EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 27. OLDAL -

JÖNNEK A FULL FRAME PENTAX OBJEKTÍVEK?

Kiszivárgott egy fotó két hete a Pentax DFA 100mm F/2,8 Macro újkori változatáról, amely megkapta a WR (időjárás-álló) jelölést (bár a Pentax nem hivatalosan többször tagadta a hír igazát) - ebben ugye az a vicces, hogy a DFA vonal évek óta hivatalosan is kihalt: amióta a Pentax felesküdött az APS-C érzékelőméretre, azóta csak a DA jelzés él. És akkor most hirtelen megjelenik az orosz Pentax oldalon ez:

SMC Pentax DFA 100mm F/2,8 Macro WR @ Pentax.ru

Eltűnt a rekeszgyűrű, de full frame-re van optimalizálva. Köszönjük Pentax, megint spekulálhatunk hónapokig...

(Amúgy a hír azért is érdekes, mert a következő bejegyzés egyik főszereplője ez az obi lesz.)

 PIHE, fotó témakörben

SUFNITESZT: SMC PENTAX DA* 16-50MM F/2,8 SDM

Vegyes érzelmekkel próbáltam ki a Pentax csökkentett érzékelőméretű digitális vázaira tervezett felsőkategóriás (csillagos) zoomobjektívét. Nagyon szépen köszönöm Mercutionak, hogy lehetővé tette az objektív alaposabb megmasszírozását. :o) Tovább...

MAAAGIT, TE EGY OPTIKAI CSALÓDÁS VAGY

Nagyon keveset fényképezem mostanában - vannak ezerszer fontosabb dolgok is az életben -, ezért ma tettem egy munka előtti kis kört a Margitsziget déli csücskében, ahol jól szemügyre vettem a keresőn keresztül is a jómunkásemberek tevékenykedését, és közben rájöttem arra is, hogy az a jó Margit hídban, hogy soha nem tudni, hogy éppen építik vagy bontják. :o)"Ahogy én látom" - (Pentax K-7 + Sigma 10-20/4-5,6) - kattintással a kép nagyobb lesz
(Pentax K-7 + Pentax DFA 100/2,8 Macro) - kattintással a kép nagyobb lesz
Ezt csak úgy - (Pentax K-7 + Pentax DFA 100/2,8 Macro) - kattintással a kép nagyobb lesz
"Terpesz" - A helyszínen egy harapófogóra asszociáltam, de ahogy monitoron elnézem, nekem Jabba The Hut ugrik be alulnézetből (na nem mintha láttam volna alulnézetből valaha is) - (Pentax K-7 + Tamron 28-75/2,8)

 PIHE, fotó blog témakörben

FÉNYÉRTÉK

A Spottr.hu után egy újabb ígéretes magyar fotós oldal indult be, ezúttal Ákos fejéből pattant ki az ötlet - érdemes betenni a feed-olvasóba a Fényérték streamjét. Sok sikert az oldalnak!

 PIHE, fotó témakörben

KORLÁTOZOTT KORLÁTLANSÁG: SMC PENTAX DA 35MM F/2,8 MACRO LIMITED

Két igazi csemegét van szerencsém bemutatni az üvegkedvelő Pajtásoknak a következő két bejegyzésben, köszönöm szépen Mercutio-nak, hogy kipróbálhattam őket. Tovább...

ADORAMA READERS' CHOICE CAMERA 2009: A NYERTES, PEDIG...

Frissítve: 2009. november 29.

Mivel nem valószínű, hogy a hazai Canon- / Nikon-orientált fotósmagazinok nagyon foglalkoznának a hírrel, ezért gondoltam megosztani Veletek az idei Adorama olvasói megmérettetés elég meglepő végeredményét: a Pentax K-7 ugyanis toronymagasan elpáholta a mezőnyt - mindegy 1,524 szavazattal az összes szavazó 55%-a (!) a Pentax vázára tette le a voksát (természetesen én is ide szavaztam) ama kérdést illetően, hogy "melyik 2008. november 1. és 2009. november 1. között a legfontosabb bemutatott fényképezőgép típus".

A mezőny többi tagja: 16%-kal a Leica M9, 6%-kal az Olympus E-P1, 6%-kal a Canon 7D, 5%-kal a Nikon D3s, 5% a Casio Exilim FS10, 4%-kal a GH-1 és 2%-kal a Sony A850.

A teljes korrektség jegyében szeretném jelezni, hogy ez egy olvasói szavazás volt, amely nem technikai vagy bármilyen más szempont alapján rangsorolja a gépeket (nehéz lenne összehasonlítani mondjuk az Exilimet, vagy akár a K-7-et a D3s-sel :o)). Ha az eladási adatok is ugyanezt mutatnák, akkor fél éven belül egy full frame vázat is kapnánk a Pentaxtól (ami annak ellenére elképzelhetetlen, hogy sajnos más Pentaxosok előszeretettel temetik kedvenc márkánkat).Update: eldiablomismo linkelte alább, de még a post törzsébe kívánkozik, hogy a TrustedReviews is a K-7-et hozta ki elsőnek, rögtön utána a Canon 7D és a Sony A900. Kicsit sántít, hogy egy full frame kamera hogy lehet harmadik helyezett itt és hová lett a Canon 5DMkII... De ez nem olvasói szavazás eredménye.

 PIHE, fotó témakörben

DICSEKSZEM...

...persze csak egy kicsit, mert valószínűleg ez nem is olyan nagy dolog - sokatoknak sok újságban jelent már meg képe, de mivel a "sose felejtem el az elsőt" erre is ráhúzható, így talán megbocsátható és nekem hatalmas előrelépés -, ráadásul nem is az én érdemem. Ma kézbe vehettem a Felsőoktatási Műhely című 112 oldalas periodika 2009 őszi számát, amelyhez az összes illusztrációt (gyakorlatilag 7 egész darab fotót) a csorge.hu képeiből válogattak össze a szerkesztők, megfejelve ezt egy egész oldalon terpeszkedő, engem bemutató szöveggel. Nagyon szépen köszönöm Gabinak, hogy megkeresett és ez így, ebben a formában megszületett. :o)

A mai napnak egy másik kellemes élménye, hogy kilépve a nickje mögül, megismertem Mercutio-t, akit remélhetőleg innentől fogva sűrűn fogunk látni a blogtalálkozókon is. Jut eszembe, akarunk egy újabb "nagy" blogtalálkozót, vagy majd menetrendszerűen januárban melegítsük fel a fagytól elhalt végtagjainkat alkoholszármazékokkal és Pentaxos csoportképpel?

Mercutionak köszönhetően két prémium-kategóriás Pentax objektív sufnitesztje fog következni - hogy pontosan mik, az egyelőre titok, de egy csillagos DA obiról és egy Limitedről lesz szó.

Igyekszem behozni magam, mert egy hétig nem volt netem, aztán a betegágyat nyomtam egy darabig, a munka feltornyosult és sokatoknak nem tudtam még sok levélre kimerítő választ írni, így türelmeteket kérem - de addig is stay tuned. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

SUFNITESZT: TAMRON SP 28-75MM F/2,8 AF ASPH XR DI LD MACRO (IF)

Sokáig abban a hitben éltem, hogy két-három betűs rövidítéseket csak a különböző titkosszolgálatok, nyomozószervek és kormányügynökségek használnak előszeretettel. Amikor a felsőoktatás felé kacsintgattam, rájöttem, hogy ez egy igen téves elképzelés és valójában a nagy betűszavas játékot az egyetemen / főiskolán játszák. Aztán elkezdtem fényt másolni, megismertem a Tamron márkát és minden, amit előtte tudni véltem a rövidítések halmozásáról, tovatűnt a feledés lensbaby-s homályában. A továbbiakban kedvcsinálóként - szokásos sufniteszt-jelleggel - eldurrantott beszámoló a Tamron SP 28-75mm F/2,8 AF Aspherical XR Di LD Macro (IF) névre hallgató objektívről szól és szerintem ezt a Tamronon kívül nem csak én találom viccesnek. Tovább...

PENTAX EURÓPAI WEBÁRUHÁZ ITTHON IS

A Pentax pár perccel ezelőtt jelentette be, hogy még idén megnyitja európai webáruházát, amely a brit, francia, német, svájci és magyar (!) vásárlókat célozza majd meg. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a Pentax cuccok árai lejjebb mennek, hiszen egyenesen a központi raktárból vásárolhat a nép, illetve a Pentax végre - kinyitva a térképet - felfedezte, hogy van egy kis ország Európa szívében, ahol nem kevés elégedetlen végfelhasználó csücsül és várja, hogy a Pentax Magyarország ne egy személyből álljon. Ájlávjúpentaksz.

Sajtóbejelentés itt.

 PIHE, fotó témakörben

ÖTVENEZER

Kedves Pajtások! Egy ember életében sok dolog fontos, amire büszke lehet, sok dolog kevésbé fontos (és mégis büszkék vagyunk rájuk) és van egy pár, amit szívesen letagadnánk, pedig nem kellene - utóbbiba tartoznak a számok, például a születési év / életkor. Bár a blog születésnapja hivatalosan szeptember 4-én van, de az idei "megemlékezést" jócskán elhomályosította egy olyan szám, amit nem csak, hogy soha nem tagadnék le, de amire nagyon büszke vagyok és ami igazából a Ti érdemetek: a főoldal számlálója néhány perce átperdült a bűvös 50.000-en (az aloldalak és az együttes forgalom statisztikájával nem untatnék senkit, legyen elég annyi, hogy az is egy meglehetősen nagy szám, túl a 100.000-en).

Többeteknek említettem már, hogy ezt a - számomra - nagy látogatottságot szeretném visszajuttatni Nektek valamilyen formában, így elcsenve Ákostól az ötletet, szeretnélek Benneteket egy közös bejegyzésre invitálni: ha van kedvetek, ehhez a blogposthoz hozzászólva írjátok meg honlapotok, fotóalbumotok címét (lehet az flickr stream is vagy Picasa album), és én végigjárva az oldalakat minden címről írnék egy rövidebb ajánlót az új dolgokról. Eddig is igyekeztem a hozzászólók honlapcímeit a főoldal oldalsávjában megjeleníteni, de itt most csak az szerepelne, akinek ehhez a közös bejegyzéshez kedve van. A címek beküldési határideje legyen mondjuk: 2009. november 13. (péntek), 23:59. :o)

Köszönöm szépen Nektek a látogatást és remélem viszlát ugyanitt a "százezer" című bejegyzésnél. :o)Kattintással a számok megnőnek

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »