BRÉKING NYÚZ: A RICOH MEGVETTE A PENTAXOT!

Frissítve: 2011. j?lius 1.

Szeretném felhívni a kedves, bolondok napokon nevelkedett, gyanakvó Pajtások figyelmét, hogy a következő hír nem kacsa, nem rémhír és nem én találtam ki.

A helyzet az, hogy amíg mi békésen szenderegtünk, a Ricoh megvásárolta a Hoyától a 2008 óta tulajdonolt Pentax képalkotási részlegét (Pentax Imaging), ami alá a távcsövek, a kompakt, EVIL és tükörreflexes digitális fényképezőgépek tervezése tartozik. A Hoya a többi Pentax üzletágat (orvosi felszerelések, üveggyártás, stb) megtartotta.

A Ricoh a fényképészet terén 1936 óta van jelen, így a másik földtekén egy igen rangos névről van szó, itthon főleg kompaktokról ismert. Szintén ez a gyár volt az első márkák egyike, amelyek digitális technológiát gyártottak 1995-ben. Az új (és remélhetőleg boldog) tulajdonos a digitális fényképezőgépek gyártásának fellendítését reméli az új szerzeményétől. Mi, bajonettbe fektetett végfelhasználók ugyanezt reméljük. Meg némileg olcsóbb árakat, jobb marketinget, új fejlesztéseket. Szóval hajrá Ricoh, hajrá Pentax.

A teljes sajtóhír angolul itt.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« újra itthon (+ pentax q)
Isten dísztárcsája »

fotó     hoya     pentax     ricoh    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Most nem is tudom hogy ez jó-e nekünk avagy sem..:S:S

 2      

Whisperer

Sziasztok

Ez egy kicsit úgy néz ki, mintha elkezdték volna szétcincálni a PENTAX-ot :S
Orvosi üzletág - Hoya ...és ki tudja, hogy megtartják-e benne a Pentax nevet (bár minket ez nem érint különösebben)

Digitális képalkotás - Ricoh ...csak, nehogy "Minolta - Sony" típusú átvétel legyen belőle :S:S (névileg ...üzleti és obi téren lehetne:))

...azért hajrá Pentax, hajrá Ricoh

Üdv
eme remek blog régi olvasója:)

 3      

Zsákai Péter

Na, meglátjuk mi sül ki ebből... Reménykedjünk! :)


Időről időre belefutok Ricoh masinákkal készült fotókba és korábban magam is gondolkodtam, hogy beszerzek egy Ricoh GRD3-at... Ajánlok is két blogot, ha már Ricoh...

- 200 ISO le photoblog (Nikon + Ricoh): http://www.200iso.com

- Ricoh and me (csak Ricoh): http://blog.danmoruzan.ro/


Ui.: ugye milyen rossz az, ha az ember egyszer farkast kiállt?! aztán csak magyarázkodhat. X-bajonett, mi? Sosem felejtünk! :D :D :D

 4      

Csikós Gábor

A Ricoh nem volt a szívem csücske az elég gyenge képminőség miatt.Remélem átvesz mindent és akkor elképzelhető véleményváltás lesz.