MIÉRT TETSZIK: PADOS ISTVÁN

Az idei Miért tetszik játék utolsó írását Hiba Dórától olvashatjátok, aki Pados István képeit ajánlja figyelmetekbe. Dóri plusz munkát is végzett azzal, hogy István képei közül kiválasztotta a vezérszálakat, így a bejegyzésből több, különböző képet is elérhettek a linkekre kattogva.

István, örülök, hogy a "Miért tetszik?" játék keretén belül kicsit elmélyedhettem a képeidben. Bevallom, szívesen megnéztem volna többet is Tőled.

Igazság szerint már első ránézésre megfogalmazódott bennem egyvalami a képek kapcsán. Ez pedig a belőlük áradó természetesség.

A fotók mindenféle sallang nélkül mutatják be a fotós körül lüktető világot. Fontos kiemelnem, hogy a természetesség precizitással és igényességgel párosul, de ami nekem különösen tetszett: érzésekkel is.

Engem leginkább a rovarokról készült makrói és a családi portréi, illetve absztraktabb kivitelezésű, művészibb meglátásai fogtak meg.

Közelképei egészen egyedi látásmódról és szerkesztési stílusról tanúskodnak. Fontos kiemelnem, hogy ha nem veszünk el a csodálatos részletekben, feltűnhet, hogy a legtöbb képben ezen felül ott a játékosság is. :)

Portréi - a szó pozitív értelmében - hétköznapi szituációkban és különösebb beállítottság nélkül, a maguk természetességében mutatják be a fotóalanyokat, akikhez nem lehet nem észrevenni, hogy érzelmi szálak is fűzik a fotóst.

Absztraktabb meglátásai közül a legjobban ez a kép fogott meg, melyben a fent felsoroltak (természetesség, hétköznapi élet, pillanat, tudatos szerkesztés) valahogy mind-mind megtalálhatók.

Remélem, István, hogy a lelkesedésed töretlen marad és hamarosan publikus formában is egyre több képedet osztod meg a nagyérdeművel. Az biztos, hogy egytől egyig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy ez a hatalmas és színes paletta még több árnyalattal gazdagodjon.

István galériáját itt találjátok.

Pados István ©

 

A bejegyzés írójáról

Hiba Dóra esküvői- és babafotós, emellett hobbiként makró és természetfotós. Dórit korábban már bemutattuk itt.

 

A "miért tetszik" játékról

A játékot idén, 2013-ban próbáltuk ki elsőként, lényege, hogy a jelentkezők egymás galériáját húzzák ki, majd e blog hasábjain kell az Olvasók részére egy kedvcsináló ajánlót vagy véleményt megfogalmazniuk a látottakról. Ha van kedved játszani, figyeld a blogot, mert nem ez volt az utolsó ilyen megmozdulás! :o)

 

 HIBA D?RA (vendégszerző), fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« fotókiállítás ajánló: Változatos természet
miért tetszik 2013 »

miért tetszik 2013