MIÉRT TETSZIK: RÁCZ GÁBOR

Folytatjuk a "Miért tetszik" játék ajánlóit. Mivel beérkezési (megírási) sorrendben haladunk a teljes korrektség kedvéért, ezért a második ajánlót az én tollamból olvashatjátok - az a szerencse ért, hogy Rácz Gábor galériáját húztam.

Rácz Gábor (vagy ahogy mi, Pentaxosok ismerjük: krotosz) flickr galériájáról az az emlék ugrott be, amikor az első ezer alkalommal a kezembe vettem a fényképezőgépemet és viszketett a mutatóujjam az exponálógombon - kimenni és meglátni az érdekeset, a szépet, és hazavinni egy kompozícióban, hogy megmutathassam mindenkinek (ugye ez az érzés Számotokra is megvan?).

Talán ez a legszebb és legkreatívabb ideje és csatornája a fényképezésnek: idővel az ember hajlamos lelassulni és beszűkülni, csak egy bizonyos témát keresni és a többit figyelmen kívül hagyni - ez kicsit olyan, mintha felraknánk egy szemellenzőt és kizárnánk a világ bennünket nem érdeklő szeleteit.

Gábor nem csak, hogy nem rakta fel a szemellenzőt, de messze is dobta: ilyen tekintetben ő univerzális fotós, akár természeti és tájképeit, akár életképeit vagy kislányáról, Liliről készített fotóit nézem, ez az érzés mindig erősebb lesz. Bármi legyen is a témaválasztása, a meglátásaival igyekszik mindenből a kreatív megoldást kihozni úgy, hogy a kivitelezés is mindig példás.

Számomra a legkedvesebbek a tájképei, az én szememben Gábor ebben a legerősebb. Kedvenc képem megcáfolhatatlanul a tavaszi erdő tükröződése a tóban, amelyet a felkelő nap sugarai festenek aranyra - az egész olyan benyomást kelt, mint egy impresszionista festmény: az ember szívesen elnézegetné a falán is, főként egy hideg téli estén, amikor az ilyen látványra a legnagyobb szükség van.

Gratulálok Gábor, így tovább!

Gábor képeit itt találjátok.

Rácz Gábor ©

 

A bejegyzés írójáról

Csörge Szabolcs József (Pihe) a blog házigazdája.

 

A "miért tetszik" játékról

A játékot idén, 2013-ban próbáltuk ki elsőként, lényege, hogy a jelentkezők egymás galériáját húzzák ki, majd e blog hasábjain kell az Olvasók részére egy kedvcsináló ajánlót vagy véleményt megfogalmazniuk a látottakról. Ha van kedved játszani, figyeld a blogot, mert nem ez volt az utolsó ilyen megmozdulás! :o)

 

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« bármivel fotózni
miért tetszik: Csörge Szabolcs József (Pihe) »

miért tetszik 2013     

 

HOZZÁSZÓLÁSOK