EGY RAW AZ EZER JPEG KÖZÖTT

Frissítve: 2016. szeptember 2.

Némileg update-elném az asszociáció játékot. Az előző postban feldobott játékötletet közmegállapodással jegeltük és meggyőztetek arról, hogy sokkal érdekesebb és interaktívabb lenne egy RAW WAR. Aki nem ismerné az anno BeszéljükMac-en elindult játékot, íme a szabályok (amit máris módosítottunk!):

  • A játék számára létrehoztam egy zárt Facebook csoportot, kérlek itt jelentkezzetek rá!
  • Minden játék elején kaptok egy "ahogy a gépből kiesett" RAW fájlt. Ezt a RAW-t kell a saját szájízetek / tudásotok szerint 3 napon belül "előhívnotok", vagyis JPEG-et csinálni belőle. Fejenként 1 képet adhattok le.
  • Az "előhíváshoz" minden eszköz megengedett (retusálás, forgatás, szűrőzés, vágás, expozíció / kontraszt / fehéregyensúly / stb. stb.). Tartalmi változtatás nem lehetséges. Az előhívás célja szabadon választott, lehet a tökéletes expozícióhoz közelítő, de lehet művészi megközelítés is.
  • Az eredeti RAW publikálásától számított 72 órán belül a Facebook csoportba kell visszatöltenetek a JPEG-et. Az összes kép beérkezte után 48 órátok van, hogy a Facebook szavazáson leadjátok a szavazatokat (értelemszerűen csak a csoport tagja szavazhatnak).
  • Az adott kört a legtöbb like-ot kapó nyeri, neki 1 napon belül új RAW-t kell nekem elküldenie a saját képei közül és egy nap múlva közzéteszem az új kört és kihirdetem a nyertest. Tehát a játék 7 napos periódusokra oszlik.
  • Döntetlen esetén az eredeti RAW küldője dönt a legjobb megvalósítások közül.
  • A kép tartalma szabadon választott, de hasonlóan a korábbi játékokhoz, nem lehet összeférhetetlen a közízléssel és a közerkölccsel, nem sértheti mások személyiségi, vallási és szexuális jogait és persze politikai beállítottságait. A kép közzétételéhez a játékban való részvétellel automatikusan hozzájárulsz és kijelented, hogy a RAW fájl a saját munkád és azt szabad módosítás végett adod közre.

Tehát a menetrend: pénteken 11:00-kor megkapjátok a RAW-t, amit hétfőn 11:00-ig vissza kell töltenetek a Facebook csoportba, majd a legjobbra szerda 11:00-ig lehet szavazni. Csütörtökön a nyertesnek el kell küldenie nekem az új RAW-t, amit pénteken ismét megkaptok. :)

Ha szeretnétek játszani, kérlek most csatlakozzatok, a játék augusztus 26-án, pénteken elstartol az első RAW-val.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« új játék: fotóasszociáció
Tíz »

játék     raw war