EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

FOTÓZÁS A TURAI SCHOSSBERGER KASTÉLYBAN

A címmel kicsit sikerült félrevezetni Titeket, Pajtások - a bejegyzés ugyanis sokkal inkább arról szól, hogyan nem fotóztunk ma a turai kastélyban.

Reggel arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne elmenni egy szép és érdekes helyre fotózni, ahol a Pentax K-3 II-t is meg tudnánk izzasztani. Julcsi rögtön bedobta a turai kastélyt, és mivel nekem egyáltalán semmit sem mondott a helyszín, ezért teljes menetfelszereléssel együtt felkerekedtünk egy kis vasárnapi kultúrprogramra. Előtte azért nyomoztunk a kastély weboldalán, ugyanis a hosszú hétvégén többször mentem volna fotózni, ha a legjobb helyszíneket nem foglalják el a többtízezer emberes programok. Letöröltük a verejtéket a homlokunkról, ugyanis a kastély honlapján a következő, rettentő fotósbarát információ olvasható:

"Az ódon kastélyfalak között lehetőséget adunk arra, hogy igényes kiadványokba, könyvekbe, magazinokba, honlapok galériájába, esküvői albumba stb. nálunk készüljenek megismételhetetlen felvételek."

Most komolyan, akarhat egy fotóbarát ennél többet? Mintha nem is Magyarországon lennénk. Igaz, hogy alább volt egy félmondat, miszerint

"Előzetes egyeztetéssel Önnek is rendelkezésére állunk..."

de úgy éreztem, hogy mivel sem modelleket nem viszek, sem pedig külső vakukat (sőt, kevesebb a pakkunk, mint egy átlag turistának), ezért nem lesz gond. Laza 50 km-rel később azonban szembesültünk azzal, hogy ez túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen és Turán sincs kolbászból a fotósok kerítése: csak mobiltelefonnal és kompakt fényképezőgéppel lehet fotózni, minden máshoz előzetes engedély szükséges (tehát ahhoz is, hogy kézből pár képet lőhess tükrös géppel). Julcsinak megígértem, hogy nem fogok felháborodni a blog hasábjain (túlságosan), ezért e bejegyzés két okból született: egyrészt megosztanám Veletek azt, hogy Turára érdemes elmenni fotózni, de előtte intézzetek engedély magatoknak, illetve felpakolnám azt a pár képet, amit lőttem - figyelem, mobiltelefonos fotók következnek!

 PIHE, fotó blog témakörben


  engedély     fotó     schössberger kastély     turai kastély    

Ide kattintva közvetlenül a bejegyzés Facebook témájához ugorhatsz, ahol elolvashatod a Többiek hozzászólásait is.


Megosztás Facebook-on


HOZZÁSZÓLÁSOK

Nincsenek hozzászólások? Nézd meg a bejegyzés Facebook oldalát is! 2012 óta a hozzászólásokat kizárólag Facebookon bonyolítjuk. 1      

Karesz

Érdemes elmenni fotózni...
Tőlem olyan pénzt akartak kérni amitől elpirultam :(