MIÉRT TETSZIK: UDVARI GÁBOR

Udvari Gábort, vagyis Gabeszt, alias YardPhoto-t talán nem kell bemutatnunk, hiszen sok éve keményvonalas Pentaxosként működik. Úgy alakult, hogy Gabesz és Ágoston egymást húzták: Gábor nyitotta az idei játékot Ágoston képeinek bemutatásával - most Ágoston veszi át a stafétát.

Gabesz ajánlott galériáját a Pentax Photo Galleryben láthatjuk, ami már önmagában is egy szűrőt és a képek elfogadásának vitatott módszere ellenére is ajánlólevelet jelent. A képek többsége tájkép, amelyek a csendet, nyugalmat árasztják gyönyörű színvilágukkal. Nekem különösen tetszettek az azonos helyszínen különböző évszakban készített képek.

Néhány, a modern városi élet momentumait bemutató képe témájukat tekintve ezekkel érdekes kontrasztot alkot, a többnyire fekete-fehér kidolgozás is talán ezt a különbséget hivatott hangsúlyozni.

Hozzám közel állnak nagyon kifejező portré képei is.

Jó szívvel ajánlom a galéria megtekintését!

Gabesz galériáját itt találjátok.

Udvari Gábor ©

 

A bejegyzés írójáról

Zács Ágoston - vagy ahogy talán a Pentaxosok inkább ismerik: Abu F - akár a szabadban, akár a műteremben veszi kézbe a fényképezőgépet, mindenhol otthonosan mozog: városképei, csendéletei, stúdiómunkái, az életből elkapott pillanatképei mind ezt igazolják. Ágostont már bemutattuk itt.

 

A "miért tetszik" játékról

A játékot idén, 2013-ban próbáltuk ki elsőként, lényege, hogy a jelentkezők egymás galériáját húzzák ki, majd e blog hasábjain kell az Olvasók részére egy kedvcsináló ajánlót vagy véleményt megfogalmazniuk a látottakról. Ha van kedved játszani, figyeld a blogot, mert nem ez volt az utolsó ilyen megmozdulás! :o)

 

 

 Z?CS ?GOSTON (vendégszerző), fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« miért tetszik: Lukács Gabi
jönnek a Pentax HD Limited obik és a Mark II-es vakuk »

miért tetszik 2013