PENTAX K-S2

Frissítve: 2015. febru?r 10.

Szeretem, amikor ilyen sok Pentaxos bejelentés érkezik ilyen rövid idő alatt, mert ez azt jelenti, hogy nem aludtak el a fejlesztési osztályon a full frame szakácskönyv felett. :o) Ma reggel érkezett az értesítő a K-S2-ről, amely a tavalyi, méltán elhíresült "leszállópálya" LED-soros S1-et váltja le. Mivel belépő vázakkal csak nagyon ritkán foglalkozunk itt a blogon, ezért tényleg csak néhány érdekességet emelnék ki.

A legfontosabb fícsör: reptéren is nyugodtan használhatjuk, mert a LED-sort bizony elhagyták az örökbecsű mérnökök. Kaptunk helyette kihajtható kijelzőt, amit akár el is forgathatunk (nagylátós szelfikhez elengedhetetlen!), egy rakás színkombóban. 

Hogy a komoly dolgokról is szó essék: a 20 megapixeles érzékelő köré egy szigetelt vázat húztak fel, amelyet beépített WiFi-vel és NFC-vel szereltek. Mindkettő nagyon fontos dolog és mindkettőt üdvözlöm (aki eddig nem tudja, mire való az NFC, az ne is olvasson utána, mert úgy fog járni, mint én: NFC matricákkal lesz teli a lakása, autója, sportfelszerelése). Az érzékelő elől elhagyták az élsimításért felelős szűrőt (sörrajongóknak: szüretlen), így már az alsókategóriában is ez lett az irány. További érdekesség, hogy a váz két tárcsát kapott, így már nem kell tartós nemiéletet élni az INFO gombbal. Ha a gép önmagában nem lenne elég kicsi, akkor egy 18-50/4-5,6-os obit is kapunk hozzá, ami igen kompaktra sikeredett és szintén szigetelt.

Az egész bejelentésből mindösszesen annyi a tanulság (türelmetleneknek ezt a mondatot ajánlom), hogy a Ricoh-Pentax a belépőszintre is behozta a szigetelést, a két tárcsát és a vezetéknélküli nyalánkságokat.

Ülj le fiam, ötös.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« pentax objektívek, amiket full frame-en is fogunk majd használni
élet az enefcével »

k-s2     pentax