EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 21. OLDAL -

NEGYEDIK NAP: KITARTÓAN FELFELÉ

Frissítve: 2010. augusztus 18.

Mivel mindig szerettem volna az Eiffel torony tetejére feljutni, sikerült rábeszélnem Julcsit, hogy szánjunk egy délutánt a történetre. Mivel úgy gondoltam, hogy a lift alapvetően a kezdő és kényelmes júzereknek való, ezért a torony feléig (tehát ameddig lehetett) a lépcsőket vettük igénybe. A másodikon aztán pihenésképpen beálltunk egy laza órás sorba, ami körbeért a torony kerületén: a csúcshoz természetesen csak lifttel lehetett felmenni és nem mi voltunk az egyetlenek ezzel a szándékkal. Szerettem volna összefűzni egyetlen panorámába a halszemmel lőtt négy darab 180 fokos képet, de ebben a műfajban mindig béna voltam, így megspórolok Nektek másfél óra lökdösődést és megkapjátok a két legimpozánsabb égtáj látványát. :o)

1. Felettem a föld, alattam az ég. Vagy lehet, hogy fordítva fekszem?

2. Válogosodás Soha ne írjatok blogot munkahelyen. Azt szerettem volna írni, hogy "világosodás"

3. Sötétedés

 PIHE, fotó blog témakörben

HARMADIK NAP: LOUVRE

Miután átküzdöttük magunkat a nem kis embermennyiségen, jó pár centit faragtunk lábaink hosszúságából a Louvre-ban töltött órák alatt - arra természetesen még volt időnk, hogy az üvegpiramis alatt rendkívül diszkréten szituált kétemeletes Apple Store-ba benézzünk, és Julcsi idegeinek utolsó jóindulatú impulzusait megtépázva megtapogassam az iPad-et és kipróbáljam új iPhone-t. (Iszonyat sok embert láttunk az új szifonnal és néhány nap elteltével már nem rúgdosott túl az ingerküszöbön a köztéren az iPadet nyomogató sokadik júzer látványa sem.) Hazafelé beugrottunk az Invalidusokhoz, ahol Napoleon nyugszik, aztán holtfáradtan már mi is békében...

1. Atlanta szatírjai, sarokba állítva

2. Niké (azt gyorsan hozzáteszem, hogy a fénykép készítésekor a teremben nagyjából ötszáz fő tartózkodott és mindegyik a szobor és köztem foglalt helyet)

3. A Louvre épülete sem csúnya. Igazából azt is mondhatni, hogy szép. Ha a lépcsők forognának, még lenne egy kis Harry Potteres feelingje is. De így nincs. Ellenben nem csúnya...

4. Nekem tetszenek a piramisok a Louvre előtti téren. Kicsit olyan érzésem volt, mintha utaznék az időben, bár ez az emberekből álló soron sajnos nem változtatott semmit

2. Az Invalidusok és az ő kertjük

Holnap lesz még egy adag Párizs, aztán elkanyarodunk vidékre. Stay tuned.

 PIHE, fotó blog témakörben

MÁSODIK NAP: SÉTA PÁRIZSBAN

Az első nap estéjén Reimsből átugrottunk Párizsba, a második napon pedig egy, a már mazochizmus határait karcolgató erőltetett menetet vágtunk le a belvárosban (reggel 9 és este 6 között megállás nélküli gyaloglás). Ami jó volt, hogy a szűkreszabott időkeretben sikerült megnézni párat a kültéri nevezetességek közül, ami rossz volt, hogy a végén már kevésbé volt őszinte a mosolyunk a privát képeken. A következő napokban azért kicsit ráléptünk a fékre és megpróbáltunk emberi léptékekben gondolkodni a városnézésről.

1. Egy kis francia erotika (vakon lőttem, de megtartottam)

2. A diadalív görbe árnyékában (szemfülesek balra felfedezhetik Szombathely régi nevét, Savaryt)

3. Valami Louvre

4. Valami Louvre II.

5. Valami Louvre III.

 PIHE, fotó blog témakörben

ELSŐ NAP: REIMS

Tegnap késő este hazaértünk a nyaralásból, ma pedig egész délelőtt olyan memóriakártyát kerestem a neten, amin alapból használható franciaországi fotók láthatóak, a saját produktumaimat pedig inkább a feledés homályába dugtam. Nem, egyébként csak viccelek. Valóban formatáltam a memóriakártyámat. :o)

Két hét alatt nagyjából 3000 km-t sikerült vezetni a Budapest - Reims - Párizs - Versailles - Rouen - Mont-Saint-Mitchel - Rennes - Freiburg - Budapest túra során. 152 fotó született, amiből nagyjából 50 tűnik első szortírozásban használhatónak, napi bontásban fogok minden nap kitenni egy-egy adagot. Többnyire épületfotó készült, de ezzel szerintem nem árulok el túl sok újságot. :o)

Amit vittem magammal: K-7, Samyang 8mm, Sigma 10-20mm, Tamron 28-75mm, Pentax 50mm, Tamron 70-200mm. Az autóba került még az Induro állványom is, de általában ahová vihettem magammal, ott nem lehetett állványt használni, ahová meg nem vittem, ott lehetett volna, szóval csak egyetlen este tudtam rendeltetésszerűen használni. (Igaz, Párizsban túléltünk egy hatalmas vihart úgy, hogy az állványra szerelt K-7 rongyosra ázott - ilyenkor üdvös a szigetelt váz, de itt fotó nem született.) Megmutatkozott az is, hogy a Tamron 70-200/2,8 nem kifejezetten nyaralós objektív, mondhatni a hátizsák menetet vágott mindkét csuklyás izmomba, így megfordult a fejemben, hogy megválok ettől az objektívtől.

Az utazást követő első napot Reimsben töltöttük, ahol a katedrálist és a helytörténeti múzeumot szemrevételeztük. A franciák továbbra is nagyon kedves emberek, ahogy azt már két éve volt szerencsénk megállapítani, de hihetetlen módon nem beszélnek semmilyen nyelven (a viszonylag jó angolom, a csapnivaló, de partiképes németem és a közepesen vállalható magyarom kevés volt bármilyen szintű kommunikációra a két hét alatt). Az egyetlen angol nyelvű csoportvezetésen pedig diszkréten fulladtam meg a röhögéstől, amikor kiderült, hogy a hölgyemény már nem franciául, hanem angolul beszél (a "there was something wrong with the blood" - "der voz számszing rong vid dö blád" - mondatot sikerült franciásítani olyan módon, hogy az már "der vöz számszing röng vid dö blöd" formában gazdagította az audio imputunkat).

Szóval nagyon jól nyaraltunk, jól elfáradtunk, de majd holnap a munkahelyen kipihenem… :o)

Stay tuned, folytatása következik holnap.

1. Angyalok városa

2.

3.

 PIHE, fotó blog témakörben

OFFTOPIC

Kedves Pajtások! A blog most két hétre szabadságra megy, kicsit kikapcsolódik, megnyugtatja 'Új naplóbejegyzés' gombra szoktatott ujjait, de amint hazaért és letörli az út porát magáról, Zsákai Péteresen lerúgja a cipőjét és beszámol arról, mi hír tőlünk kicsit nyugatabbra. Jó pihit Nektek, stay tuned. :o)

(Igazából én megyek szabira, a blog marad a helyén, bár szerintem szívesen itthonhagyna engem... :o))

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

HEGEDŰS FOTÓS A HÁZTETŐN

Nagy volt a szám, hogy minden nap rakok fel képet a legutóbbi parlamenti túráról - a munka "sajnos" közbeszólt. Igyekszem pótolni -- jó hétvégét Nektek!

 PIHE, fotó blog témakörben

SZAVAK KATEDRÁLISA

 PIHE, fotó blog témakörben

PARLAMENTI CSILLAGKAPU II.

 PIHE, fotó blog témakörben

PLANET PARLIAMENT

Tegnap olyan helyen jártunk Takocával, ahová nagyon kevesen jutnak fel életükben (és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy mi eljuthattunk): ez a Parlament legteteje. Köt az adott szavam, így a részleteket nem mesélhetem el és a fotók egy része nem is publikus, de kárpótlásul naponta kirakok egy cenzúrán átment képet. :o) Lessétek Takoca blogját napi rendszerességgel, én már láttam gömbpanorámát a tegnapi napról és hihetetlen képi világot zárt érzékelőbe.

 PIHE, fotó blog témakörben

ÚJRA KÁBELVÁROS GYOMRÁBAN

Ma délelőtt újra a Metro 4 építkezésén találtam magam a Keleti Pályaudvar árnyékában, és ez nem a hajnali részegségnek, hanem Takocának és a DBR Metro 4 Kft-nek volt köszönhető. Nem volt túl sok időnk, de a két fúrópajzsot megcsodáltuk - nem kicsi szerkezetekről van szó. Néhány kép jön a feeling kedvéért, ám előbb egy szolgálati közlemény: valószínűleg sikerült kijavítanom a blog hibáját, amely miatt az utóbbi pár hétben folyton adatbázishibával szörnyethalt az oldal. Ha esetleg tapasztalnátok még ilyet, kérlek füstjelezzétek el nekem - köszönöm. Tovább...

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   Előre »