BLOGMODERNIZÁLÁS

Kedves Pajtások! Hamarosan új motort tolok a blog alá, leváltva a már öregecske, hatalmas méretű és mostanában szemtelenül betegeskedő kódot. Az új kód nem csak negyed olyan méretű lesz, de alkalmas böngészővel a HTML 5 képességeit is ki fogja aknázni.

Ha van egy kis időtök, kérlek írjátok meg nekem (akár itt, akár privátban), hogy a jelenlegi honlapon mit éreztek teljesen feleslegesnek (a blogbejegyzéseket nem ér mondani! :o)))) és mi az, amit hiányoltok (a színvonal mellett, természetesen).

Kis segítség, hogy milyen részekre gondolok:

- "üdv újra itt", avagy időrendi összefoglalása a legutóbbi frissítéseknek;
- keresés;
- új fotóim;
- új hozzászólások;
- sideblog (twitter feed);
- objektív-sufniteszt összefoglalások ("vélemények, objektíven");
- olvasói linkek ("ajánlott irodalom");
- linkfal;
- statisztika;
- archívum.

Előre is köszönöm a segítséget, igyekszem Nektek alakítani a blogot. :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

MegosztásOldal teteje

« sárvár
induro phq: az állványok svájcibicskája »

blog    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

örömmel hallom...kicsit furi a sokáig töltődő hozzászólás, am ezen kívül én nem vélek felfedezni semmi furcsát,nem ideillőt!
Csak így tovább!:)

 2      

eldiablomismo

Én nagyra értékelném, ha emlékezne rám, és nem kellene minden alkalommal beirkálni az adataim :)

 3      

Pihe

Köszönöm szépen Nektek!

@Gabesz: a sokáig töltődő hozzászólások jogos, rákerült a javítandó listára.

@EDM: valami miatt megőrült az "emlékezz rám" funkció, pedig régebben működött - szintén javítólistára került. :o)

 4      

Feldin

blogtali ;)

 5      

melon

Szia Pihe,
én csak nagyon ritkán írok ide, de rendszeresen olvasom a bejegyzéseidet. Most leírom, hogy mi zavart eddig a blog felhőtlen fogyasztásában.

Első észrevétel: az RSS feedben a bejegyzések dátuma valamiért unix timestamp formátumban van, ezáltal folyamatosan legelöl szerepel a hírolvasóm olvasatlan bejegyzéseinél. Ez nem túl zavaró, de azért egy picit igen - gondolom az új motor ezt javítja majd.

Második: az rss-ben nincs benne a teljes bejegyzés. Ez merőben szubjektív dolog, és persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan csábítja kattintásra az olvasókat, de én megszoktam, hogy nagyon sok helyen nem foglalkoznak teaser-ekkel :) Ezeken a helyeken ha kattintok, akkor a kommentek miatt teszem. Nem bánom, ha a teaser marad, de akkor legalább 4-5 mondatos legyen, ne 4-5 szavas, és tényleg keltse fel az olvasói érdeklődést.

Harmadik: a blog kinézete :) Kicsit avíttosnak tűnik számomra, ráadásul szerintem túl magas a fejlécgrafika, valamint a tipográfia annyira szellős függőleges irányban, hogy a 800px magas képernyőn ha klikkelek egy postra, nem látszik a post címén kívül még semmi, muszáj görgetni.

Negyedik: tök jó lenne, ha az új kinézet valahogy rávezetné a Safarit, hogy bekapcsolható a screen reader. Tudom, ez egy eléggé kevesek által használt funkció lenne, de ha már a feedben nem olvasható a szép nagybetűs, vonaton, buszon, parkban is könnyen fogyasztható formátumban ott a tartalom, akkor előszeretettel olvasnám emígyen (itt nagyon aprók a betűk, és mint említettem túl szellős vertikálisan)

Namost nehogy azt hidd, hogy szőrszálhasogatok, én kedvelem a blogod, nem véletlenül vagyok feliratkozva a feedre. Remélem, hasznodra válnak az észrevételeim és az átalakításhoz sok sikert!

 6      

Pihe

@melon: köszönöm szépen a terjedelmes hozzászólást, nagyon tanulságos volt. A Unix timestampre nem is gondoltam - azóta, hogy megírtam az RSS feed exportálást készítő scriptet, nem is nagyon nyúltam hozzá, de ezek szerint ennek pont itt az ideje. :o)

A teaser miatt már többen szóltak, valószínűleg úgy fogom megoldani, hogy az első pár mondat kerül be a feedbe, de ezt még megálmodom. :o)

Az új design 1024px széles és függőlegesen is jobban rendezett. Külalakban nem lesz sok újdonság, de a HTML 5 mellett szeretnék egy nagy adag Javascript és AJAX tartalmat behozni. A Safari readerje jó ötlet. :o)

Köszönöm szépen!

 7      

Feldin

a readert és a teaser bővítést én is támogatnám.
Illetve valami bejelentkezős kommentezés mondjuk fb connect? Mostanában nemigen jegyzi meg hogy ki vagyok.

 8      

Pihe

@Feldin: FB connecttel nem szeretném összeházasítani, mert akkor kiesnek azok, akiknek nincs Google accountjuk. Engem is folyamatosan elfelejt, ezt is kijavítom. :o) Köszönöm!

 9      

Pihe

Unix timestamp hiba máris javítva. :o)

 10      

Kiss Ákos

RSS teaser nálam is érdekes. Nekem emiatt sajnos néha kiesik a látómezőmből pár bejegyzésed.

 11      

Zsákai Péter

A lassú oldal betöltődést említeném elsőként, ami akkor remélhetőleg megoldódik.

A felső header nekem is túl magas, de ezzel egyet tudok élni.

A régóta beígért sörcsap nélkül viszont már nem sokáig! Az mindenképp legyen a következő release része! :)

Végül makszimum riszpekt, hogy magad fejleszted a blog motort! Ilyen szemüvegen nézve nem nagy problémák ezek. ;)

 12      

Pihe

Kedves Pajtások (főleg Péter)!

Pótolnám a már régen tett ígéretemet a blog sörcsap funkcióját illetően. Kérlek, hogy hozzátok a korsótokat, mert:

 13      

Zsákai Péter

főoldalra vele! :)))))
köszönjük! :))))