Margit hídban, hogy soha nem tudni, hogy éppen építik vagy bontják. :o)"Ahogy én látom" - (Pentax K-7 + Sigma 10-20/4-5,6) - kattintással a kép nagyobb lesz
(Pentax K-7 + Pentax DFA 100/2,8 Macro) - kattintással a kép nagyobb lesz
Ezt csak úgy - (Pentax K-7 + Pentax DFA 100/2,8 Macro) - kattintással a kép nagyobb lesz
"Terpesz" - A helyszínen egy harapófogóra asszociáltam, de ahogy monitoron elnézem, nekem Jabba The Hut ugrik be alulnézetből (na nem mintha láttam volna alulnézetből valaha is) - (Pentax K-7 + Tamron 28-75/2,8)

 PIHE, fotó blog témakörben

FÉNYÉRTÉK

A Spottr.hu után egy újabb ígéretes magyar fotós oldal indult be, ezúttal Ákos fejéből pattant ki az ötlet - érdemes betenni a feed-olvasóba a Fényérték streamjét. Sok sikert az oldalnak!

 PIHE, fotó témakörben

KORLÁTOZOTT KORLÁTLANSÁG: SMC PENTAX DA 35MM F/2,8 MACRO LIMITED

Két igazi csemegét van szerencsém bemutatni az üvegkedvelő Pajtásoknak a következő két bejegyzésben, köszönöm szépen Mercutio-nak, hogy kipróbálhattam őket. Tovább...

ADORAMA READERS' CHOICE CAMERA 2009: A NYERTES, PEDIG...

Frissítve: 2009. november 29.

Mivel nem valószínű, hogy a hazai Canon- / Nikon-orientált fotósmagazinok nagyon foglalkoznának a hírrel, ezért gondoltam megosztani Veletek az idei Adorama olvasói megmérettetés elég meglepő végeredményét: a Pentax K-7 ugyanis toronymagasan elpáholta a mezőnyt - mindegy 1,524 szavazattal az összes szavazó 55%-a (!) a Pentax vázára tette le a voksát (természetesen én is ide szavaztam) ama kérdést illetően, hogy "melyik 2008. november 1. és 2009. november 1. között a legfontosabb bemutatott fényképezőgép típus".

A mezőny többi tagja: 16%-kal a Leica M9, 6%-kal az Olympus E-P1, 6%-kal a Canon 7D, 5%-kal a Nikon D3s, 5% a Casio Exilim FS10, 4%-kal a GH-1 és 2%-kal a Sony A850.

A teljes korrektség jegyében szeretném jelezni, hogy ez egy olvasói szavazás volt, amely nem technikai vagy bármilyen más szempont alapján rangsorolja a gépeket (nehéz lenne összehasonlítani mondjuk az Exilimet, vagy akár a K-7-et a D3s-sel :o)). Ha az eladási adatok is ugyanezt mutatnák, akkor fél éven belül egy full frame vázat is kapnánk a Pentaxtól (ami annak ellenére elképzelhetetlen, hogy sajnos más Pentaxosok előszeretettel temetik kedvenc márkánkat).Update: eldiablomismo linkelte alább, de még a post törzsébe kívánkozik, hogy a TrustedReviews is a K-7-et hozta ki elsőnek, rögtön utána a Canon 7D és a Sony A900. Kicsit sántít, hogy egy full frame kamera hogy lehet harmadik helyezett itt és hová lett a Canon 5DMkII... De ez nem olvasói szavazás eredménye.

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »