AZ APS-C VÉGE

Egy pár napja napvilágot látott - "kiszivárogtatott" és máris nagy port kavart - jelentés szerint nem full frame gépeink egyik legolcsóbb alkatrésze az érzékelő. Pár órája a nagyobb tükörreflexes fényképezőgép-gyártó cégek egyszerre adtak be nyilatkozatot - elkerülve a vásárlói elégedetlenséget -, hogy innentől APS-C áron fogják árulni teljes Leica kört rajzoló érzékelővel szerelt vázaikat (igen, meglepő módon az Olympus és a Pentax is ugyanezt nyilatkozta).

Kedves Pajtások, itt az idő, hogy szekrénybe tegyétek APS-C gépeiteket és már csak rossz emlékként gondoljatok a könnyű és olcsónak mondható objektívekre, a kis gépvázakra, az alig érezhető vignettálásra, a képmező széleinek részletgazdagságára, a jobb makró-körülményekre és a crop factor miatti kényelmes teleobjektív-használatra, hogy csak a fő negatívumokat említsem. :o)

Teljesen elfelejtettem: a rendszer már a tavaly bejelentett X-bajonettel lesz elérhető, a kapcsolódó bejegyzést itt illik elolvasni kommentálás előtt. ;o)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« így neveld a k-7 zajszinted
harcos a fürdőszobából »

aps-c     full frame     lol    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

rivera

Az kimaradt a hírből, hogy a már megvásárolt APS-C-s vázakban a szenzort ingyen cserélik nagyobbra az első ezer jelentkezőnek.

 2      

Pihe

A múltkor is ezen buktam el, azóta megtanultam, hogy az "ingyen" szó elég fotózás-idegen kifejezés. :o))

 3      

Kutasi Kovács Zoltán

Pedig de jó lenne. Viszont ebben az esetben a verseny élesebb lenne, hiszen a legjobb, legszebben rajzoló objektíveket vásárolnánk meg és ez további fejlesztésekre adna okot.

 4      

Takoca

Várhatóan azt is bejelentik, hogy mivel már eddig sem volt érdemes külön gyártani az aps-c meg e full frame érzékelőt, így már évek óta mindenben fullframe van. A k10d -re várhatóan még ma jön egy frissítése amivál át lehet váltani full framre a gépet. Yessss

 5      

Zsákai Péter

:)

 6      

eldiablomismo

Záprilis bolongya :P

 7      

Gábos Szilárd

Aztaaaa...hát ez sikerült :))))
Megsozktam, hogy Pihe szavára lehet adni...és bevettem :D:D:D

Csúúúúúúnya volt....nagyon csúúúúnya :D

Háhhh, hát ez nemigaz :D

 8      

Gehring János

:D

 9      

Pihe

:o))

Köszönöm szépen Nektek és bocsánat, ha esetleg bedőltetek volna. Első körben szerettem volna azt írni, hogy befejezem a bloggolást, de a héten voltam a kapuit végleg bezáró Photoluxnál, és úgy döntöttem, hogy ezzel nem szabad viccelődni.

Az X-bajonett legyen Veletek! :o)