EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 22. OLDAL -

ÉPÜLETFOTÓZÁS II. A FÉNYÉRTÉKEN

Örömmel jelentem, hogy a fotós tudásanyagokat tömörítő Fényértéken ma megjelent második, továbbra is épületfotózás témakörben írt cikkem a kompozíció rejtelmeiről. Facebookon és Twitteren már írtam, hogy kizárólag több napi hideg élelemmel és nyugtatókkal szabad végigolvasni, néhol ugyanis rettentő módon bele tudok kavarodni a saját logikámba (hajszínem legyen rá mentség) és ez esetenként káros lehet az egészségre, de a idegrendszerre mindenképpen. :o) Itt csekkolhatjátok, amit meg is köszönök. Így: köszönöm szépen! :o)

 PIHE, fotó témakörben

KITOBIBÓL SZUPERMAKRÓ

A Fényérték levlistáján AZso osztotta meg az alábbi félelmetes videót, amely során szemtanúi lehetünk egy Canon kitobjektív teljes leépülésének és kivirágzásának. Természetesen ugyanezt elérhetjük egy régi objektív megfordításával is, ám az újabb üvegeken nem találunk rekeszgyűrűt, F/22 és F/32-vel meg nem egy nagy élmény belekukkantani a keresőbe. És akkor most fogjunk egy csipet sárkány lehelletét, majd keverjük össze a fák sóhajával...

 PIHE, fotó témakörben

INDURO PHQ: AZ ÁLLVÁNYOK SVÁJCIBICSKÁJA

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy - köszönhetően Szerdahelyi Ádámnak, aki felhívta rá a figyelmem - alig pár héttel a bejelentése után egy Induro PHQ állványfej boldog tulajdonosa lehettem. Hogy mi is olyan extra egy sima fejben? Hogy ez messze nem egy sima fej. Tovább...

BLOGMODERNIZÁLÁS

Kedves Pajtások! Hamarosan új motort tolok a blog alá, leváltva a már öregecske, hatalmas méretű és mostanában szemtelenül betegeskedő kódot. Az új kód nem csak negyed olyan méretű lesz, de alkalmas böngészővel a HTML 5 képességeit is ki fogja aknázni.

Ha van egy kis időtök, kérlek írjátok meg nekem (akár itt, akár privátban), hogy a jelenlegi honlapon mit éreztek teljesen feleslegesnek (a blogbejegyzéseket nem ér mondani! :o)))) és mi az, amit hiányoltok (a színvonal mellett, természetesen).

Kis segítség, hogy milyen részekre gondolok:

- "üdv újra itt", avagy időrendi összefoglalása a legutóbbi frissítéseknek;
- keresés;
- új fotóim;
- új hozzászólások;
- sideblog (twitter feed);
- objektív-sufniteszt összefoglalások ("vélemények, objektíven");
- olvasói linkek ("ajánlott irodalom");
- linkfal;
- statisztika;
- archívum.

Előre is köszönöm a segítséget, igyekszem Nektek alakítani a blogot. :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

SÁRVÁR

Az utóbbi négy napban - lemerülés és feltöltődés gyanánt - Sárvár lakóit boldogítottuk. Persze nem bíztuk a véletlenre a dolgot, előtte tisztes mennyiségű munkát legyűrtünk, hogy a lemerülés része biztosan meglegyen, a feltöltődést pedig a helyi thermálfürdőre bíztuk. Vittünk bringát is (a Corollába pont befért a Kelly's Coach-om és Julcsi pár hetes Kelly's Flash-e is), meg fényképezőgépet, bár utóbbi létezését csak az bizonyítja, hogy a memóriakártyák nem voltak üresek, amikor hazatértünk (valaki fényképezett a gépekkel), és ezek közül párat alább még fel is tolok, kizárólag emlék-jelleggel. Tovább...

JÖN A PENTAX MAGYARORSZÁG

Ha nem is ilyen névvel, de megbízható, belső (a Pentax Europe-on belüli) forrásból tudom, hogy hamarosan a Pentax Magyarországon új partnerrel áll elő és végre leváltják az "under construction" oldalt is, ami hónapok óta a pentax.hu helyén éktelenkedik. Lelki szemeim előtt egy megbízható beszállító jelenik meg, aki válaszol az e-mailekre és lesz egy saját szervíz is, ahol végre a márkához méltó terméktámogatást tudják majd adni (á la Nikon Magyarország). Bár most már elmondhatom, hogy ha kicsiben is, de ezt a PAM-on keresztül szerettem volna megvalósítani, mégis mosollyal az arcomon fekszem ma le aludni. :o) (Ha már belső forrás és PAM, egy kis Pentax stat: azt tudtátok, hogy Budapesten az elmúlt egy hónapig nem volt olyan fotós cég, amelyik igazoltan csak és kizárólag Pentaxokkal fényképezett? ;o))

 PIHE, fotó témakörben

MUNKATÁRSAT KERESÜNK

Budapesti régiségüzletünkbe munkatársat keresünk eladói munkakörbe, 8 órás munkaidőre.

Elvárásaink: szakirányú végzettség / érdeklődés, jó kommunikációs és empatikus készség, önálló- és csapatmunkában való aktív részvétel, a cég profiljához illő diszkrét megjelenés, angol nyelv tárgyalóképes ismerete. Német / olasz / orosz nyelvek ismerete és kereskedelmi gyakorlat előny, de nem feltétel.

Amit kínálunk: szakmai tudás gyors fejlesztése, nyugodt körülmények között történő munkavégzés, versenyképes fizetés.

Jelentkezni fényképes CV-vel (magyar + angol nyelven) a szabolcs kukac csorge pont hu vagy az info kukac dariusantik pont hu címen lehet.


(A Pajtásoktól elnézést a rendhagyó blogpostért, majd lesz idevágó frissítés is.)

 PIHE, munkaügyek témakörben

AZ ELSŐ PENTAX 645D VIDEÓ

 PIHE, fotó témakörben

HELYZETJELENTÉS A MÁJUSI TÉLBŐL

Az egy ideje érzékelhető távolmaradásomat két fő okra vezetném vissza: egyik a PAM, és ha jól belegondolok, a másik is a PAM. A cégalapítás körüli történések és a döcögős elindulás ugyanis minden feles energiámat elszívta (idejét sem tudom, mikor látogattam meg kedvenc blogjaimat), közben pedig szépen csendben befutottak az első megkeresések is. Tovább...

ÉPÜLETFOTÓZÁS A FÉNYÉRTÉKEN

Gyors hír: megjelent az első cikkem a Fényértéken, épületfotózás témakörben - talán van köztetek, akit érdekelni fog. A cikk jó pár részből fog állni, némi csúszással majd itt is szeretném megjelentetni a teljesség kedvéért.

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   Előre »