EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

LÉPCSŐHÁZI TÖRTÉNETEK 4.

Az elmúlt napokban már folyamatosan sokkolom ezirányú képeimmel a csorge.hu Facebook csoportját, de mivel a fotós oldalam Nézői és a blog Olvasói között szinte - néhány lelkes és néhány pisztollyal fenyegetett Pajtást leszámítva - semmilyen átfedés nincs, ezért ezeket a képeket itt is megmutatnám. Úgy történt, hogy kéthetes szabadságom alatt tervezetten az új fényképezőgépemet nyüstöltem volna, de mivel a váz rendelkezésre állásában elég durva csúszásra lehet számítani, ezért csütörtökön bepótoltam egy régi elmaradásomat és a K-5-tel tiszteletemet tettem az Alföldi Cukorgyár Rt. néhai bauhaus bérházában, amelyet ma leginkább a Dunapark kávézóról ismerhettek. Az épület két lépcsőházzal rendelkezik, az egyik spirál alakú és konkrétan rommá fényképezték a kollégák, így én a másik, kevésbé ismert ovális lépcsőházat választottam ténykedésem célpontjául.

Többen kérdeztétek, hogyan lehet kiszúrni kívülről ezeket a szép lépcsőházakat. Elárulom: sehogy. Kell hozzá egy kis háttérmunka és segítség. Például ismeretesen Seidner Zoltán-rajongó vagyok, az épületfotói - amellett, hogy rettentő inspirálóak és párat saját szájíz szerint lekoppintottam - nagyon sokan segítenek a megfelelő házszám kiválasztásában. Ajánlom a Fény és forma című könyvet, ami kifejezetten olyan barbár épületfotósok számára készült, mint jelen sorok írója. (De ha esetleg tudtok szép lépcsőházakat a környezetetekben, kérlek ne tartsátok magatokban... :o))

 

 

 

 PIHE, fotó blog témakörben


  budapest     fotó     fotó blog    

Ide kattintva közvetlenül a bejegyzés Facebook témájához ugorhatsz, ahol elolvashatod a Többiek hozzászólásait is.


Megosztás Facebook-on


HOZZÁSZÓLÁSOK

Nincsenek hozzászólások? Nézd meg a bejegyzés Facebook oldalát is! 2012 óta a hozzászólásokat kizárólag Facebookon bonyolítjuk. 1      

bence93

Általában külső alapján meg lehet mondani, hogy milyen lesz a lépcsőház :)
Én erről a házról szívesen megnézném a Te verziódat: http://www.nol.hu/archivum/archiv-417631 (akár külső képeket is, nagyon látványos)

 2      

Pihe

Hiszed vagy nem, életem első hivatásos épületfotója ebben az épületben volt ( http://blog.csorge.hu/blog/167/egy-kis-ingatlanfotozas ). Az első képről ráismertem. :o) Gyönyörű a lépcsőház, a liftben utazni élmény. :o) Sajnos akkoriban magáról a lépcsőházról csak egy futó kattintást tudtam megejteni, ez látható a fenti bejegyzésben is, de talán egyszer még visszanézek. :o)

 3      

Jaros Gábor

Van egy nagyon szép lépcsőház a belvárosban, én is véletlenül találtam rá. Budapest, Rákóczi út 54. Blahától a Keleti felé, Rákóczi Center Udvarház. Belépsz és balra megtalálható. Nagyon szépen felújított, én fél órát fotóztam ott a kutya se szólt rám.

 4      

Pihe

Köszönöm szépen a tippet, Gábor! Van esetleg linked a saját képeidhez?

 5      

Jaros Gábor

Nem posztoltam ki, de egy fotómegosztó oldalt belinkelek.

http://fotobarat.hu/photo/lepcso-1?context=user
http://fotobarat.hu/photo/belvarosi-lepcsohaz-reszlet?context=user