LETAKART PENTAX

Két napja kezdtek el keringeni az első képek a neten a Kínában megrendezendő P&E Show Pentax standján található letakart "valamiről". A kép két dolog miatt is érdekes: ha visszaemlékszünk, a K-7 bejelentése előtt az első "kiszivárogtatott" fotó is pontosan ilyen szutyok minőségű volt, másodsorban arra is biztosan emlékszünk, hogy a Pentax már két éve távolmaradt a P&E-től, most pedig a Canon és a Nikon standokat megszégyenítő méretű boxot húzott fel. Szóval valami lesz idén a P&E-n, ami megéri azt, hogy előre hírverés legyen belőle, de legalább a blogok írjanak róla.

Meglátásom szerint vagy egy erős bridge gépről lehet szó, de az is lehet, hogy mégiscsak igazak a pletykák az NC-1 kódnevű tükör nélküli, cserélhető optikás (EVIL) vázról. Nem tartom valószínűnek, hogy a K-r vagy a K-5 utódot kap, túlságosan jól fogynak a cuccok. Esetleg előrukkolnak egy 645DII-vel vagy az előbbiek sikerén felbuzdulva egy FF concept vázzal, de ezek bejelentése Japánban lenne stílszerűbb.

Mindenesetre készüljünk fel, hogy bármi lesz is az, kapható majd több színben is. :o)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax k-5 és a dinamika (sufniteszt)
csend+csend, avagy... »

fotó     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Neo19

huh, kíváncsian várom:)

 2      

gorbelabda

Nocsak nocsak.
Akkor lennék bajba ha kijönne egy ff váz, mert a héten tettem egy kijelentést, hogy akkor váltok vázat amikor ff lesz pentaxból! :)

 3      

Neo19

Gorbelabda: Hát az ciki:) bár tény egy olyan még kellene. Bár a vázak terén van hova fejlődni árban is és mennyiségben. van 1-2 hiányos szegmens még...

 4      

eldiablomismo

A kisfilmes FF gép elég kétséges szerintem, se a Sonynak, se a Kodaknak nincs új fejlesztése bejelentve/gyártásban ebben a szegmensben, rossz (régi) szenzorválasztáson meg már elúszott az MZ-D és majdnem a K-7 is. A Sony is csak jövőre lebegtette meg az új FF gépeit.

 5      

Timber

En az NC-1-re tippelek. Vagy esetleg mind a ketto EVIL rendszert egyszerre jelentik be. De az NC-1rol mar ezer eve terjengenek a hirek es a kepek szoval azt mar nagyon ideje lenne be is jelenteni

 6      

Pihe

No, megérkeztek az első hírek, egyelőre ezt lehet tudni:

- FF-ről szó sincs (Ádám, megúsztad a gépcserét), egyelőre nem tervezik, de nem zárják ki a közeljövőben a lehetőségét. A kínai sales-es szerint aki FF-t szeretne, annak ott a 645D - ezt én nem kicsi csúsztatásnak érzem, mert valljuk be: a 645D-nek elég korlátozott a felhasználása.

- Az NC-1-ről kiszivárgott korábbi képek (lásd itt: http://www.mirrorlessrumors.com/wp-content/uploads/2011/03/Pentax_NC_system.jpg ) prototípusok, bejelentésük még odébb lesz.

- Új 645-ös DA obi van fejlesztés alatt.

- A kínaiak sem tudják, hogy pontosan mi van a fekete lepel alatt. (Lehet, hogy semmi.)

 7      

bence93

A Pentax nem elég nagy cég ahhoz, hogy ne rakjon semmit a lepel alá, ha már végre odafigyelnek az emberek.
Bizakodjunk, hátha K1 MarkI! :)

 8      

Moravcsik

Egy érdekes infó:

http://photorumors.com/2011/04/30/two-new-pentax-interchangeable-lens-cameras-in-the-next-few-months/

 9      

Gabesz

Azis lehet hogy egy tál madáreledel...:D:D

 10      

Tudjukki

A kép bal oldalán az új Pentax K-bajonetes félprofi digitális kamera látható az új DA* 16-80/F2.8 obival, jobb oldalán egy Minolta fénymásoló, tetején egy Canon nyomtatóval:D

Abban azért nagyon reménykedem, hogy az 1/2,33"-os "evil" csak fantazmagória, és valójában APS-C szenzooros mütyűrt mutatnak be valami ütősebb "kitobival".