EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 23. OLDAL -

INDURO PHQ: AZ ÁLLVÁNYOK SVÁJCIBICSKÁJA

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy - köszönhetően Szerdahelyi Ádámnak, aki felhívta rá a figyelmem - alig pár héttel a bejelentése után egy Induro PHQ állványfej boldog tulajdonosa lehettem. Hogy mi is olyan extra egy sima fejben? Hogy ez messze nem egy sima fej. Tovább...

BLOGMODERNIZÁLÁS

Kedves Pajtások! Hamarosan új motort tolok a blog alá, leváltva a már öregecske, hatalmas méretű és mostanában szemtelenül betegeskedő kódot. Az új kód nem csak negyed olyan méretű lesz, de alkalmas böngészővel a HTML 5 képességeit is ki fogja aknázni.

Ha van egy kis időtök, kérlek írjátok meg nekem (akár itt, akár privátban), hogy a jelenlegi honlapon mit éreztek teljesen feleslegesnek (a blogbejegyzéseket nem ér mondani! :o)))) és mi az, amit hiányoltok (a színvonal mellett, természetesen).

Kis segítség, hogy milyen részekre gondolok:

- "üdv újra itt", avagy időrendi összefoglalása a legutóbbi frissítéseknek;
- keresés;
- új fotóim;
- új hozzászólások;
- sideblog (twitter feed);
- objektív-sufniteszt összefoglalások ("vélemények, objektíven");
- olvasói linkek ("ajánlott irodalom");
- linkfal;
- statisztika;
- archívum.

Előre is köszönöm a segítséget, igyekszem Nektek alakítani a blogot. :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

SÁRVÁR

Az utóbbi négy napban - lemerülés és feltöltődés gyanánt - Sárvár lakóit boldogítottuk. Persze nem bíztuk a véletlenre a dolgot, előtte tisztes mennyiségű munkát legyűrtünk, hogy a lemerülés része biztosan meglegyen, a feltöltődést pedig a helyi thermálfürdőre bíztuk. Vittünk bringát is (a Corollába pont befért a Kelly's Coach-om és Julcsi pár hetes Kelly's Flash-e is), meg fényképezőgépet, bár utóbbi létezését csak az bizonyítja, hogy a memóriakártyák nem voltak üresek, amikor hazatértünk (valaki fényképezett a gépekkel), és ezek közül párat alább még fel is tolok, kizárólag emlék-jelleggel. Tovább...

JÖN A PENTAX MAGYARORSZÁG

Ha nem is ilyen névvel, de megbízható, belső (a Pentax Europe-on belüli) forrásból tudom, hogy hamarosan a Pentax Magyarországon új partnerrel áll elő és végre leváltják az "under construction" oldalt is, ami hónapok óta a pentax.hu helyén éktelenkedik. Lelki szemeim előtt egy megbízható beszállító jelenik meg, aki válaszol az e-mailekre és lesz egy saját szervíz is, ahol végre a márkához méltó terméktámogatást tudják majd adni (á la Nikon Magyarország). Bár most már elmondhatom, hogy ha kicsiben is, de ezt a PAM-on keresztül szerettem volna megvalósítani, mégis mosollyal az arcomon fekszem ma le aludni. :o) (Ha már belső forrás és PAM, egy kis Pentax stat: azt tudtátok, hogy Budapesten az elmúlt egy hónapig nem volt olyan fotós cég, amelyik igazoltan csak és kizárólag Pentaxokkal fényképezett? ;o))

 PIHE, fotó témakörben

MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Budapesti régiségüzletünkbe munkatársat keresünk eladói munkakörbe, 8 órás munkaidőre.

Elvárásaink: szakirányú végzettség / érdeklődés, jó kommunikációs és empatikus készség, önálló- és csapatmunkában való aktív részvétel, a cég profiljához illő diszkrét megjelenés, angol nyelv tárgyalóképes ismerete. Német / olasz / orosz nyelvek ismerete és kereskedelmi gyakorlat előny, de nem feltétel.

Amit kínálunk: szakmai tudás gyors fejlesztése, nyugodt körülmények között történő munkavégzés, versenyképes fizetés.

Jelentkezni fényképes CV-vel (magyar + angol nyelven) a szabolcs kukac csorge pont hu vagy az info kukac dariusantik pont hu címen lehet.


(A Pajtásoktól elnézést a rendhagyó blogpostért, majd lesz idevágó frissítés is.)

 PIHE, munkaügyek témakörben

AZ ELSŐ PENTAX 645D VIDEÓ

 PIHE, fotó témakörben

HELYZETJELENTÉS A MÁJUSI TÉLBŐL

Az egy ideje érzékelhető távolmaradásomat két fő okra vezetném vissza: egyik a PAM, és ha jól belegondolok, a másik is a PAM. A cégalapítás körüli történések és a döcögős elindulás ugyanis minden feles energiámat elszívta (idejét sem tudom, mikor látogattam meg kedvenc blogjaimat), közben pedig szépen csendben befutottak az első megkeresések is. Tovább...

ÉPÜLETFOTÓZÁS A FÉNYÉRTÉKEN

Gyors hír: megjelent az első cikkem a Fényértéken, épületfotózás témakörben - talán van köztetek, akit érdekelni fog. A cikk jó pár részből fog állni, némi csúszással majd itt is szeretném megjelentetni a teljesség kedvéért.

 PIHE, fotó témakörben

ELSTARTOLT A PUBLIC ART MULTIMEDIA

Ritkán hirdetek valamit a blogom keretein belül, még ritkábban hirdetem magamat (erre összesen kétszer került sor, akkor is kizárólag a Pixinfo-nak köszönhetően), most mégis szeretnék szakítani egy bejegyzés erejéig ezzel a szokásommal: múlt héten ugyanis egy 10 éves álmom valósult meg a Public Art Multimedia képében. (2008-ban már majdnem elindult a cég, de a gazdasági válságra való tekintettel - amit régiségkereskedő oldalam nagyon-nagyon megérzett - az indulás függőben maradt.)

Az öreg motoros Pajtások bizonyára tudják, hogy honlapkészítéssel és kódolással 16 éves korom óta foglalkozom (ez úgy az első és a második jégkorszak közé tehető földtörténetileg), épületfotóval 2007 óta, a két terület pedig teljesen véletlenül találkozott össze egy cég égisze alatt (a fotózás magánszemélyként - a jelenlegi közteherviselési szabályozások szerint - hihetetlen mennyiségű papírmunkát jelentett, ebbe pedig három év munkálkodása alatt a megbízókkal közösen untunk rá).

Az elnevezésről annyit, hogy mindig vonzottak a P-betűs szavak (mielőtt tengerész-viccekre gondolnátok: Pentax, Parlament, Pihe, Pulcsi - ja, nem, ő Julcsi), ezért lett ez is P-s, bár így egyben simán lehetne Pamela is becézve. És ha már P, szeretnék külön megemlékezni a panorámás oldalról is, amelyet Takoca blogpajtás visz a vállain, illetve állványain (Érdemes megnézni a Parlamentes virtuális túrát.)

Fotósok számára a honlapos történetek kicsit érdektelenek szoktak lenni, de igyekszem a jövőben a két területet egymáshoz annyira közel hozni, hogy egy közös metszet is alakulhasson belőle (erről később).

Ha van kedvetek és időtök, itt vannak az elérhetőségeink, legyetek a vendégeink:

Public Art Multimedia KFT
Honlap: http://www.publicart.hu
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Public-Art-Multimedia/119922088025709
Twitter: http://www.twitter.com/publicartkft
Flickr: http://www.flickr.com/publicartkft

Köszönöm, ha végigolvastál, a reklám után visszajövünk. :o)

 PIHE, munkaügyek témakörben

MEGOLDOTT BETŰREJTVÉNY: TAMRON 17-50MM F/2,8 SP XR DI II LD ASF IF (SUFNITESZT)

A Tamronnál tudhatnak valamit az optikákról, mert sorozatban olyan objektíveket veszek a kezembe ettől a gyártótól, amelyekre alig-alig tudnék rosszat írni (eltekintve a borzalmasan hosszú elnevezéstől) - pedig a sufniteszteket olvasgató Pajtások bizonyára tudják, hogy általában a negatívumokat szoktam kiemelni, a jót ugyanis meghagyom a fizetett tesztereknek és a marketingeseknek. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a sufnitesztek inkább személyes vélemények, elmélkedések, mintsem univerzális kijelentések vagy ökölszabályok egy-egy termékről. Tovább...

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »