EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

HIVATALOS: PENTAX K-3 II

Mindig van bennem egy egészséges averzióval fűszerezett kettősség a ráncfelvarrásos termékekkel kapcsolatban: egyrészt örömmel fogadom az újdonságokat, másrészt nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a marketing megint megeteti magát a felhasználóval és sokszor egy olyan eszközt akarnak (sikeresen) eladni, amit nyugodtan kihagyhattak volna a termékvonalból. Hogy ilyen-e a Pentax K-3 II, amelyet múlt éjjel jelentettek be?

E bevezető után nehéz lenne elmagyarázni és igazolni bárhogy máshogy a K-3 II létét, ha nem lenne a kezünkben már reggel óta egy szép lista a specifikációról. Ha tételesen végigbogarásszuk, látni fogjuk, hogy a K-3 II ötlete nem a marketing és a pénzügyi osztály találkozóján született az eladási chartok végignézése ("gyerekek, kéne valami új a KS-2 fölé" / "mit fogunk bedobni jövőre a TIPA-ra?") után, de még a nagy ereszd-el-a-hajamat előtt. Vagy, ha így volt, a fejlesztési osztály kockái biztos, hogy ott voltak és ezért előzetesen fűt-fát megígértek. És milyen remekül tették, hogy így tettek!

A Facebook csoportban egyébként töviről bögyire kibeszéltük már, hogy milyen durván odaver a K-3 II (lásd itt és itt), de most akkor szóljanak a specik!

Ami közös a K-3-mal:

Újdonságok:

Ja, és az megvan, hogy eltűnt a hátsó LCD alól a RICOH logó? :o)

A K-3 II május végén - június elején kerül a polcokba a tengerentúlon, várhatóan 1100 USD árcímkével. Nálunk valahol 290.000 és 320.000 Ft közé lőném be a váz árát, mint az összes felsőkategóriás APS-C Pentaxét. Személy szerint azt gondolom, hogy a K-3 II egy jól sikerült ráncfelvarrás, amely talán a jelenlegi K-3 tulajokat is megmozgathatja. Csillagászati fotósok, tárgyfotósok mindenképpen fogják értékelni az új funkciókat.

 PIHE, fotó témakörben


   k-3     k-3 ii     pentax    

Ide kattintva közvetlenül a bejegyzés Facebook témájához ugorhatsz, ahol elolvashatod a Többiek hozzászólásait is.


Megosztás Facebook-on


HOZZÁSZÓLÁSOK

Nincsenek hozzászólások? Nézd meg a bejegyzés Facebook oldalát is! 2012 óta a hozzászólásokat kizárólag Facebookon bonyolítjuk.