EGY GONDOLAT BÖKI A...

Botcsinálta bloggerként nehéz írnom arról, ami már egy ideje böki a csőrömet (nem, nem Kasza Tibiről lesz szó!), hiszen picit saját magam ellen is beszélek - és mielőtt bárki bármilyen kettős mércét vélne felfedezni ebben a rövid bejegyzésben, szeretném jelezni, hogy magam ellen is szeretnék beszélni.

A közösségi médiának köszönhetően rengeteg helyen látok olyan megosztásokat ismerőseimtől, amik nem egy-egy ismert és valamennyire ellenőrizhető újságírói gárda tollából (billentyűzetéből) potyogtak elénk, hanem ingyenes blogrendszereken, többnyire a névtelenség jótékony köpönyegébe bújtatott írók szerkesztenek. Ezzel alapvetően nem lenne gond, csak éppen e bejegyzések 1. féligazságok vagy teljesen kamu hírek, amik tényként kerülnek beállításra; 2. minden tudományos hátteret nélkülöző írások tudományos dolgokról; 3. az emberek ezt elhiszik és megosztják. Sokszor megmosolyogtató állításokat olvasni, de gyakrabban fordul elő az, hogy olyan rémhíreket és teljes tévedéseket osztanak meg, amiket a kicsit is hiszékeny és erre fogékony olvasók ehisznek, megtámadhatatlan, egyetemes igazságnak gondolnak és azt így adják tovább.

Kérlek Benneteket, kedves Pajtások, ne higgyetek el mindent, amit olvastok! És ne higgyetek el nekem se mindent, hiszen csak egy hobbiblogger vagyok, az írásaim kizárólag a saját meglátásaimat tükrözik - a blog azért blog, mert az írója úgy gondolja, és nem azért, mert az valóban úgy is van. És végül mindig ellenőrizzétek, hogy a bejegyzés írója mire alapozza az állításait (és most örülök, hogy nem írtam ki sehová, hogy engem a Pentax fizet, hogy csak jókat írjak róla)!

 

U. I.: lesz full frame Pentax még idén, mondtam már? :D

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« Bogyó
Hitler megtudja... »

blog     rémhírek