AZ ELSŐ PENTAX 645D VIDEÓ

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« helyzetjelentés a májusi télből
munkatársat keresünk »

645d     fotó     fotótech     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Neo19

Hát eljátszanék vele egyszer... kétszer... háromszor...:D

 2      

tmt

Hihi. Kellemes. Nekem már az első speckók alapján is az volt a benyomásom, hogy ez egy K-7 bazi nagy szenzorral és másik házban :) De ettől persze nem rosszabb, vagy valami...

 3      

Gabesz

Engem leginkább az a Pentaxos ing fogott meg...az kellene.
A 645D-vel úgysem tudnék mit kezdeni!:)

 4      

Pihe

És az első képek: http://ganref.jp/magazines/index/1/0/366

 5      

Neo19

Hogy én mennyire nem szeretem az ilyen teszt képeket. Semmit mondók, nincs olyan rajta ami miatt azt mondom h igen ezt a gépet akarom venni, mert látom h mennyit tud. Sose értettem h miért így csinálják. Hát várom nagyon a színvonalas első képeket is, aminél tényleg kijön az előnye. Mert egy ilyen géppel amúgy is ált az ember stúdióból nem nagyon jön ki.

 6      

Pihe

@Neo: nézd csak meg a makró fotót! ISO 800-on készült. Szerintem nagyon jól példázza a gép képességeit. Pluszban ott van az 50 megás RAW file is. Vicces, hogy egy fényképezőgép miatt kell majd lecserélnünk a számítógépünket, mert egyszercsak a swap disk is megtelik pár megnyitott RAW miatt. :o)

 7      

Neo19

Hát igen a nagy képet miatt erős gép is kell. Azért a 20 MP-es RAWok feldolgozása is komoly feladat tud lenni, nem hogy 40 MP-el. Nekem most a K200D raw-jaival is megtud szenvedni néha az Aperture. Bár tény h nem 1-2 kép van az adatbázisban sem:D

 8      

Pihe

Többek között ezért sem használok Aperture-t. Behúzok 40-50 RAW-t ACR-be és ott leválogatom. Lehet, hogy kevésbé célorientáltabb, mint egy Library-ban gyűjtögetni, de sokkal pörgősebb. :o)

 9      

Neo19

Alapjába véve nem okoz túl nagy gondot. Eleve ott kezdődik h PS-t meg se kell nyitnom:) Leválogatás gyors, mivel preview nézetben csinálom. A rawok szerkesztése, meg mostanság változó sebességű, még nem jöttem rá h mikor miért. De amúgy imádom az Aperture-t főleg most a 3as fantasztikus.

 10      

Pihe

Na még egy adag, a rend kedvéért:

http://www.pentax.jp/japan/imaging/digital/medium/645d/ex.html