ELADÓ: PENTAX K-7 VÁZ

Eladó a saját Pentax K-7 vázam. 2009. szeptemberi vétel, első tulajdonosa vagyok, a garancia tavaly szeptemberben lejárt. A váz mind műszakilag, mind esztétikailag kifogástalan állapotban van. A használatról egyedül a vakusín festékének minimális - kb. 2 x 4 mm-es -, illetve az állványcsatlakozó körüli körkörös kopás árulkodik, egyébként szinte olyan, mintha a dobozból vették volna ki újonnan.

Bár a garancia már lejárt, a vázra hét naptári nap visszavásárlási garanciát vállalok. Nem postázom, átvétel kizárólag személyesen lehetséges előre egyeztetett időpontban Budapesten vagy a környező városokban.

A vázban jelen pillanatban az exiftool tanúsága szerint 23.819 zárfelcsapás történt a tesztelt 100.000-ből (mivel azonban munkaeszköz, ezért ez gyarapodni fog várhatóan az eladásig).

Kiegészítők: 2 db CD, kábelek, nyomtatott magyar nyelvű kézikönyv, nyakheveder, saját doboz, számla. A szemkagyló teljesen szűz, az előző vázról áthoztam a keresőnagyítómat.

A VÁZ ELKELT, köszönöm az érdeklődést! (jelenlegi kiskereskedelmi árak: http://www.argep.hu/product_1026118.html). Az ár nagyon finoman rugalmas.

Az eladás oka: a PAM biztosít egy másik vázat, kettő meg felesleges.

Néhány, a géppel készült kép itt tekinthető meg: http://www.flickr.com/photos/pihe/tags/pentaxk7/

Jelentkezni e-mailben a szabolcs kukac csorge pont hu címen vagy a hetven-ötezer-négyötegy számon lehet.

 

 

 

 

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« teljes fotós felszerelésem eladó!
furcsa zaj a pentaxomból »

eladó     k-7     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Neo19

és ha nem titok mi lesz helyette:)?

 2      

Pihe

Természetesen maradok márkán belül. :o) Egy K-5-öt tervezek majd a táskámba tenni - miután a K-7 elment.

 3      

Tudjukki

Szerintem Canon:DD

 4      

b.ágota

... mármint Canon :DDDDD

(elnézést, ezt nem tudtam kihagyni)

 5      

Pihe

Addig fogtok ezzel húzni, amíg egyszer tényleg! :o)) (Egyébként nem is Canon-ban, hanem Konika-Minoltában gondolkodom... Abban nagyobb jövőt látok.)

 6      

Tudjukki

Esetleg egy Sony NEX3-on is elgondolkodhatsz;)
16/2.8-al már egész olcsó.

 7      

Dóri

Szinte minden tesztben lebeszélték a K-7 tulajokat a váltásról. Te mégis úgy érzed, hogy kell? Mesélj, miért?

Amúgy anno sokan mondták ezt a K10D-K20D váltásomról is, de én mégis előrelépésnek éreztem, ahogy majd most a K-5-re való frissítést is annak fogom. A K20D egy ideig marad pótváznak.
Jó lenne a PAM-nál melózni, ha ilyen jó vázakat biztosít :))

 8      

Pihe

@Dóri: több egyszerű oka van. A PAM pont a K-5 bejelentésekor szerette volna megvenni tőlem a K-7-et, de figyelembevéve a gyors értéktelenedést és a K-7 használtpiaci árainak meredek lefutását, úgy döntött a cégvezetés (=én), hogy marad az értelmesebb felén és megvárja, amíg a K-5 elér egy bizonyos árszintet. Általában két évente / 25.000 expónként váltok vázat, így ez most időszerű volt, amíg még értelmes árban el tudom adni a K-7-et és nem úgy járok, mint a K-7 idején a K10D-vel (amit már csak kompakt-árban tudtam eladni).

A két váz érzékelői között ég és föld a különbség - nagyon fontos volt mindig a dinamika, és amit az utóbbi időben a K-5-től láttam, az meggyőzött arról, hogy a PAM-nak K-5 kell, nekem meg elég egy Z-1. :o)

December előtt nem hiszem, hogy tükrös gépet piacra dobna a Pentax. Elvileg jövőre vizsgálják felül, hogy kell-e a népnek full frame (nem hiszem, hogy sok esély lenne egy ilyen gépre, legalább Hungarisztánban), tehát addig még van mire gyűjteni. :o) Tükör nélküli gépekről pletyiznek, de ezektől kicsit mindig tartottam a három lépést.

Te mikor káöt? :o))

 9      

Gábor

Csáó
1 kérfés
hol találom meg hogy eddig mennyi kép készült a vázzal?
pentax K100D

Köszi

 10      

Pihe

Szia Gábor! Ha Windows-od van, akkor töltsd le a PhotoMe-t, ha Mac-ed vagy Linuxod, az exiftools-t. Előbbi grafikus, utóbbi parancssoros, de mindkettő ingyenes történet. Mindegyikbe tölts be egy legutolsóként kattintott JPEG-et és ott lesz mindkettőnél a Shutter Count paraméter. No, ez mutatja, hogy hányadik képnél tartasz.

 11      

-Dorothea-

Értem én és meg is lep, hogy a gyártó most ekkorát emelt, a K-7 nekem evolúciós zsákutcának tűnt már az elején is, ezért vártam még a váltással, de a K-5 annyira eltalált váz, hogy hozzám is beköltözik majd egy május folyamán:) A K20D-m egyelőre marad, és ha már kicsit elkezd porosodni, akkor lehet rászánom magam az eladására. Az esküvőkön jó lesz nyáron pótváznak, csak attól félek, hogy a minőségi különbség miatt keveset fogom használni és mivel bízom a vázaimban eggyel is elboldogulok majd a főszezonban. Ez majd eldől:)
Sok örömöt kívánok a PAM-nak = Neked az új vázhoz, ami benne a legjobb 10-ben, elég előkelő helyen egy elég borsos árú profi váz mögött:))
Szép hetet minden olvasónak!

 12      

Dzsa Andras

Sziasztok menyire valt be a k5 hoszutavon iletve regebbi obik hasznalhatok e rajta.koszi a valaszt.

 13      

Pihe

Szia András!

Többféle manuális objektív fordult meg nálam az utóbbi években, egy részét K-5-ön is ki tudtam próbálni. Kezelésüket tekintve nem érzek semmilyen kizáró tényezőt, ami miatt ne lehetne régi üvegeket használni:

- a Pentax K szériás objektívek minden állásban mennek (obin kell rekeszelni, de van fénymérés Av-ben);
- az M széria manuális módban megy, zöld gombos fényméréssel;
- az A széria szintén mindenhogy megy, ráadásul be lehet ugrasztani a rekeszt, így a vázról lehet rekeszelni;
- M42-es obiknál szintén van fénymérés, ebben a tekintetben úgy viselkednek, mint a K-s obik.

A kérdés inkább a minőségben rejlik. A filmes vázakra tervezett üvegek sok esetben már nem szolgálnak ki 10+ megapixelt, így egy gyengébb vagy középkategóriás objektív elvérezhet a K-5-ön. Szintén probléma lehet a kromatikus aberráció. Nekem jelenleg egy Pentax K 28/3,5 Shift, egy Pentax M 75-150/4 és egy Helios 58/2 (M42) van, ezek viszont - talán a Heliost leszámítva - vannak annyira jó üvegek, hogy nem okoznak problémát digit vázon.