ÖTÖDIK NAP: HOL IS VOLT A VERSZÁJI CSATA?

Mint tudjuk, a címbeli kérdésre a válasz az, hogy Versailles-ben és nem Üstökön. :o) Párizsból kapunyitásra voltunk a helyszínen, ahol két sor fogadott bennünket: egy a jegypénztárhoz, egy a bejutáshoz. Szerencsére egyik sem volt túl rémisztő és háromnegyed óra ácsorgás után be is jutottunk. Az mondjuk már nem volt annyira bizalomgerjesztő, amikor az átvilágításnál a teljes fotós arzenálomra pillantva a biztonsági őr annyit mondott, hogy "beviheted, de nem fogod tudni használni". A magyarázat odabent következett: a viszonylag nagy terekben az emberek szardíniakonzerv módjára összepréselve próbáltak a saját tempójukban valamilyen irányba haladni, ezt a masszát pedig a keleti és déli hangos csoportok vágták oldalba (persze ez relatív, a megfelelő hajlamúak itt remekül kihasználhatják a testek közelségét). Félúton szóváltásba kerültem egy francia idegenvezetővel, mert ő beszélni szeretett volna, én pedig fényképezni, és nem értette, hogy ő miért nem beszélhet arról a pontról, ahonnan én fényképeznék. (Aki ismer, tudja, hogy rendkívül szelíd vagyok, de itt elszakadt a cérna és végül meglett a fénykép is.) Összességében élvezhetetlen volt az egész kastélytúra és emiatt nem kicsi csalódás is, pedig a hely gyönyörű és századennyi látogatóval rendben is lenne. Kifelé menet a két sor körülbelül nyolcszor annyira dagadt, mint amikor mi érkeztünk, így el sem tudom képzelni, hogy napközben milyen őrjöngés lehet a kastélyban.

1. A kápolna

2. A kápolna kórusa

3. A nagyterem

4. Üvegcsillagzat alatt

5. És egy absztrakt így a végére

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« negyedik nap: kitartóan felfelé
hatodik nap: Rouen »

fotó blog     franciaország     nyaralás     szánsájn     versailles    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

StG

Nagyon jók (ezek is)! Azt hiszem, valóban különdíj jár a turistamentes pontok megtalálásáért.

 2      

Gabesz

Ismételten állatjó képek,jó a sztori is.
megélni annyira nem élném meg...gyűlölöm a tömeget!:)
És egy kis OFF...bocs előre is!
Valószínűleg nem olvasod a macro-photography-blog-ot...na én igen,és ezt találtam:

http://macro-photography-blog.com/2010/08/05/digesting-pentaxs-pre-photokina-rumours-pentax-k-5-ilc-k-r/

 3      

Zsákai Péter

precízek. az utolsó tetszik legjobban. szerintem az építész is hátbaveregetne, ha látná mennyire jól kihangsúlyoztad az épület formáit.

 4      

Indig Laci

Nagyon tetszenek a képek és a beszámoló is. Ha utazási iroda volnék biztos hogy megkeresnélek :)

 5      

Pihe

@StG: :o) Köszönöm!

@Gabesz: szerintem a tömeggel mindenki így van. :-/ A linket köszönöm, és akkor én is offolnám a bejegyzést egy kicsit. A K-5-ről már egy ideje regélnek. Nyilván elkerülhetetlen, hogy a K-x és a K-7 közé tegyenek egy gépet - nagyon remélem, hogy a K200 nyomdokain indulnak el és egy modernebb, de hasonló kategóriájú gépet adnak ki, hiszen utóbbival nagyon sok felhasználónak szereztek örömet. A full frame-ről belső információ szerint csak 2012-ben dönt legelőbb a Pentax / Hoya vezetése, jelenleg a válság sem tett túl sokat az előrelépésért. Egy tükör nélküli gép nagy dobás, egy nagyobb érzékelővel szerelt csúcskompakt pedig merész húzás lenne, de nem tartom lehetetlennek. Egyelőre örülök, hogy a 645D sikeres a piacon, bár egyelőre még sehol nem láttam a saját szememmel. Viszont Franciaországban rengeteg Pentaxossal találkoztam, körülbelül a Nikon-júzerekkel azonos létszámban - ez igen üdvös.

@Péter: köszönöm szépen! :o)

@Laci: ha utazási irodát nyitsz, gondolj rám! :o))