NEGYEDIK NAP: KITARTÓAN FELFELÉ

Frissítve: 2010. augusztus 18.

Mivel mindig szerettem volna az Eiffel torony tetejére feljutni, sikerült rábeszélnem Julcsit, hogy szánjunk egy délutánt a történetre. Mivel úgy gondoltam, hogy a lift alapvetően a kezdő és kényelmes júzereknek való, ezért a torony feléig (tehát ameddig lehetett) a lépcsőket vettük igénybe. A másodikon aztán pihenésképpen beálltunk egy laza órás sorba, ami körbeért a torony kerületén: a csúcshoz természetesen csak lifttel lehetett felmenni és nem mi voltunk az egyetlenek ezzel a szándékkal. Szerettem volna összefűzni egyetlen panorámába a halszemmel lőtt négy darab 180 fokos képet, de ebben a műfajban mindig béna voltam, így megspórolok Nektek másfél óra lökdösődést és megkapjátok a két legimpozánsabb égtáj látványát. :o)

1. Felettem a föld, alattam az ég. Vagy lehet, hogy fordítva fekszem?

2. Válogosodás Soha ne írjatok blogot munkahelyen. Azt szerettem volna írni, hogy "világosodás"

3. Sötétedés

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« harmadik nap: Louvre
ötödik nap: hol is volt a verszáji csata? »

fotó blog     franciaország     nyaralás     párizs     szánsájn    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Ha gyorsan meg akarod oldani a körpanorámát, akkor ajánlom a Hugin-t!:)

 2      

Zsákai Péter

a fotók eszembe juttatják, hogy mi kb 3 órát töltöttünk fenn a torony tetején fotózgatással. közben kicsaptuk a laptopot és lemásolgattuk a képeket, amikor megtelt a kártya. így utólag amúgy tök felesleges volt, mert nem sok használható kép sikerült. :) a sötétedést még jó lett volna, ha láthatod. akkor lenne olyan képed, hogy "Párizs a fények városa". de nem akarlak elszomorítani. hisz tudjuk, tájm iz máni, máj ném iz Tomi. mennem kell! rohanok utánatok! :)

 3      

Pihe

@Gabesz: ezer köszönet a Huginos tippért, sikerült is összerakni, úgyhogy majd lesz ilyen post is. :o)

@Péter: pont ez a problémám nekem is - rájöttem, hogy abszolút felesleges olyat képeket készíteni, amit mások ezerszer meglőttek előttem és elég felcsúsznom a netre. Nyilván a körbelőtt Eiffel torony sem kivétel, a panorámát összeillesztve viszont egészen más a helyzet (legalábbis nekem minden vicc új). Nem akarom tudni, hogy mit veszítettem a kivilágított Párizzsal. :o))