ÚJÉVI MEGLEPI

Pont tegnap jutottam arra a következtetésre, hogy a Ricoh házatáján valaki nagyon túlette magát tavaly a DFA 50/1,4 kiadását ünnepelve és azóta tart a kajakómával tetézett munkaundor, ám hirtelen megjelent két fotó két új objektívről. Oké, annyira nem újak az objektívek, de kellemes meglepetés, hogy a fejlesztési osztályon még ég a villany. Az egyik üdvöskénk a HD PENTAX-DA ★ 11-18mm f/2.8 ED DC AW, míg a másik leporolt darab a HD PENTAX-FA 35mm f/2 lesz - és a legszebb az egészben, hogy elvileg holnap be is jelentik hivatalosan. (Olyan szép lenne egy bónuszmeglepetés új APS-C váz is hozzá...)

Frissítve: 2019. janu?r 31.

Az elnevezésből ítélve a 11-18mm nagylátó HD bevonattal és DC motorral lesz ellátva, állandó 1:2,8-as fényerővel fogunk tudni fotózni minden időjárási körülmény között APS-C-s vázainkon. Az objektív tartalmazni fog egy alacsony fényszórású lencsetagot is a flare visszaszorításáért. A pletykák szerint 180.900 yennek megfelelő forintot kell majd kicsengetni érte, ami a magyar piac sajátos árazását nem figyelembevéve 460.000 Ft-nak felel meg - remélhetőleg rászolgál majd az árára.

A másik objektív meglepetés a meglepetésben, hiszen egy FA szériás üveget tupíroznak fel. Az FA 35/2-ről tudni érdemes, hogy egy mai napig kedvelt és szeretett lencse, ami egész derekasan felvette a kesztyűt a pénz értékromlásával szemben. Bár külsőre csak nagyon finom ráncfelvarrást kapott, de az elnevezésből sejteni lehet, hogy HD bevonatot nyaltak a frontlencsére. Ha sikerült eltalálni az árazást, akkor feledtetheti a DA 35/2,4 hiányát full frame-en.

Szeretném leszögezni, hogy ezek egyelőre csak pletykák és amióta elvesztettem egy fogadást a K-1 megjelenésével kapcsolatban (amit azóta sem volt módomban törleszteni, pedig nincs elfeledve), így pletykákkal nem, vagy csak nagyon óvatosan foglalkozunk. Mégis, végre jött valami kézzel fogható anyag, ami nem a valóságtól teljesen elrugaszkodott "tükör-nélküli-középformátumú-váz-olcsón" kategóriát képviseli - ez pedig volt annyira kedves a szívemnek, hogy megelőlegezzek egy "elképzelhető" címkét.

Ó, Istenem, baromira hiányzott már a blogírás.

Ti mit gondoltok? Melyiknek örültök? Tudom, Sony... :D

Update: és tényleg bejelentették! :) A DA 11-18/2,8 1399 USD-vel, míg a DFA 35/2 400 USD-vel fogja megterhelni a diákhitelünket (összehasonlításképpen az FA 35/2-t 300-350 dodó környékén vágják hozzánk). Mindkét objektív februárban már a boltok polcaira kerül és nyilván főszerepet kapnak majd a tavaszi CP-n, ahol kedvenc márkánk is kiállít (akkor majd természetesen újra meghajtjuk a pletykarollert).

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« Bréking! Itt a Pentax K-1 III - minden, amit vártál!
Ricoh bejelentések »

da11-18     fa35     pentax     pletyka