EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 22. OLDAL -

HEGEDŰS FOTÓS A HÁZTETŐN

Nagy volt a szám, hogy minden nap rakok fel képet a legutóbbi parlamenti túráról - a munka "sajnos" közbeszólt. Igyekszem pótolni -- jó hétvégét Nektek!

 PIHE, fotó blog témakörben

SZAVAK KATEDRÁLISA

 PIHE, fotó blog témakörben

PARLAMENTI CSILLAGKAPU II.

 PIHE, fotó blog témakörben

PLANET PARLIAMENT

Tegnap olyan helyen jártunk Takocával, ahová nagyon kevesen jutnak fel életükben (és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy mi eljuthattunk): ez a Parlament legteteje. Köt az adott szavam, így a részleteket nem mesélhetem el és a fotók egy része nem is publikus, de kárpótlásul naponta kirakok egy cenzúrán átment képet. :o) Lessétek Takoca blogját napi rendszerességgel, én már láttam gömbpanorámát a tegnapi napról és hihetetlen képi világot zárt érzékelőbe.

 PIHE, fotó blog témakörben

ÚJRA KÁBELVÁROS GYOMRÁBAN

Ma délelőtt újra a Metro 4 építkezésén találtam magam a Keleti Pályaudvar árnyékában, és ez nem a hajnali részegségnek, hanem Takocának és a DBR Metro 4 Kft-nek volt köszönhető. Nem volt túl sok időnk, de a két fúrópajzsot megcsodáltuk - nem kicsi szerkezetekről van szó. Néhány kép jön a feeling kedvéért, ám előbb egy szolgálati közlemény: valószínűleg sikerült kijavítanom a blog hibáját, amely miatt az utóbbi pár hétben folyton adatbázishibával szörnyethalt az oldal. Ha esetleg tapasztalnátok még ilyet, kérlek füstjelezzétek el nekem - köszönöm. Tovább...

ÉPÜLETFOTÓZÁS II. A FÉNYÉRTÉKEN

Örömmel jelentem, hogy a fotós tudásanyagokat tömörítő Fényértéken ma megjelent második, továbbra is épületfotózás témakörben írt cikkem a kompozíció rejtelmeiről. Facebookon és Twitteren már írtam, hogy kizárólag több napi hideg élelemmel és nyugtatókkal szabad végigolvasni, néhol ugyanis rettentő módon bele tudok kavarodni a saját logikámba (hajszínem legyen rá mentség) és ez esetenként káros lehet az egészségre, de a idegrendszerre mindenképpen. :o) Itt csekkolhatjátok, amit meg is köszönök. Így: köszönöm szépen! :o)

 PIHE, fotó témakörben

KITOBIBÓL SZUPERMAKRÓ

A Fényérték levlistáján AZso osztotta meg az alábbi félelmetes videót, amely során szemtanúi lehetünk egy Canon kitobjektív teljes leépülésének és kivirágzásának. Természetesen ugyanezt elérhetjük egy régi objektív megfordításával is, ám az újabb üvegeken nem találunk rekeszgyűrűt, F/22 és F/32-vel meg nem egy nagy élmény belekukkantani a keresőbe. És akkor most fogjunk egy csipet sárkány lehelletét, majd keverjük össze a fák sóhajával...

 PIHE, fotó témakörben

INDURO PHQ: AZ ÁLLVÁNYOK SVÁJCIBICSKÁJA

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy - köszönhetően Szerdahelyi Ádámnak, aki felhívta rá a figyelmem - alig pár héttel a bejelentése után egy Induro PHQ állványfej boldog tulajdonosa lehettem. Hogy mi is olyan extra egy sima fejben? Hogy ez messze nem egy sima fej. Tovább...

BLOGMODERNIZÁLÁS

Kedves Pajtások! Hamarosan új motort tolok a blog alá, leváltva a már öregecske, hatalmas méretű és mostanában szemtelenül betegeskedő kódot. Az új kód nem csak negyed olyan méretű lesz, de alkalmas böngészővel a HTML 5 képességeit is ki fogja aknázni.

Ha van egy kis időtök, kérlek írjátok meg nekem (akár itt, akár privátban), hogy a jelenlegi honlapon mit éreztek teljesen feleslegesnek (a blogbejegyzéseket nem ér mondani! :o)))) és mi az, amit hiányoltok (a színvonal mellett, természetesen).

Kis segítség, hogy milyen részekre gondolok:

- "üdv újra itt", avagy időrendi összefoglalása a legutóbbi frissítéseknek;
- keresés;
- új fotóim;
- új hozzászólások;
- sideblog (twitter feed);
- objektív-sufniteszt összefoglalások ("vélemények, objektíven");
- olvasói linkek ("ajánlott irodalom");
- linkfal;
- statisztika;
- archívum.

Előre is köszönöm a segítséget, igyekszem Nektek alakítani a blogot. :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

SÁRVÁR

Az utóbbi négy napban - lemerülés és feltöltődés gyanánt - Sárvár lakóit boldogítottuk. Persze nem bíztuk a véletlenre a dolgot, előtte tisztes mennyiségű munkát legyűrtünk, hogy a lemerülés része biztosan meglegyen, a feltöltődést pedig a helyi thermálfürdőre bíztuk. Vittünk bringát is (a Corollába pont befért a Kelly's Coach-om és Julcsi pár hetes Kelly's Flash-e is), meg fényképezőgépet, bár utóbbi létezését csak az bizonyítja, hogy a memóriakártyák nem voltak üresek, amikor hazatértünk (valaki fényképezett a gépekkel), és ezek közül párat alább még fel is tolok, kizárólag emlék-jelleggel. Tovább...

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »