EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 13. OLDAL -

KÖRSZÁLLÓ (IMPRÚVD EDISÖN)

Boldog Új Évet, kedves Pajtások! Sikerült visszatérni az élők sorába?

Igen, tudom, pár bejegyzéssel korábban már volt egy nagyon hasonló kép, de sikerült elkapnom a témát egy szép (szebb) fényben, plusz a pára is rátett egy effektet (ami vagy tetszik, vagy nem).

 

A jövő héten lesz Q-K adapter sufniteszt, jön még egy rakat képes megemlékezés és a húzós Karácsonyi játék értékelése is. Stay tuned. :o)

 PIHE, fotó blog témakörben

LAMINÁLT SZIKRA

 PIHE, fotó blog témakörben

FUGA RÁDIÓ ÉPÜLETFOTÓ PÁLYÁZAT 2012

A héten az a megtiszteltetés ért, hogy a FUGA építészeti központ rádiója (ami nemes egyszerűséggel FUGA Rádió névre hallgat) első (és remélhetőleg nem utolsó) épületfotós pályázatán az egyik általam készített fénykép lett a zsűri díjazottja. Külön öröm volt, hogy Anna Zavileiskaia barátommal kerültem egy falra, aki a FUGA különdíját kapta. Rövidített info itt és képek itt.

Amúgy rettentő sok jó kép indult a pályázaton, és ha én lettem volna a zsűri helyében, bizony komoly fejtörést jelentett volna a képek közül választani (érdemes megnézni mindet itt).

 PIHE, fotó témakörben

1650MM F/5,6 POWA

Szombat reggel megérkezett az adapterem a Q10-hez, így a hétvégén a ronda idő ellenére is tudtam játszani a hirtelen az égig szökő gyújtótávolságokkal. Természetesen a kedvenc a DA 35mm F/2,4 (193mm ekv.), hiszen fényerős tele még sosem volt ennyire kicsi és könnyű, de a legbrutálabb egyértelműen a Sigma 105mm F/2,8 (578mm ekv.) - Tamron 70-200mm F/2,8 (385 - 1100mm ekv.) - Tair 300mm F/4,5 (1650mm ekv.) szentháromság. Sufniteszt lesz, de előbb még játszom picit. :o)

Az alábbi fotót ma hajnalban kattintottam, rossz látási viszonyok között, nem frissen pucolt üvegen keresztül, a Tair-ral. A kompozíció kedvéért minimálisan (egy-kétszáz pixelekben mérhető veszteség) vágott. Esztétikai értéket ne keressetek benne, tényleg csak egy próbakatt. A körszálló tőlünk a Google Maps tanúsága szerint kb. 1300 méterre van.

Pentax Q10 @ ISO 400 + Tair 300mm F/4,5 @ F/5,6 (1650mm ekv.)

 PIHE, fotó témakörben

KÖD A DUNA FELETT

 PIHE, fotó blog témakörben

KARÁCSONYI JÁTÉK NEKTEK / VELETEK

Frissítve: 2012. november 21.

Kedves Pajtások!

Egy játékra szeretnélek Benneteket invitálni, ami - ha jól sikerül és lesz rá vállalkozó jövőre is - lehet akár hagyomány is. Nagy Béla olvtárs hívta fel a Facebookon pár napja a figyelmünket a DPreview-n folyó Christmas Print Trading nevű játékra, ami a következőből áll:

Néhány szabály, amit úgy gondolok, a korrektség kedvéért illik leírnom:

E pillanattól él a játék és várom az e-maileket a szabolcs@csorge.hu-ra. A játék nem szorítkozik a blogra, nem kötődik fényképezőgép-típushoz, márkához, lábmérethez - ha ismertek fotósokat, nyugodtan osszátok meg és hívjátok meg a játékba!

 PIHE, fotó témakörben

PENTAX Q10: NEM KOENZIM, NEM SZEMRÁNCKRÉM (SUFNITESZT)

 

Néhány napja gyötröm a Pentax Q10-et, sikerült az első tapasztalatokat megszereznem - ezeket egy nem átfogó, éppen csak felületkarcolgatás jellegű élménybeszámolóba tömöríteném. Tudtommal ez az első ilyen teszt világszinten a Q10-ről, amit egyébként csak öt napja lehet kapni a tengerentúlon is.

Tovább...

A REND KEDVÉÉRT II.

Mindenféle kommentár nélkül:

 PIHE, fotó blog témakörben

LÉPCSŐHÁZI TÖRTÉNETEK 4.

Az elmúlt napokban már folyamatosan sokkolom ezirányú képeimmel a csorge.hu Facebook csoportját, de mivel a fotós oldalam Nézői és a blog Olvasói között szinte - néhány lelkes és néhány pisztollyal fenyegetett Pajtást leszámítva - semmilyen átfedés nincs, ezért ezeket a képeket itt is megmutatnám. Úgy történt, hogy kéthetes szabadságom alatt tervezetten az új fényképezőgépemet nyüstöltem volna, de mivel a váz rendelkezésre állásában elég durva csúszásra lehet számítani, ezért csütörtökön bepótoltam egy régi elmaradásomat és a K-5-tel tiszteletemet tettem az Alföldi Cukorgyár Rt. néhai bauhaus bérházában, amelyet ma leginkább a Dunapark kávézóról ismerhettek. Az épület két lépcsőházzal rendelkezik, az egyik spirál alakú és konkrétan rommá fényképezték a kollégák, így én a másik, kevésbé ismert ovális lépcsőházat választottam ténykedésem célpontjául.

Többen kérdeztétek, hogyan lehet kiszúrni kívülről ezeket a szép lépcsőházakat. Elárulom: sehogy. Kell hozzá egy kis háttérmunka és segítség. Például ismeretesen Seidner Zoltán-rajongó vagyok, az épületfotói - amellett, hogy rettentő inspirálóak és párat saját szájíz szerint lekoppintottam - nagyon sokan segítenek a megfelelő házszám kiválasztásában. Ajánlom a Fény és forma című könyvet, ami kifejezetten olyan barbár épületfotósok számára készült, mint jelen sorok írója. (De ha esetleg tudtok szép lépcsőházakat a környezetetekben, kérlek ne tartsátok magatokban... :o))

 

 

 

 PIHE, fotó blog témakörben

A KOREAI TÉRGÖRBÍTŐ: SAMYANG 8MM F/3,5 CS IF SUFNITESZT

Ha jól számolom, jövő januárban lesz harmadik éve, hogy felelőtlen ígéretet tettem arra, hogy megemlékezem a Samyang halszemobjektívjéről. A közel három éves használat alatt szerzett tapasztalatoktól vezérelve, vegyes érzelmekkel ültem le a billentyűzet elé, hogy felírjak pár gondolatot egy halszemobjektív margójára. Igyekszem az elmúlt három évből bőséges képanyaggal dokumentálni az objektív képi világát, hiszen ha optikailag nem is egy brilliáns darab, de ár-érték arányban és látószögben verhetetlen. Sok kép ismerős lesz, de mindegyikkel azt szeretném példázni, hogy a 8mm-be komolyan bele lehet szeretni. Van sajnos olyan fotó, amit máshol nem publikálhatok, egy teljes képért ajánlom a honlapom Architecture albumát átnyálazni.

Tovább...

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »