PENTAX K-3 MARK IV: HIVATALOS!

Úgy látszik, a Pentax tartogat még meglepetést a tarsolyában. Bár egyelőre ez még nem publikus információ, de mindent megkockáztatva leközlöm a Pentax K-3 IV vázról készített egyetlen fotót és a hozzá tartozó specifikációt, hogy a világon elsőként Ti értesüljetek róla.

Mint megtudtam, a K-3 Mark IV fejlesztését a kezdetektől fogva a K-3 Mark III hagyományának folytatása jellemezte:

  • 25.73 megapixeles BSI érzékelő
  • SAFOX 13 AF rendszer 101 AF-ponttal, amelyből 25 keresztérzékelős és 4 kifejezetten éjszakai fotózáshoz készült
  • PRIME V képfeldolgozó rendszer
  • 4K videó (30p / 24p)
  • Akár 12 képkocka/másodperces RAW sorozat
  • Mesterséges intelligencával történő témafelismerés
  • Érintőképernyő
  • Áttervezett menürendszer, töltés

Azt gondolom, hogy ezzel az újításcsomaggal jól elleszünk megint néhány évig, egyben ideális második gép lehet a K-3 Mark III mellett.

A Ricoh-tól azt is megtudtam, hogy ezzel a K-3 elnevezéshez társított egyik termékvonal lezárult, de a jövőben továbbra is evangelistákról fogják elnevezni az új kiadásokat - a következő APS-C zászlóshajó a K-3 Luke I vagy K-3 John I névre hallgat majd.

A K-3 Mark IV ajánlott kiskereskedelmi ára egyelőre ismeretlen, amíg a fejlesztők nem jelölik ki a kisujj helyét a markolaton. A váz egyébként nem csak az elődökhöz hasonlóan por- és időjárásálló lesz, de teljes hőszigetelést  is kap - ez kelleni is fog, mert a beépített sörcsap erős aktív hűtését vázon belül kell tartani (alapértelmezésben Asahival, de adapterrel manuális módban bármilyen sörrel kompatibilis lesz középre súlyozott korsóval). A bemozduláscsökkentés (SR sok) a kiadott sörök száma alapján működik majd, legfeljebb 5 korsó és 1 pohár mennyiségig. A sörcsap hűtése egyébként a szenzort is hűti.

A K-3 Mark IV egészen limitált példányszámban, a láthatatlan rose gold 50 árnyalatában készül. Csak Japán egyes részein, véletlenszerűen kijelölt kis falvakban lesz kapható, ahol sejthetően még maradtak Pentax felhasználók a II. világháború után is.

Ha Te is hiszel még a fényképezőgépbe szerelt sörcsapban, ünnepeljük együtt a bolondok napját! :)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« Pentax K-3 Mark III - most már tényleg
Vízállás jelentés »

bolondok napja     pentax k-3 mark iv