3 X MARRIOTT

Eltelt egy egész hónap úgy, hogy nem írtam ide - még a Karácsonyi fejlécet is csak a múlt héten jutott eszembe visszacserélni -, pedig mesélnivaló akadna bőven. A következő napokban gyorsan kitenném az utóbbi hetek fotóanyagát (nem kell megijedni, nem lesz hosszú) és van egy rakás sufniteszt is, ami itt hever hónapok óta megírva, feltöltés nélkül (köztük a kerek egy éve megírt Samyang halszem teszt is, amit annyiszor megígértem már, hogy szégyellem kitenni).

Pár hete voltam a Néprajzi Múzeumban fényképezni, e hét elején pedig Decens Pajtásnak köszönhetően a még átadás előtt álló Rácz Fürdőben is megejtettünk egy kört - a képek közlése egyelőre engedélyeztetés alatt áll.

Jövő hét elején kapok egy napra egy K-r-t, erről is szeretnék majd egy bejegyzést megejteni, elsősorban a képminőséget szeretném majd górcső alá venni és összehasonlítani a K-7-tel. Szintén a jövő héten várható, hogy a fotós szekrényem egy ritkasággal gazdagodik, de erről majd a maga idejében. ;o) 

Elsőként álljon itt három kép a Marriott szállóról, még tavalyról. Ha a főoldalon vagy, akkor most nyomj kérlek a Tovább hivatkozásra a folytatáshoz.


 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« boldog Karácsonyt!
egy kör a párisiban »

budapest     fotó blog    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Feldin

Éljen :) Kíváncsian várom a következő bejegyzéseket.

Épp a napokban nézegettem az oldalad és néztem hogy írtál e valamit. Kacérkodom a gondolattal hogy a K10D-mtől megváljak (már csak vevőt kéne találjak...), és gondolkodtam a K-r-en és a K-7-en. Úgyhogy örömmel várom a tesztet.
(meg a Sony NEX 3-on... kifejezetten kezd vonzani a kis mitugrász...)

Pajtitali vlamikor? :)

 2      

juice

szóval mi az új cucc? (még engem is érdekel) :D
a fotók meg igen... ahogy kell

 3      

NBela

Kíváncsi vagyok "találkozásodra" a K-r-el :) Remélem siekerült megkapnod és most vadul teszteled :)

 4      

Pihe

Feldin: sajnos pajtitali tavaly teljesen kimaradt, idén igyekszem pótolni ezt a hiányt. Természetesen meg lesz itt rendesen hirdetve. :o) Én K10D-ről K-7-re váltottam, szerintem ez egy logikus váltás volt. A K-r-t nagyon nehéz volt megszoknom, még K10D után is nagyon buta a kezelése, bár a képminőség feledtet mindent.

Juice: sikerült beszerezni az egyetlen, Leica kockára gyártott shiftes Pentax üveget (viszonylag ritkaság itthon). :o)

Béla: nálam volt egy napot, a következő bejegyzés erről fog szólni. Vegyes érzelmeim voltak, illetve nem nagyon tudtam dűlőre jutni, hogy tetszik-e a gép vagy sem... Még egy nap, és eldöntöm. :o)

Köszönöm szépen Nektek! :o)

 5      

Tudjukki

Szolg. közl: K-r tulaj aszonta nickje megemlíthető.

 6      

Bece

Szia Pihe!
Én egy csendben pislogó pajti vagyok. A Kr tesztedet nagyon várom,mert nem írt senki véleményt róla.Gép vásárlás előtt álok és szimpi amit írnak róla ezért az árért de mindenki hallgat aki már kipróbálta.Vagy jobb választás lenne a Kx az ismert hibáival?

 7      

Tudjukki

Bece: Az indexes topicjában írtam egy keveset a K-r-ről, de én egy "nagy" vázhoz hasonlítottam a képességeit.

 8      

Voxx

Én még nem próbáltam, de látatlanban azt mondom, hogy jó gép lehet. Hogy adnák el a magasabb kategóriás gépeket, ha ugyan úgy lehet kezelni? A K200D-vel is anno túllőttek a célon, a mi szerencsénkre. Mondjuk abból szempontból ellentmondásos az is, hogy 4 képnél megáll a sorozat, ami max 2,8 FPS. Színházban már párszor anyáztam magamban, mikor csak folyamatosan villogott a sárga LED. Ez legalább megtanított arra, hogy inkább 1 jó képet próbáljak csinálni. :) A 14 bites RAW az ISO100-on zajtalan CCD-vel kárpótol mindenért.

 9      

Pihe

Köszönöm szépen, a read-only Pajtásokat pedig külön üdvözlöm a fedélzeten. :o) Néhány perce kint van a K-r sufniteszt, remélhetőleg mindenki megtalálja benne, amit keresett, bár sok újdonságot nem hiszem, hogy mondani fog.

 10      

tsg

ugyan nemtom, mi az a K-r (jó, azért sejtem:), de ezek a képek besz*rás jók. precízek, meg minden, és még jól is néznek ki :)

 11      

Feldin

Szia!

Meglett a váltás. Eladtam a K10D vázat és vettem egy NEX-3 2 obis szettet. Ha érdekel valamikor szívesen átengedem tapizásra. Egyenlőre egy M42-Nex átalakítóm van hozzá.