EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 18. OLDAL -

LEGKISEBB KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS: PENTAX K-R (SUFNITESZT)

Kerek egy hétig meditáltam a kezdeti benyomásoktól vezérelt bejegyzésem felett. Egy hétig ízlelgettem az első élményeket, végül nyomtam egy DEL gombot és elindultam nulláról: a Pentax K-r-t ugyanis akaratlanul is a felsőkategóriás vonalhoz hasonlítottam, így olyan negatívumok kerültek felszínre, amelyeket ok nélkül ragasztanék erre a szerethető, szuper kis vázra. (A negatívumokat pedig így is el fogom mondani.) Nagyon szépen köszönöm a vázat 4lternak és a lehetőséget Mercutionak! Ha a főoldalon vagy, most kattints a Tovább gombra. :o) Tovább...

EGY KÖR A PÁRISIBAN

Takoca pár hete mutatott egy panorámát a hírek szerint hamarosan (vagy már) magánkézbe kerülő (került) Párisi udvarról, amiben volt egy bizonyos szög, ami nagyon megtetszett. Gyorsan elszaladtam meglőni a klisé felvételt a kupoláról immáron halszemmel, szögkeresővel - szóval teljes harci díszben: remélhetőleg nem igazak a pletykák és még sokáig gyönyörködhetünk szabadon a Párisi udvarban. PIHE, fotó blog témakörben

3 X MARRIOTT

Eltelt egy egész hónap úgy, hogy nem írtam ide - még a Karácsonyi fejlécet is csak a múlt héten jutott eszembe visszacserélni -, pedig mesélnivaló akadna bőven. A következő napokban gyorsan kitenném az utóbbi hetek fotóanyagát (nem kell megijedni, nem lesz hosszú) és van egy rakás sufniteszt is, ami itt hever hónapok óta megírva, feltöltés nélkül (köztük a kerek egy éve megírt Samyang halszem teszt is, amit annyiszor megígértem már, hogy szégyellem kitenni).

Pár hete voltam a Néprajzi Múzeumban fényképezni, e hét elején pedig Decens Pajtásnak köszönhetően a még átadás előtt álló Rácz Fürdőben is megejtettünk egy kört - a képek közlése egyelőre engedélyeztetés alatt áll.

Jövő hét elején kapok egy napra egy K-r-t, erről is szeretnék majd egy bejegyzést megejteni, elsősorban a képminőséget szeretném majd górcső alá venni és összehasonlítani a K-7-tel. Szintén a jövő héten várható, hogy a fotós szekrényem egy ritkasággal gazdagodik, de erről majd a maga idejében. ;o) 

Elsőként álljon itt három kép a Marriott szállóról, még tavalyról. Ha a főoldalon vagy, akkor most nyomj kérlek a Tovább hivatkozásra a folytatáshoz.
Tovább...

BOLDOG KARÁCSONYT!

Kedves Pajtások és Pajtinák!

Boldog, békés Karácsonyt kívánok Nektek és Szeretteiteknek! Sok szeretetet kívánok a fa alá / köré / mellé! Illusztráció gyanánt kis képzavarral (a Mikulás szerkó ugyanis pár hete idejét múlta) szeretném megőrizni az utókornak a logót. :o)
 PIHE, minden más témakörben

CSORGE.HU: AZ ELSŐ VÁLTOZÁSOK

Szeretném felhívni a kedves Pajtások figyelmét, hogy tegnap estétől a http://www.csorge.hu címen tanyázó honlapom kafkai metamorfózisának első mozzanatai váltak láthatóvá, amelyet időm szerint több, egyre drasztikusabb lépés fog követni.

Tegnap harmadára írtottam a képanyagot. Már többször tettem próbálkozásokat annak érdekében, hogy a képmennyiség valamennyire használható méreteket öltsön, most azonban a PAM egy nagy löketet adott: a fényképmegmaradás egyetemes törvénye szerint (avagy a fénykép nem vész el, csak átalakul, esetleg ellopják) a megbízásos képeket egy laza mozdulattal átemeltem a céges honlapra. A többi képnél is elég durván tisztogattam, egyelőre 105 fotó maradt meg a 280-valamennyiből, de szeretném az év végéig ezt a számot 70 alá szorítani. Pár Pajtásnak már mondtam korábban is, hogy ha rajtam múlna, a 10 legjobbnak ítélt fotómat hagynám kint (és nem kizárt, hogy ez majd egyszer így is lesz).

Eltűnt a Friss tartalom oldal és ezzel meghalt az RSS feed is. Köszönöm szépen a sok feliratkozónak, hogy követette a változásokat, sajnos nincs energiám frissítgetni, magát a honlapot is nagyon elhanyagoltam mostanában.

A kevesebb fotó miatt nagyobbak lettek a kis előnézeti képecskék is. Rengeteg kategóriát összegyúrtam, vannak, amiket töröltem.

Nem tudok viszont zöld ágra vergődni, hogy melyik lenne szerencsésebb: ha a képeket egy jobbról balra görgethető filmszalagra helyezném (egy tematikus túraként, mintha a látogató egy fal mellett sétálna, amire ki vannak akasztva a fotók), vagy maradjon így, előnézeti kis képek formájában, kattinthatóan? Nektek melyik szokott jobban tetszeni?

Lesz minimális szerkezeti változás (a balszerencsésre értékelődött "photography" már így is eltűnt a nevem alól), elsősorban a helyet szeretném jobban optimalizálni, no meg a honlap kódja is iszonyat el van maradva a mai trendektől.

Minden meglátást, tanácsot - ha van - nagyon szépen köszönök.


 PIHE, www.csorge.hu témakörben

ÜVEG ÉS FÉM, ÜVEGEN ÉS FÉMEN

Mercedes-Benz kiállítás, Iparművészeti Múzeum

 PIHE, fotó blog témakörben

HERVÉ SZÁZ

Ha valaki megkérdezné, meddig szeretnék az életem végére eljutni a fényképezésben (ha egyáltalán életem végéig fényképezni fogok), valószínűleg azt válaszolnám, hogy szeretnék ezredannyira megtanulni fényt képezni, mint Lucien Hervé vagy ahogy mi magyarok ismerjük, Elkán László. A szép hosszú életet élt, csupán három éve elhunyt Mester száz fotójából nyílt válogatás kiállítás a fotóhónap jegyében a Szépművészeti Múzeumban. Azt szerettem volna először írni, hogy azoknak ajánlom, akik szeretik az épületfotókat és az absztrakt fényképezést, de inkább ajánlanám Mindenkinek, akik bármilyen kapcsolatba kerültek a fotográfiával.

 PIHE, fotó témakörben

FELETTEM A FÖLD, ALATTAM AZ ÉG, CSAPÓ KETTŐ

 PIHE, fotó blog témakörben

A PENTAX LEGYALÁZZA A CANONT ÉS A NIKONT

Legalábbis a K-5 mindenképpen. Az új Pentax zászlóshajó ugyanis APS-C érzékelős gép lévén a konkurens full frame vázakat is megeszi reggelire (két kivétellel) az új DxOMark mérések alapján. A zajt már láttuk (ISO 51200-nál megdöbbentő részletesség és finom zaj), most a dinamikáról is hihetetlen képet kaphatunk. A K-5 előtt csak a Phase One, a Pentax 645D és a Nikon D3x / D3s végzett. Szeretnék egy sörcsapot a K-6-ba, és akkor én boldog leszek, Mr. Bunnell!

 PIHE, fotó témakörben

AMINDENIT TIMELAPSE

Nem kifejezetten szeretem a time lapse-okat, mert ma már mindenki csinál és a lehető legunalmasabb témákról, de konkrétan levegőt is alig vettem a következő videócska alatt (a pislogásról nem is beszélve). HD-ban, teljes képernyőn ajánlom, máshogy nincs sok értelme. (Igen, tudom, a spottren már lement, de legyen itt is meg.)

 

TimeScapes: Rapture from Tom Lowe @ Timescapes on Vimeo.

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   Előre »