EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 23. OLDAL -

JÖN A PENTAX MAGYARORSZÁG

Ha nem is ilyen névvel, de megbízható, belső (a Pentax Europe-on belüli) forrásból tudom, hogy hamarosan a Pentax Magyarországon új partnerrel áll elő és végre leváltják az "under construction" oldalt is, ami hónapok óta a pentax.hu helyén éktelenkedik. Lelki szemeim előtt egy megbízható beszállító jelenik meg, aki válaszol az e-mailekre és lesz egy saját szervíz is, ahol végre a márkához méltó terméktámogatást tudják majd adni (á la Nikon Magyarország). Bár most már elmondhatom, hogy ha kicsiben is, de ezt a PAM-on keresztül szerettem volna megvalósítani, mégis mosollyal az arcomon fekszem ma le aludni. :o) (Ha már belső forrás és PAM, egy kis Pentax stat: azt tudtátok, hogy Budapesten az elmúlt egy hónapig nem volt olyan fotós cég, amelyik igazoltan csak és kizárólag Pentaxokkal fényképezett? ;o))

 PIHE, fotó témakörben

MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Budapesti régiségüzletünkbe munkatársat keresünk eladói munkakörbe, 8 órás munkaidőre.

Elvárásaink: szakirányú végzettség / érdeklődés, jó kommunikációs és empatikus készség, önálló- és csapatmunkában való aktív részvétel, a cég profiljához illő diszkrét megjelenés, angol nyelv tárgyalóképes ismerete. Német / olasz / orosz nyelvek ismerete és kereskedelmi gyakorlat előny, de nem feltétel.

Amit kínálunk: szakmai tudás gyors fejlesztése, nyugodt körülmények között történő munkavégzés, versenyképes fizetés.

Jelentkezni fényképes CV-vel (magyar + angol nyelven) a szabolcs kukac csorge pont hu vagy az info kukac dariusantik pont hu címen lehet.


(A Pajtásoktól elnézést a rendhagyó blogpostért, majd lesz idevágó frissítés is.)

 PIHE, munkaügyek témakörben

AZ ELSŐ PENTAX 645D VIDEÓ

 PIHE, fotó témakörben

HELYZETJELENTÉS A MÁJUSI TÉLBŐL

Az egy ideje érzékelhető távolmaradásomat két fő okra vezetném vissza: egyik a PAM, és ha jól belegondolok, a másik is a PAM. A cégalapítás körüli történések és a döcögős elindulás ugyanis minden feles energiámat elszívta (idejét sem tudom, mikor látogattam meg kedvenc blogjaimat), közben pedig szépen csendben befutottak az első megkeresések is. Tovább...

ÉPÜLETFOTÓZÁS A FÉNYÉRTÉKEN

Gyors hír: megjelent az első cikkem a Fényértéken, épületfotózás témakörben - talán van köztetek, akit érdekelni fog. A cikk jó pár részből fog állni, némi csúszással majd itt is szeretném megjelentetni a teljesség kedvéért.

 PIHE, fotó témakörben

ELSTARTOLT A PUBLIC ART MULTIMEDIA

Ritkán hirdetek valamit a blogom keretein belül, még ritkábban hirdetem magamat (erre összesen kétszer került sor, akkor is kizárólag a Pixinfo-nak köszönhetően), most mégis szeretnék szakítani egy bejegyzés erejéig ezzel a szokásommal: múlt héten ugyanis egy 10 éves álmom valósult meg a Public Art Multimedia képében. (2008-ban már majdnem elindult a cég, de a gazdasági válságra való tekintettel - amit régiségkereskedő oldalam nagyon-nagyon megérzett - az indulás függőben maradt.)

Az öreg motoros Pajtások bizonyára tudják, hogy honlapkészítéssel és kódolással 16 éves korom óta foglalkozom (ez úgy az első és a második jégkorszak közé tehető földtörténetileg), épületfotóval 2007 óta, a két terület pedig teljesen véletlenül találkozott össze egy cég égisze alatt (a fotózás magánszemélyként - a jelenlegi közteherviselési szabályozások szerint - hihetetlen mennyiségű papírmunkát jelentett, ebbe pedig három év munkálkodása alatt a megbízókkal közösen untunk rá).

Az elnevezésről annyit, hogy mindig vonzottak a P-betűs szavak (mielőtt tengerész-viccekre gondolnátok: Pentax, Parlament, Pihe, Pulcsi - ja, nem, ő Julcsi), ezért lett ez is P-s, bár így egyben simán lehetne Pamela is becézve. És ha már P, szeretnék külön megemlékezni a panorámás oldalról is, amelyet Takoca blogpajtás visz a vállain, illetve állványain (Érdemes megnézni a Parlamentes virtuális túrát.)

Fotósok számára a honlapos történetek kicsit érdektelenek szoktak lenni, de igyekszem a jövőben a két területet egymáshoz annyira közel hozni, hogy egy közös metszet is alakulhasson belőle (erről később).

Ha van kedvetek és időtök, itt vannak az elérhetőségeink, legyetek a vendégeink:

Public Art Multimedia KFT
Honlap: http://www.publicart.hu
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Public-Art-Multimedia/119922088025709
Twitter: http://www.twitter.com/publicartkft
Flickr: http://www.flickr.com/publicartkft

Köszönöm, ha végigolvastál, a reklám után visszajövünk. :o)

 PIHE, munkaügyek témakörben

MEGOLDOTT BETŰREJTVÉNY: TAMRON 17-50MM F/2,8 SP XR DI II LD ASF IF (SUFNITESZT)

A Tamronnál tudhatnak valamit az optikákról, mert sorozatban olyan objektíveket veszek a kezembe ettől a gyártótól, amelyekre alig-alig tudnék rosszat írni (eltekintve a borzalmasan hosszú elnevezéstől) - pedig a sufniteszteket olvasgató Pajtások bizonyára tudják, hogy általában a negatívumokat szoktam kiemelni, a jót ugyanis meghagyom a fizetett tesztereknek és a marketingeseknek. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a sufnitesztek inkább személyes vélemények, elmélkedések, mintsem univerzális kijelentések vagy ökölszabályok egy-egy termékről. Tovább...

AKI MEGMONDJA...

...elsőként két képből, hogy hol tesztelgettem a legújabb játékszeremet, az a következő sörözésnél beválthatja a tudását nálam egy egész korsó serre. :o) (Semmi komoly, de már régen volt fotóblog, és most két hosszabb bejegyzés érkezik.) PIHE, fotó blog témakörben

PENTAX, SPONSORED BY CANON

1. Vicces hirdetést rakni egy esküvői fotós cikkhez: 2000 dollár.
2. Egy vörös Pentax K-x tükrös vázat és kitobjektívet rakni a fotóstáskánkba: 1000 dollár.
3. Megszerezni a Canont, hogy szponzorálja a Pentax hirdetésünket: MEGFIZETHETETLEN. :o))

Ned Bunnell osztotta meg velünk ezt a gyöngyszemet: a lényeg a középső hirdetésen van: Pentax K-x sponsored by Canon. :o) Jó hétvégét, Pajtások!

 PIHE, lol témakörben

FÉNYÉRTÉK LEVELEZŐLISTA

Szépen gyarapszik a Fényérték levelezőlistája új tagokkal, ám ha véletlenül még nem ismernétek, akkor ajánlom az író-olvasó Pajtások figyelmébe a http://groups.google.com/group/fenyertek címen található csoportot. A feliratkozáshoz csak egy Google fiók kell (Gmail, Wave, bármi lehet). Az elmúlt egy nap témái, pusztán kedvcsinálónak: házi stúdió alapanyagai és beszerzésük, saját készítésű panorámafejek, állványok utazáshoz és munkához, kompozíció, illetve Bolla Eszter blogpajtina megosztotta tapasztalatait arról a művészeti képzésről, amelyről a blogján már regélt röviden. Gyertek Ti is! :o)

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »