A SÁTÁN A FOTÓSBOLTBAN

Sok éve szokásom, hogy április elsején menetrendszerűen megleplek Titeket valami tuti álhírrel: ilyen volt például a Pentax-Sony mördzsör, az X-bajonet (ami egyébként nagyon úgy néz ki, még akár meg is valósulhat), és így tovább - ám idén nem tudnék konkurálni a Pentax K-AF bejelentésével (lásd még: Pentax Magyarország Instagram oldala), így inkább egy keserédes jelenettel mutatnám meg Örkényt, ha ma élne és fotózna.

- Parancsoljon, miben tudok segíteni?

- Azt a fényképezőgépet szeretném megvásárolni.

- Ez egy remek gép volt néhány évvel ezelőtt, de ha szabad, ajánlanék helyette egy másikat. Például ezt itt, a közelmúltban debütált. Kicsi, kompakt méret és bármilyen objektívet rá lehet tenni, igaz, legtöbbjét átalakítóval. Pazar képminőség, a legújabb technológia. Mindent tud, amit egy mai fényképezőgépnek tudnia kell és még annál is sokkal többet!

- Köszönöm, de én ezt szeretném.

- Értem. Ismeri esetleg a márkát?

- Nem.

- Tud valamit a gépről?

- Egyáltalán semmit.

- Akkor hadd ajánljak Önnek egy harmadik gépet! Például ezt itt! Picit drágább, de korszerű, videózásra is tudja majd használni. Ez a márka minden évben ugyanezt hozza ki, csak emelnek egyet a típus után írt "Mark" jelölésen. Látja, milyen logikus!?

- Köszönöm, én mégis kitartanék a korábbi gép mellett. Mit tud róla elmondani?

- Ez egy négy évvel ezelőtti típus tavaly előtti ráncfelvarrása. Eddig heten vették meg itthon. Egy patinás japán gyártó gépe. A másik két fényképezőgép is hasonlóan klasszikus japán fényképezőgép, bár egyik egy korábbi márka jogutódja. De van itt egy másik is, szintén japán, szívből ajánlom, nézze csak, milyen szép a sárga-fekete nyakpántja! Ha szereti az atlétikát, sok ilyen láthat, mert villám gyorsan áll élesre!

- Köszönöm, nekem a piros-fekete kontraszt jobban tetszik. Tudniillik jobban megy a kerékpáromhoz.

- Ó, ha sportot fotóz, akkor ezt nem ajánlom!

- Nem, nem fotózok sportot, nem is értek hozzá, de lelkes vagyok.

- Értem.

- Van esetleg valami hibája?

- A világon semmi. Hibátlan.

- Hát akkor ennél maradok.

- Készpénz lesz vagy kártya?

- Készpénz. És tudja mit, megveszem azt is, amit először ajánlott, de most nem tudom elvinni. Tegye csak félre, majd valamikor, ha az élet úgy hozza és már nem lesz, akivel erről a márkáról beszélgessek, eljövök érte!

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« Hivatalos: HD Pentax D-FA 70-210mm F/4 ED SDM WR
Helló, Drágám! HD PENTAX D-FA 70-210MM F/4 ED SDM WR vélemény »

bolondok napja