HÍREK A NAGYVILÁGBÓL

Az első, legfontosabb és legmegdöbbentőbb hír: a hivatalos forrás (Pentax Magyarország) szerint a Pentax KP nem a Pentax K-3 II egyenesági utódja (mint azt sejteni lehetett), hanem - dobpergés - egy felsőbb (!!!4!!!) kategóriájú váz. Hiába lehetett sokunknak hiányérzete a vázat illetően a specifikációs listát olvasva, a Ricoh bizony a KP-t feljebb helyezi a termékpalettán a képminősége miatt. Most már szerintem mindenki rettentő kíváncsi lehet, hogy pontosan mit is tud a váz. A tesztelést holnapi nappal kezdem meg, elsősorban zajra fogok koncentrálni. Emil kartáccsal egy gigazajtesztet is tervezünk, ám ez egyelőre még titok. (Főleg azért, mert nagyjából három napja már elmondtam Facebookon...) Ha van még valami extra kívánság Részetekről, amit mindenképpen szeretnétek a tesztben viszontlátni a Pentax KP-vel kapcsolatban, akkor azt jelezzétek kérlek.

Ugyanide kívánkozik egy másik hír is, miszerint a K-3 II utódja (K-3 III, K-3 2/3?) várhatóan fél év múlva érkezik. A csúszás hivatalos indoklása az, hogy még nincs annyi technológiai fejlődés, amely indokolná az utód eljövetelét. Az Idei CP+ főszereplője tehát a Pentax KP, de várhatóan kapunk új objektíveket is mellé.

A Nikon februárban áremeléssel indít, ami akár jó hír is lehetne, de cseppet sem az, ugyanis ez általában magával hozza a Pentax árak változásait is, nem csökkenő irányba.

És még néhány hazai pályát érintő szolgálati közlemény: az utóbbi időben a blog alaposan megváltozott. Egyrészt a hozzászólások lehetőségét eltávolítottam, ugyanis általában mindig Facebookon történik a reagálás. Másrészről elindult a Flickr albumunk, amelybe a teljes felbontású tesztképeket fogom ezentúl feltöltögetni. A link felkerült a felső menüsávba, a hét közepétől folyamatosan várhatóak a KP tesztképek.

A február 13-i héten a Raw War játék szünetet tart a távollétem miatt. Megértéseteket köszönöm. az előző heti kép kidolgozására így egy teljes héttel lesz hosszabb időtök. :)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« Hivatalos: Pentax KP
Kein Problem: Pentax KP teszt »

fotó     pentax k-3 iii     pentax kp     áremelés