EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 16. OLDAL -

PENTAX K-01 EXKLUZÍV KÉPEK

Előzmény itt: Pentax K-01 pletykák

 PIHE, fotó témakörben

PENTAX K-01 PLETYKÁK

Nem tudni, hogy csak érzéki csalódásról van-e szó, vagy tényleg lehetséges lenne, hogy Pentaxék kimentek a sufniba reszelgetni valamit, de szárnyra kapott egy pletyka, miszerint februárban fanfárok szavára, dicsfény közepette angyalok (vagy legalábbis szokásosan mangalányokkal tálalva) fogják lehozni a K-01 névre keresztelt vázat kedvenc gyártónk, nekünk, halandóknak. Ha a bevezető mondatban éreztetek némi cinizmust, jó nyomon jártok: nem vagyok kibékülve az "évente egy váz, egy objektív" gyártási filozófiával, amit a Pentax az utóbbi egy-két évben képvisel (olyannyira, hogy tavaly a Q bejelentését is pár mondatban letudtam).

Mindenféle magyarázat nélkül a következőkről hallani pár napja:

- tükör nélküli váz
- a K-5 APS-C szenzora
- KAFx-foglalat
- optikai kereső nélküli kiépítés
- méretben a K-r-nél picit kisebb lesz
- kocka alakú, retró stílusú (külföldi oldalakon "rondának" titulált) váz
- sárga bőr és gumi borítás
- 40mm-es kitobi, ami kisebb lesz a 40mm-es DA Limitednél (és állítólag nem használható DSLR vázakon)
- írtam már, hogy ronda? :o)

A pletyikhez tartozik egy "véletlenül kiszivárgott" kép is:

Nekem ez a következőt mondja: APS-C szenzoros Q, saját obiparkkal, de átjárhatósággal a K-* rendszerrel. Ami biztos, hogy ez bizony nem az a full frame váz, amire annyira várunk (és amit fiskálisan valószínűleg csak az elvakultak engedhetnek meg maguknak). Csak zárójelben jelzem, hogy ha a fentiek igazak, és a Q kap egy nagytesót, akkor ideális utazóváz lehet, ha az árcímke is a helyére kerül. Mindenesetre a japán piac egészen biztos, hogy kajálná. Csak ne lenne pletyka. Meg ronda.

 PIHE, fotó témakörben

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Kedves Pajtinák és Pajtások! Ezúton szeretnék Nektek boldog, békés, áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánni! (Jövő héten össznépi blogtalálkozó valamelyik beigli-detoxban? ;o))

Santa Maria in Vallicella, Róma

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

A HÍD ALATT, A HÍD ALATT...

Már bizonyára rengeteg ilyen fotót láttatok erre-arra, hiszen az idei alacsony vízállás által kínált témára sok fotóbarát rárepült, de olyan tudományosan (évekre visszamenőleg összehasonlítva a vízállási elemzéseket mindenféle grafikon formájában), ahogy Takoca pajti tette, szerintem senki. Szerencsémre egy hagyományos sörgurítással egybekötött expogomb-nyomogatásra (ő fotózott, én csak lövöldöztem) engem is lecsalt még október elején, így volt alkalmam rájönni, hogy az alacsony vízállású Duna iszonyat nagy élmény fotógép nélkül is, és milyen szép lesz jövőre, amikor a híd új világítását is lehet majd látni. Éljen az új Margit, addig legyen itt az eseményről két emlékkép.

 PIHE, fotó blog témakörben

AZ ELMÚLT FÉL ÉV TÖRTÉNETE

Szemfüles Pajtások bizonyára észrevették, hogy az elmúlt fél évben fülem botját se mozgattam blog-fronton (illetve mozgattam, de mindig csak ígéretek voltak nagyok), a flickr albumom is csak egyetlen képpel lett gazdagabb - arról nem is beszélve, hogy a kicsiny, de rettentő lelkes vállalkozásom marketing-tevékenysége is a nulla felé konvergált. A hallgatás oka rettentő egyszerű: augusztus óta bőszen építkezünk Julcsival. Tovább...

VÁLASZTÁSOK

Egy kockaház a bécsi Grabenen

(Csak zárójelben: Nektek is nagyon lassan jön be a blog?)

 PIHE, fotó blog témakörben

LIKE * X (X > VÉGTELEN)

Gondolkodtam, hogyan tudnám megköszönni Nektek a Goldenblog nevezésemet és a 19 szavazatot (ami rettentő sok, főleg ahhoz képest, hogy a blogon meg sem hirdettem, a közösségi oldalakon pedig kifejezetten kértem, hogy ne szavazzatok, mert érdemtelen vagyok rá ilyen frissítés mellett), de a tegnap esti végeredmény listát böngészve elérzékenyülten konstatáltam, hogy 19 szavazattal a középmezőnyt erősítem. Azon is gondolkodtam, hogy tudnám megköszönni Nektek, hogy kerek hat öt (elnézést, matekgyenge vagyok) éve olvastok, hiszen a szeptember eleje mindig blogszületésnap is (jó, tudom - még épphogy augusztus van). Pár évvel ezelőtt, amikor a web2 hódító útjára indult, a Times "Év embere" cikke így kezdődött: "Congratulations, the man of the year... is You", avagy "Gratulálunk, az év embere... Te vagy", ennek nyomdokain indulva most kicsit összerendezlek Benneteket egy kupacba (kéretik kicsit nem mocorogni) és nyomok Rátok egy hatalmas Tetszik gombot - számomra az öt év emberei Ti vagytok, a blog Nektek készül és amíg hozzászóltok, itt is marad. Tehát:

Öt év alatt 527 naplóbejegyzéshez 3656-szor szóltatok hozzá és 274.755-szor töltöttétek le a főoldalt. Köszönöm szépen Nektek!

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

A KIRÁLY ÚJ RUHÁJA

Kizárólag a feljegyzés kedvéért álljon itt az első - legalábbis ebből a perspektívából készült - kép kedvenc épületem új világításáról. Lehet szapulni, hogy túl drága (mert tegyük a szívünkre a kezünket: 485 millát biztosan másra is tudott volna fordítani az Ország) vagy túl sárga, de most ez még nagyon új ahhoz, hogy pálcát törjünk felette. Nekem tetszett a régi világítás is, fényképészeti szempontból kihívás volt helyesen exponálni, az új változatot viszont egy képből, automata fényméréssel meg lehet oldani.

 PIHE, fotó blog témakörben

ISTEN DÍSZTÁRCSÁJA

Chiesa del Santissimo Nome di Maria al Foro Traiano, Róma.

 PIHE, fotó blog témakörben

BRÉKING NYÚZ: A RICOH MEGVETTE A PENTAXOT!

Frissítve: 2011. július 1.

Szeretném felhívni a kedves, bolondok napokon nevelkedett, gyanakvó Pajtások figyelmét, hogy a következő hír nem kacsa, nem rémhír és nem én találtam ki.

A helyzet az, hogy amíg mi békésen szenderegtünk, a Ricoh megvásárolta a Hoyától a 2008 óta tulajdonolt Pentax képalkotási részlegét (Pentax Imaging), ami alá a távcsövek, a kompakt, EVIL és tükörreflexes digitális fényképezőgépek tervezése tartozik. A Hoya a többi Pentax üzletágat (orvosi felszerelések, üveggyártás, stb) megtartotta.

A Ricoh a fényképészet terén 1936 óta van jelen, így a másik földtekén egy igen rangos névről van szó, itthon főleg kompaktokról ismert. Szintén ez a gyár volt az első márkák egyike, amelyek digitális technológiát gyártottak 1995-ben. Az új (és remélhetőleg boldog) tulajdonos a digitális fényképezőgépek gyártásának fellendítését reméli az új szerzeményétől. Mi, bajonettbe fektetett végfelhasználók ugyanezt reméljük. Meg némileg olcsóbb árakat, jobb marketinget, új fejlesztéseket. Szóval hajrá Ricoh, hajrá Pentax.

A teljes sajtóhír angolul itt.

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »