FORRÓ HELYZETEK FOTÓZÁS KÖZBEN

Kawika Singson ©

 

Bár tombol a kánikula, mégsem a nyári forróságra gondoltam címadásnál, hanem azokra a helyzetekre, amikor egy kép elkészítése közben veszélybe kerülhet akár a saját testi épségünk, akár a felszerelés egészséges állaga. Sokszor lehet látni erre-arra a neten érdekes (és kétségkívül néha mesteri Photoshop megoldásokkal büszkélkedő) fotókat kamikaze fotósokról és ha belegondoltok, szerintem már legalább egy ilyen élményben már volt részetek Nektek is.

Annak ellenére, hogy éppen tegnap biztosítottam Takács "Takoca" István cimborámat, hogy bármikor vakon rábízom a felszerelésemet, azért voltak olyan pillanatok közös fotózáskor, amikor inkább elfordultam, hogy ne lássam, vagy kölcsönadásnál a "nem kell elmondanod, mit csinálsz vele" hangzott el a számból. (Ilyen volt, amikor a Parlament kupolája feletti kosárból kilógatta az objektívemet mindenféle biztosítás nélkül, vagy bemászott a halálgömbbe, szintén ezzel az objektívvel.) De persze számtalanszor történt olyan, hogy akár én, akár más fotózás közben felborította az állványomat véletlenül és az utolsó pillanatban kaptam el, mielőtt hatalmasat (volt, hogy több emeletnyit) zakózott volna és fejezte volna be a fényképezőgépem földi életét.

Igazából arra vagyok kiváncsi, hogy Nektek milyen sztoritok van, amiben picit többet vállaltatok be az ésszerűség határain túl azért, hogy egy képet elkészíthessetek, vagy esetleg történt valami véletlen, ami nagyon rosszul fejeződhetett volna (fejeződött) be -- és persze, hogy mi a tanulság, hogy hogyan lehet különböző veszélyhelyzetek elé menni. Jöhetnek a horrortörténetek, én pedig szép hétvégét kívánok Nektek! :o)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« nyomdai képméret kalkulátor
miért tetszik: Polgár Ádám »

fotó