KITOBIBÓL SZUPERMAKRÓ

A Fényérték levlistáján AZso osztotta meg az alábbi félelmetes videót, amely során szemtanúi lehetünk egy Canon kitobjektív teljes leépülésének és kivirágzásának. Természetesen ugyanezt elérhetjük egy régi objektív megfordításával is, ám az újabb üvegeken nem találunk rekeszgyűrűt, F/22 és F/32-vel meg nem egy nagy élmény belekukkantani a keresőbe. És akkor most fogjunk egy csipet sárkány lehelletét, majd keverjük össze a fák sóhajával...

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« induro phq: az állványok svájcibicskája
épületfotózás II. a Fényértéken »

fotó     fotótech     makró    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Feldin

Horror
Minden elismerésem

 2      

vinczepetya

nagyon komoly, és érdemes fontolóra venni, aprópénzből meg lehet oldani, bár gondolom messze elmarad a minősége a 100as, de még a 60as makrótól is...bár kitudja:I

 3      

Pihe

Hacsak valakinek nincs sok felesleges ideje és nagy barkácsolókedve, egyszerűbb venni készen egy fordítógyűrűt és egy régi rekeszgyűrűs kitobit. Igaz, nem olyan kényelmes, de szebb megoldás. :o)

 4      

vinczepetya

megnéztem mégegyszer, közelsem tűnik olyan egyszerűnek mint első ránézésre...azthiszem ez ki fog maradni az életemből, másrészt eléggé sérülékenynek tűnik...szakavatott szemek pedig azt hiszem mosolyognának a bajszuk alatt ha látnának egy ilyen mini atomreaktorral makrózni:)

 5      

Szilárd

Színtiszta kelet európai sufni-tuning! Inkább az ember technikai becsvágyát elégíti ki, mintsem az igényét egy makró obi iránt! De azért tisztelem a gyerek ügyességét, és még inkább a bátorságát!

 6      

Gabesz

Ez egy barom...már bocs, de tényleg az!
Egy fordítógyűrű talán 10-15 dolcsi is lehet....

 7      

Pihe

@Gabesz: nem véletlenül esett neki... lapozz csak fel a bejegyzéshez:

"Természetesen ugyanezt elérhetjük egy régi objektív megfordításával is, ám az újabb üvegeken nem találunk rekeszgyűrűt, F/22 és F/32-vel meg nem egy nagy élmény belekukkantani a keresőbe."

Itt konkrétan azzal játszik halált megvető bátorsággal a kispajtás, hogy a rekeszvezérlést átműtse a sufnituning bajonettjébe, így a vázról tudjon rekeszt állítani (lévén nem rekeszgyűrűs a kitobi).