EGY PIHE AZ EZER SZÖSZ KÖZÖTT

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF BLOGJA FOTÓZÁSRÓL ÉS EGYEBEKRŐL KÖNNYEDÉN

NEGYEDIK NAP: KITARTÓAN FELFELÉ

Frissítve: 2010. augusztus 18.

Mivel mindig szerettem volna az Eiffel torony tetejére feljutni, sikerült rábeszélnem Julcsit, hogy szánjunk egy délutánt a történetre. Mivel úgy gondoltam, hogy a lift alapvetően a kezdő és kényelmes júzereknek való, ezért a torony feléig (tehát ameddig lehetett) a lépcsőket vettük igénybe. A másodikon aztán pihenésképpen beálltunk egy laza órás sorba, ami körbeért a torony kerületén: a csúcshoz természetesen csak lifttel lehetett felmenni és nem mi voltunk az egyetlenek ezzel a szándékkal. Szerettem volna összefűzni egyetlen panorámába a halszemmel lőtt négy darab 180 fokos képet, de ebben a műfajban mindig béna voltam, így megspórolok Nektek másfél óra lökdösődést és megkapjátok a két legimpozánsabb égtáj látványát. :o)

1. Felettem a föld, alattam az ég. Vagy lehet, hogy fordítva fekszem?

2. Válogosodás Soha ne írjatok blogot munkahelyen. Azt szerettem volna írni, hogy "világosodás"

3. Sötétedés

 PIHE, fotó blog témakörben


  fotó blog     franciaország     nyaralás     párizs     szánsájn    


Megosztás Facebook-on


HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Ha gyorsan meg akarod oldani a körpanorámát, akkor ajánlom a Hugin-t!:)

 2      

Zsákai Péter

a fotók eszembe juttatják, hogy mi kb 3 órát töltöttünk fenn a torony tetején fotózgatással. közben kicsaptuk a laptopot és lemásolgattuk a képeket, amikor megtelt a kártya. így utólag amúgy tök felesleges volt, mert nem sok használható kép sikerült. :) a sötétedést még jó lett volna, ha láthatod. akkor lenne olyan képed, hogy "Párizs a fények városa". de nem akarlak elszomorítani. hisz tudjuk, tájm iz máni, máj ném iz Tomi. mennem kell! rohanok utánatok! :)

 3      

Pihe

@Gabesz: ezer köszönet a Huginos tippért, sikerült is összerakni, úgyhogy majd lesz ilyen post is. :o)

@Péter: pont ez a problémám nekem is - rájöttem, hogy abszolút felesleges olyat képeket készíteni, amit mások ezerszer meglőttek előttem és elég felcsúsznom a netre. Nyilván a körbelőtt Eiffel torony sem kivétel, a panorámát összeillesztve viszont egészen más a helyzet (legalábbis nekem minden vicc új). Nem akarom tudni, hogy mit veszítettem a kivilágított Párizzsal. :o))