EGYSZERŰSÍTÉS

Valami komoly zavar lehetett péntek reggel az Erőben, mert arra ébredtem, hogy két év hezitálás és "holnap becsszó megcsinálom" után új blogmotort raktam össze a már több éves, iszonyat lassú, felesleges és sokszor nem rendeltetésszerű (de csak visszafogott mértékben balesetveszélyes) kódrészletekkel megtűzdelt valami helyett, amit korábban blogomnak csúfoltam (és Ti voltatok annyira galádak, hogy írtatok bele). Szóval péntek reggel leültem, bekészítettem magam mellé egy adag hideg élelmet és forróvizes törölközőt (a forró vízben nem vagyok biztos, de a törölköző minden stoppos kelléke), betöltöttem a környék talán egyetlen legális Photoshopját és Dreamweaverét, és elkezdtem csinálni valamit. Persze a móka nagyrészét folytattam a munkahelyemen is, amiből az lett, hogy szombat reggel a DEL gombot kellő mértéktelenséggel nyomogatva elszabadítottam a poklot a merevlemezen: a jelek szerint ezek az októberi reggelek már csak ilyen kiszámíthatatlanok.

Az új blog az ellenkező fordítottja: végletekig egyszerű. Azt is mondhatnám rá, hogy egy digitális ék, egy XXI. századi bunkó (a blogról van szó, nem szerzőjéről - még), egy kocka egyetlen oldallal (tehát négyzet). Elhagytam minden felesleget, így éppen csak annyit hagytam, amit egy informatika szakkörös bölcsödés az első HTML + PHP órája után össze tud rakni egy pohár kakaó mellett (olyan sebességgel, hogy a kakaó ki sem hül). A péntek reggeli zavart elmeállapot folyománya tehát az új blog, amit a szemfülesebb Pajtások tegnap óta már kiszúrhattak. Egy kisebb meglepi az, hogy három év ígéret után a blog mobileszközökre optimalizált formában is fut, amelynél kifejezetten a 3G adatforgalom barátságát és a gyors navigálást részesítettem előnyben. Nem tökéletes még, de majd ha ráérek...

Ma töltöm kéthetes szabadságom második napját, így remélhetőleg lesz most már tartalom is (újra). Endzsoj és sztéj tyúnd, ahogy a művelt lengyel mondja.

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

MegosztásHozzászólásOldal teteje

« pentax @ photoexpo 2012
füstbe ment terv II. »

blog