EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 22. OLDAL -

MÁSODIK NAP: SÉTA PÁRIZSBAN

Az első nap estéjén Reimsből átugrottunk Párizsba, a második napon pedig egy, a már mazochizmus határait karcolgató erőltetett menetet vágtunk le a belvárosban (reggel 9 és este 6 között megállás nélküli gyaloglás). Ami jó volt, hogy a szűkreszabott időkeretben sikerült megnézni párat a kültéri nevezetességek közül, ami rossz volt, hogy a végén már kevésbé volt őszinte a mosolyunk a privát képeken. A következő napokban azért kicsit ráléptünk a fékre és megpróbáltunk emberi léptékekben gondolkodni a városnézésről.

1. Egy kis francia erotika (vakon lőttem, de megtartottam)

2. A diadalív görbe árnyékában (szemfülesek balra felfedezhetik Szombathely régi nevét, Savaryt)

3. Valami Louvre

4. Valami Louvre II.

5. Valami Louvre III.

 PIHE, fotó blog témakörben

ELSŐ NAP: REIMS

Tegnap késő este hazaértünk a nyaralásból, ma pedig egész délelőtt olyan memóriakártyát kerestem a neten, amin alapból használható franciaországi fotók láthatóak, a saját produktumaimat pedig inkább a feledés homályába dugtam. Nem, egyébként csak viccelek. Valóban formatáltam a memóriakártyámat. :o)

Két hét alatt nagyjából 3000 km-t sikerült vezetni a Budapest - Reims - Párizs - Versailles - Rouen - Mont-Saint-Mitchel - Rennes - Freiburg - Budapest túra során. 152 fotó született, amiből nagyjából 50 tűnik első szortírozásban használhatónak, napi bontásban fogok minden nap kitenni egy-egy adagot. Többnyire épületfotó készült, de ezzel szerintem nem árulok el túl sok újságot. :o)

Amit vittem magammal: K-7, Samyang 8mm, Sigma 10-20mm, Tamron 28-75mm, Pentax 50mm, Tamron 70-200mm. Az autóba került még az Induro állványom is, de általában ahová vihettem magammal, ott nem lehetett állványt használni, ahová meg nem vittem, ott lehetett volna, szóval csak egyetlen este tudtam rendeltetésszerűen használni. (Igaz, Párizsban túléltünk egy hatalmas vihart úgy, hogy az állványra szerelt K-7 rongyosra ázott - ilyenkor üdvös a szigetelt váz, de itt fotó nem született.) Megmutatkozott az is, hogy a Tamron 70-200/2,8 nem kifejezetten nyaralós objektív, mondhatni a hátizsák menetet vágott mindkét csuklyás izmomba, így megfordult a fejemben, hogy megválok ettől az objektívtől.

Az utazást követő első napot Reimsben töltöttük, ahol a katedrálist és a helytörténeti múzeumot szemrevételeztük. A franciák továbbra is nagyon kedves emberek, ahogy azt már két éve volt szerencsénk megállapítani, de hihetetlen módon nem beszélnek semmilyen nyelven (a viszonylag jó angolom, a csapnivaló, de partiképes németem és a közepesen vállalható magyarom kevés volt bármilyen szintű kommunikációra a két hét alatt). Az egyetlen angol nyelvű csoportvezetésen pedig diszkréten fulladtam meg a röhögéstől, amikor kiderült, hogy a hölgyemény már nem franciául, hanem angolul beszél (a "there was something wrong with the blood" - "der voz számszing rong vid dö blád" - mondatot sikerült franciásítani olyan módon, hogy az már "der vöz számszing röng vid dö blöd" formában gazdagította az audio imputunkat).

Szóval nagyon jól nyaraltunk, jól elfáradtunk, de majd holnap a munkahelyen kipihenem… :o)

Stay tuned, folytatása következik holnap.

1. Angyalok városa

2.

3.

 PIHE, fotó blog témakörben

OFFTOPIC

Kedves Pajtások! A blog most két hétre szabadságra megy, kicsit kikapcsolódik, megnyugtatja 'Új naplóbejegyzés' gombra szoktatott ujjait, de amint hazaért és letörli az út porát magáról, Zsákai Péteresen lerúgja a cipőjét és beszámol arról, mi hír tőlünk kicsit nyugatabbra. Jó pihit Nektek, stay tuned. :o)

(Igazából én megyek szabira, a blog marad a helyén, bár szerintem szívesen itthonhagyna engem... :o))

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

HEGEDŰS FOTÓS A HÁZTETŐN

Nagy volt a szám, hogy minden nap rakok fel képet a legutóbbi parlamenti túráról - a munka "sajnos" közbeszólt. Igyekszem pótolni -- jó hétvégét Nektek!

 PIHE, fotó blog témakörben

SZAVAK KATEDRÁLISA

 PIHE, fotó blog témakörben

PARLAMENTI CSILLAGKAPU II.

 PIHE, fotó blog témakörben

PLANET PARLIAMENT

Tegnap olyan helyen jártunk Takocával, ahová nagyon kevesen jutnak fel életükben (és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy mi eljuthattunk): ez a Parlament legteteje. Köt az adott szavam, így a részleteket nem mesélhetem el és a fotók egy része nem is publikus, de kárpótlásul naponta kirakok egy cenzúrán átment képet. :o) Lessétek Takoca blogját napi rendszerességgel, én már láttam gömbpanorámát a tegnapi napról és hihetetlen képi világot zárt érzékelőbe.

 PIHE, fotó blog témakörben

ÚJRA KÁBELVÁROS GYOMRÁBAN

Ma délelőtt újra a Metro 4 építkezésén találtam magam a Keleti Pályaudvar árnyékában, és ez nem a hajnali részegségnek, hanem Takocának és a DBR Metro 4 Kft-nek volt köszönhető. Nem volt túl sok időnk, de a két fúrópajzsot megcsodáltuk - nem kicsi szerkezetekről van szó. Néhány kép jön a feeling kedvéért, ám előbb egy szolgálati közlemény: valószínűleg sikerült kijavítanom a blog hibáját, amely miatt az utóbbi pár hétben folyton adatbázishibával szörnyethalt az oldal. Ha esetleg tapasztalnátok még ilyet, kérlek füstjelezzétek el nekem - köszönöm. Tovább...

ÉPÜLETFOTÓZÁS II. A FÉNYÉRTÉKEN

Örömmel jelentem, hogy a fotós tudásanyagokat tömörítő Fényértéken ma megjelent második, továbbra is épületfotózás témakörben írt cikkem a kompozíció rejtelmeiről. Facebookon és Twitteren már írtam, hogy kizárólag több napi hideg élelemmel és nyugtatókkal szabad végigolvasni, néhol ugyanis rettentő módon bele tudok kavarodni a saját logikámba (hajszínem legyen rá mentség) és ez esetenként káros lehet az egészségre, de a idegrendszerre mindenképpen. :o) Itt csekkolhatjátok, amit meg is köszönök. Így: köszönöm szépen! :o)

 PIHE, fotó témakörben

KITOBIBÓL SZUPERMAKRÓ

A Fényérték levlistáján AZso osztotta meg az alábbi félelmetes videót, amely során szemtanúi lehetünk egy Canon kitobjektív teljes leépülésének és kivirágzásának. Természetesen ugyanezt elérhetjük egy régi objektív megfordításával is, ám az újabb üvegeken nem találunk rekeszgyűrűt, F/22 és F/32-vel meg nem egy nagy élmény belekukkantani a keresőbe. És akkor most fogjunk egy csipet sárkány lehelletét, majd keverjük össze a fák sóhajával...

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »