"MIÉRT TETSZIK" JÁTÉK(-ÖTLET)

Frissítve: 2013. j?nius 12.

A tavalyi, minden várakozásomat felülmúló karácsonyi húzós játék után egy új, nem ünnephez, inkább ötlethez köthető játékra szeretnélek Benneteket meginvitálni.

 

Az alapgondolat a következő:

 • a Facebook csoportban 146-an vagyunk (nem adtam hozzá senkit, tehát vélhetően ennyien egészen biztosan találkoztak már a bloggal) és bizonyára sokan nem csatlakoztak a csoporthoz sem. A kemény mag olyan 20-30 fő lehet, akikkel folyamatosan tartom így vagy úgy a kapcsolatot. Sajnálatos, hogy jó pár év után sem ismerjük egymást annyira, hogy mindenki tudjon egy névhez azonnal egy fotót is kötni.
 • Az internetnek hála, sokunk közszemlére teszi a fotóit, tehát egymás képeinek ismerete elvileg lehetséges lenne, csak éppen a blog másról szól, a Facebook csoport erre meg alkalmatlan.
 • Milyen szuper lenne, ha Mindenki megnézhetné a fotóitokat a csoporton belül, sőt, kapnátok egy kedves ajánlást is hozzá?

A játék menete:

 • A "miért tetszik" játék is húzós megoldású lenne.
 • Azok vehetnek részt a játékban, akiknek a fotói (hangsúlyozom: fotók és/vagy fotó alapú analóg / digitális alkotások) publikusan elérhetőek a neten: ez lehet külön honlap, egy Picasa /  Flickr / bármilyen más album, felület, ahol a fotóspajtás képei különállóan, más fotósokkal nem vegyülve látható, legalább 10 darab (erre a célra is létre lehet hozni ilyen galériát, mondjuk egy "best of" válogatást).
 • A játékosok megírják nekem a teljes nevüket és honlapjuk címét privát e-mailben (szokásosan a szabolcs kukac csorge pont hu címre várom a jelentkezéseket - ha a galériátoknak van Facebook oldala, akkor azt is írjátok meg! Amikor közzéteszem a véleményt, akkor ezt a linket is beszúrnám), a jelentkezéseket áttekintem, majd felveszem az adatbázisba.
 • A húzás kezdeténél kapnak egy e-mailt, amelyben a húzási link található. Erre kattintva megjelenik egy oldal, ahol a szoftver az adatbázisból véletlenszerűen választ egy honlapcímet.
 • Eddig szinte teljesen ugyanaz, mint a karácsonyi játék, figyeltétek? :o)

A feladat:

 • A húzással kapott honlapcímen található galériát átnézitek.
 • A feladat az, hogy pár bővített mondatban meg kell indokolnotok, hogy miért tetszik a galéria vagy a galériában egy Nektek tetsző fotó. Nem műelemzést kell írni, nem az számít, hogy technikailag mennyire tökéletes, hanem hogy Neked miért tetszik a pajtásod munkája, miért ajánlod másoknak is, hogy nézzék meg. Mindenképpen pozitív ajánlót kell összeállítani.
 • A beérkezett véleményeket összesítem és hetente egy alkalommal a Facebook csoportban és a blogon közzéteszek egy-egy ajánlót.

Korlátozások:

 • Sem technikára, sem márkára nincs korlátozás, de mivel egymás munkáinak megismerése a cél, azt szeretném kérni, hogy maradjunk a Facebook csoporton belül.
 • Fontos észben tartani, hogy aki játékra jelentkezik, az részt vesz a húzásban, tehát a véleményezést sem ússza meg. :o) Aki nem ír véleményt más honlapjáról, azt azzal sújtjuk, hogy az általa megadott galéria nem kerül bemutatásra, valamint kizárjuk a jövőbeli játékokból (ahogy azt a tavalyi karácsonyi játéknál is tettük).
 • Indulni fotóval vagy fotó alapú munkával lehet (montázs, analóg vagy digitális manipuláció, stb).

 

A jelentkezési határidő 2013. június 10. A jelentkező e-mailetek tárgyába kérlek írjátok be: "miért tetszik". A játék egy jelentkező esetén érvényes -- remélem elnyeri tetszéseteket és minél többen külditek el galériátok címét!

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« pentax-ricoh: a világ első req órái megérkeztek
Infrában látni 2. (vendégbejegyzés) »

húzós játék     miért tetszik