ELSŐ NAP: REIMS

Tegnap késő este hazaértünk a nyaralásból, ma pedig egész délelőtt olyan memóriakártyát kerestem a neten, amin alapból használható franciaországi fotók láthatóak, a saját produktumaimat pedig inkább a feledés homályába dugtam. Nem, egyébként csak viccelek. Valóban formatáltam a memóriakártyámat. :o)

Két hét alatt nagyjából 3000 km-t sikerült vezetni a Budapest - Reims - Párizs - Versailles - Rouen - Mont-Saint-Mitchel - Rennes - Freiburg - Budapest túra során. 152 fotó született, amiből nagyjából 50 tűnik első szortírozásban használhatónak, napi bontásban fogok minden nap kitenni egy-egy adagot. Többnyire épületfotó készült, de ezzel szerintem nem árulok el túl sok újságot. :o)

Amit vittem magammal: K-7, Samyang 8mm, Sigma 10-20mm, Tamron 28-75mm, Pentax 50mm, Tamron 70-200mm. Az autóba került még az Induro állványom is, de általában ahová vihettem magammal, ott nem lehetett állványt használni, ahová meg nem vittem, ott lehetett volna, szóval csak egyetlen este tudtam rendeltetésszerűen használni. (Igaz, Párizsban túléltünk egy hatalmas vihart úgy, hogy az állványra szerelt K-7 rongyosra ázott - ilyenkor üdvös a szigetelt váz, de itt fotó nem született.) Megmutatkozott az is, hogy a Tamron 70-200/2,8 nem kifejezetten nyaralós objektív, mondhatni a hátizsák menetet vágott mindkét csuklyás izmomba, így megfordult a fejemben, hogy megválok ettől az objektívtől.

Az utazást követő első napot Reimsben töltöttük, ahol a katedrálist és a helytörténeti múzeumot szemrevételeztük. A franciák továbbra is nagyon kedves emberek, ahogy azt már két éve volt szerencsénk megállapítani, de hihetetlen módon nem beszélnek semmilyen nyelven (a viszonylag jó angolom, a csapnivaló, de partiképes németem és a közepesen vállalható magyarom kevés volt bármilyen szintű kommunikációra a két hét alatt). Az egyetlen angol nyelvű csoportvezetésen pedig diszkréten fulladtam meg a röhögéstől, amikor kiderült, hogy a hölgyemény már nem franciául, hanem angolul beszél (a "there was something wrong with the blood" - "der voz számszing rong vid dö blád" - mondatot sikerült franciásítani olyan módon, hogy az már "der vöz számszing röng vid dö blöd" formában gazdagította az audio imputunkat).

Szóval nagyon jól nyaraltunk, jól elfáradtunk, de majd holnap a munkahelyen kipihenem… :o)

Stay tuned, folytatása következik holnap.

1. Angyalok városa

2.

3.

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« offtopic
második nap: séta Párizsban »

fotó blog     franciaország     nyaralás     reims     szánsájn    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Moravcsik

Üdv újra itthon! Ahogy az első néhány képből is látszik, szép lehetett ez a kis kirándulás. Kérünk még ilyeneket. :)

 2      

Speegot

Szia Szabolcs!!

lássuk a többi képet is!! ha megválnál az obitól, mindenképpen jelentkezz kérlek!

 3      

vinczepetya

Home, sweet home....várom a többi képet:)

 4      

juice

hogy tudtál ennyire keveset fotózni?
irigylésre méltó...

a beszámolót várjuk és üdv itthon (wöllkámm bökk hőm mon dír flikör ámi)

 5      

Gabesz

Velkám hóm!:)
A második rendesen odab..z!:)

 6      

Pihe

Köszönöm szépen Nektek!

@Olivér: ha elhatározom magam, hogy széna vagy szalma, akkor mindenképpen Te leszel az első, akit megkeresek.

@Juice: igazából a gépem limitált be, mert a memóriakártya beszorult a vázba és nem volt lehetőségem cserélni. :o) Így is mindent RAW+-ban lőttem és ami kevésbé gondoltam használhatónak, abból a RAW változatot töröltem. :o)

 7      

juice

beszorulhatott volna egy nagyobb kapacitású kártya is ;)

 8      

Tudjukki

Be-szo-ruuuult????

Uhh, mondjuk egy PC-s boltban biztos vállaltak volna olyat, hogy kábel bedug és DVD-re kiír a kártya tartalma, de azt hiszem én is inkább csámborgással töltöttem volna az időt, mint bolt keresgéléssel.

 9      

Pihe

@Juice: nyolcas a legnagyobb kártyám, az a mák, hogy nem a másik szorult be, ami csak 2GB. :o)

@Mercutio: igazság szerint már hónapok óta szórakozott a kártya és most adta meg magát. Állítólag eltörött a kidobó pöcök, legalább Cameráék szerint, úgyhogy megy ki külhonba, pár hónapig a Zenit és a Z-1 lesz beizzítva. :o)

 10      

Zsákai Péter

velkám bekk (igény esetén bekk = Becks - csak úgy nincs értelme, de legalább sör) :D

Na, mi is hazaértünk a nyaralásból (idén nyáron nem itthon nyaralunk 3,4,5,6... :)))))) most kezdem átnézni mások nyaralós fotóit lefekvés előtt. :) Ez a 3 eddig teljesen rendben van, illeszkedik a portfóliódba.

(tudod, hogy adok a véleményedre, de most áldom az agyam, hogy anno nem hallgattam Rád és nem 8 gigás kártyát vettem, hanem 16-osat. én már nem vagyok hajlandó RAW-n kívül másban fotózni, annak meg ugye nagy az étvágya. tapasztalatom szerint pedig tárolókapacitásból sosem elég. bár, ha az ember le tudja archiválni valahova menet közben a fotóit, akkor "640 K mindenre elég". állítólag. azt hallottam. :D :D :D)

 11      

Pihe

@Péter: félreértettél. :o) Nem azt mondtam, hogy ne vegyél 16GB-os karit, hanem hogy inkább 2 x 8 GB-osat érdemes venni. A memkártya meghibásodhat vagy elveszhet, és ezekben az esetekben sokkal "jobb", ha a fele képanyag megvan, mintha az egész elveszne. Én csak ezért kardoskodtam a 16GB ellen. :o)

 12      

Zsákai Péter

tudom-tudom, értettelek/értelek. csak nem mindegy, hogy 8 GB vagy 16 GB ragad be a gépbe. így értettem. inkább a 16 GB-osom ragadjon be egyszer. vagy inkább mégse. :) amúgy meg ebből a szempontból tökéletesen igazat adok! ;)

OFF: biztos láttad már azt a hírdetést, hogy lehet memória kártyára is biztosítást kötni. csak úgy eszembe jutott a 16 GB vs 2x8 GB biztonságosabb témáról. kifejtősebb téma, most vége a kávészünetnek, ezért ON :)