EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

- 10. OLDAL -

FOTÓKIÁLLÍTÁS AJÁNLÓ: VÁLTOZATOS TERMÉSZET

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Szekszárdi Fotóklub kiállítását, amely a Változatos természet címet kapta. A kiállítás azért is fontos, mert fotós pajtásunk, Makovics Kornél is a négy kiállító egyike (sőt, a négy kiállítóból három ugyanazon márkával fotóz, amivel a blog inkább foglalkozik). Ha Kornél ott lesz, akkor villámlás és infra egészen biztosan lesz, így ha Szekszárdon jártok szeptember 18. és október 18. között, kukkantsatok be a Babits Mihály Művelődési Házba!

 PIHE, fotó témakörben

MIÉRT TETSZIK: HIBA DÓRA

A vége felé közeledik a Miért tetszik játék, ezúttal Hiba Dóra képeivel ismerkedhettek meg, Pados István tollából.

Tovább...

7

Rettentő sokáig érleltem a gondolatot, hogy mivel tudnám ezt a mai ominózus bejegyzést elindítani, kitölteni, lezárni. Nem szerettem volna valami izzadtságszagú csokitölteléket belegyömöszölni annak a tortának a lapjai közé, amire ma feltettem és meggyújtottam a hetedik gyertyát is. Gondoltam arra, hogy megköszönöm Nektek, mert Nélkületek nem tudtam volna ilyen hosszan vinni, és gondoltam egy best of bejegyzés-válogatásra is, de végül arra jutottam, hogy mindenféle agyzsibbasztás, sztorimesélés, képsokkolás nélkül csak annyit mondok:

ma hét éves a blog és köszönöm Nektek!

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

MIÉRT TETSZIK: FEHÉR DÁNIEL SOMA

Ma Polgár Ádámon a sor, hogy egy igazán sokoldalú fotóstárs galériáját ajánlja figyelmetekbe: ismerjétek meg Fehér Dániel Soma képeit!

Tovább...

NYARALÁS ÉS FÉNYCSÖVEK

Idén az utolsó pillanatig úgy volt, hogy Maradoszon nyaralunk (amely közismertebben a Járda-szigetek névre hallgat), de végül úgy hozta a jósors, hogy el tudtunk menni egy hét szabadságra: buja bajor barátainkat céloztuk meg egy rövidke körutazással. Murphy-t is elvittük, aki elintézte, hogy az autólégkondi már a második este megbosszulja magát, így a tervezett sör-bratwurst tengely helyett én inkább az aspyrin - torokcukor szorítóban izzadtam végig a hetet. Ezért a legtöbbször nem erőltettem meg magam a fényképezőgéppel, de azért így is kattintottam egyet-kettőt: ezekből szemezgetnék a következő pár bejegyzésben. Elsőként kaptok egy csokor fénycsövet Münchenből. :o)

 PIHE, fotó blog témakörben

JÖNNEK A PENTAX HD LIMITED OBIK ÉS A MARK II-ES VAKUK

Az éjszaka leple alatt a Pentax bejelentette, hogy a teljes DA-sorozatú Limited objektívcsaládot újracsomagolja az új HD bevonattal: a változás a DA 15, 21, 35 Macro, 40 és 70 mm-es üvegeket érinti majd. A tubust is némileg átkozmetikázzák, például az objektívek vörös csíkkal fognak rendelkezni, szemben zöldhasú SMC bevonatú társaikkal és ezüstben is kaphatóak lesznek. Ha a bevonatot nem nézzük, optikai téren nem történik változás (sorok közötti olvasás összeesküvés-elmélet rajongóknak: továbbra sem FF kompatibilisek 40mm alatt).

Régi és új egymás mellett. Valószínűleg ennyivel jobb a HD bevonat az öreg motoros SMC-vel szemben

 

Ugyancsak meglepetés, hogy a két öregecskedő vaku a Pentax szerint is életútja végére ért, hiszen a 360 FGZ és az 540 FGZ is új, időjárásálló köntösben, Mark II-es jelzéssel kerül a polcokra hamarosan. A legnagyobb változás, hogy a kisebbik vaku feje végre elforgatható, illetve folyamatos fényt is ki tudnak bocsátani a vakutestre szerelt LED-en keresztül, így segítve a videózást. Remélhetőleg a kezeléshez nem nyúltak, a logikus felépítés volt a Pentax vakuk legnagyobb előnye a többi alternatívával szemben.

      

AF 360 FGZ Mark II és 540 FGZ Mark II

 PIHE, fotó témakörben

MIÉRT TETSZIK: UDVARI GÁBOR

Udvari Gábort, vagyis Gabeszt, alias YardPhoto-t talán nem kell bemutatnunk, hiszen sok éve keményvonalas Pentaxosként működik. Úgy alakult, hogy Gabesz és Ágoston egymást húzták: Gábor nyitotta az idei játékot Ágoston képeinek bemutatásával - most Ágoston veszi át a stafétát.

Tovább...

MIÉRT TETSZIK: LUKÁCS GABI

Múlt héten Lukács Gabi írt bemutatót, a sors pedig úgy hozta, ha a sorrendben következő ajánló pont róla szól, Fehér Dániel Somától.

Tovább...

MIÉRT TETSZIK: POLGÁR ÁDÁM

Milyen szép dolog, amikor egy alapvetően Pentaxos blogban egy Canonos Pajtina ír véleményt egy Nikonos Pajtásról! :o) Az abszolút márkanélküliség égisze alatt fogadjátok szeretettel Juice tollából Polgár Ádám galériájának bemutatását.

Tovább...

FORRÓ HELYZETEK FOTÓZÁS KÖZBEN

Kawika Singson ©

 

Bár tombol a kánikula, mégsem a nyári forróságra gondoltam címadásnál, hanem azokra a helyzetekre, amikor egy kép elkészítése közben veszélybe kerülhet akár a saját testi épségünk, akár a felszerelés egészséges állaga. Sokszor lehet látni erre-arra a neten érdekes (és kétségkívül néha mesteri Photoshop megoldásokkal büszkélkedő) fotókat kamikaze fotósokról és ha belegondoltok, szerintem már legalább egy ilyen élményben már volt részetek Nektek is.

Annak ellenére, hogy éppen tegnap biztosítottam Takács "Takoca" István cimborámat, hogy bármikor vakon rábízom a felszerelésemet, azért voltak olyan pillanatok közös fotózáskor, amikor inkább elfordultam, hogy ne lássam, vagy kölcsönadásnál a "nem kell elmondanod, mit csinálsz vele" hangzott el a számból. (Ilyen volt, amikor a Parlament kupolája feletti kosárból kilógatta az objektívemet mindenféle biztosítás nélkül, vagy bemászott a halálgömbbe, szintén ezzel az objektívvel.) De persze számtalanszor történt olyan, hogy akár én, akár más fotózás közben felborította az állványomat véletlenül és az utolsó pillanatban kaptam el, mielőtt hatalmasat (volt, hogy több emeletnyit) zakózott volna és fejezte volna be a fényképezőgépem földi életét.

Igazából arra vagyok kiváncsi, hogy Nektek milyen sztoritok van, amiben picit többet vállaltatok be az ésszerűség határain túl azért, hogy egy képet elkészíthessetek, vagy esetleg történt valami véletlen, ami nagyon rosszul fejeződhetett volna (fejeződött) be -- és persze, hogy mi a tanulság, hogy hogyan lehet különböző veszélyhelyzetek elé menni. Jöhetnek a horrortörténetek, én pedig szép hétvégét kívánok Nektek! :o)

 PIHE, fotó témakörben

Ha van kedved és időd, kérlek olvasd el a többi bejegyzést is.

« Vissza   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   Előre »