ÚJ JÁTÉK: FOTÓASSZOCIÁCIÓ

Hamarosan vége a nyárnak és lassan, de biztosan elkezd kopni mindenkiről a nyári szín (ami természetesen a felsőtesten nyakpánt + fényképezőgép mintázatú). Bár a Karácsony még nagyon messze van, de esetleg bemelegíthetnénk a húzós játékra egy őszi kis szösszenettel - persze csak akkor, ha van kedvetek!

Biztos mindenki játszott óvodában - iskolában súgós játékot, amikor a sorban első kitalált egy szót vagy mondatot, belesúgta a másik fülébe, aki továbbsúgta és a végén valami teljesen más lett belőle. A játékra jelentkezők a jelentkezés sorrendjében fognak virtuálisan egymás mellé ülni, tehát húzni nem kell, én állítom össze a listát és én is mondom meg az első embernek, hogy mi lesz a kezdő fogalom. Az első játékosnak ezzel a fogalommal a saját fotói közül kell keresnie egyet, ami a legjobban passzol a szóra vagy kifejezésre. A második már csak az első játékos képét fogja látni és erre kell egy képet mutatnia a harmadik játékosnak. Mivel egyelőre csak feltérképezem, hogy vevők vagytok-e egy ilyen kis vicceskedésre, ezért a jelentkezők számától teszem függővé, hogy mennyi időtök lesz keresni egy képet - az első elgondolás az, hogy minden nap kikerülne egy kép. A játékhoz csinálnék egy online felületet, ahol a már asszociált képek megjelenítésre kerülnek, de egészen a játék lezárultáig nem lennének nyilvánosak a játékosok nevei.

A jelentkezés egyetlen feltétele, hogy résztvevőként kövesd a játékot és a megadott határidőn belül megmutasd a saját készítésű fotódat, amivel az előző fotóra asszociálsz. A játékban a karácsonyi játék büntilistáján lévők nem vehetnek részt, illetve ez a játék lesz az első, ahol a jelentkezett, de utólag játszani mégsem kívánó játékosok nyilvánosan kerülnek kijelzésre. Nagyon sajnálom, hogy ilyen "szégyenfalat" kell létrehozni, de a tavalyi karácsonyi játéknál is olyan sokan nem küldtek képet ("majd holnap elküldöm..."), hogy valamilyen retorzió szükséges ahhoz, hogy csak azok jelentkezzenek, akik komolyan is gondolják a dolgot.

Semmilyen minőségi, technikai, stb elvárás nincs a képekkel kapcsolatban, inkább a fantáziátokat mozgatnám meg kicsit.

Mit szóltok?

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« magad Uram: smc pentax k 18mm F/3,5
Egy RAW az ezer JPEG között »

blog     játék