TÖRTÉNÉSEK, TÖRTÉNETEK

A legutolsó személyes bejegyzésre talán csak a lógó szakállú öreg motoros Pajtások emlékeznek (a Hölgyektől elnézést kérek a szakállméretre vonatkozó jelzős szerkezetért, természetesen ez bajusszal is működik ;o)), ugyanis kicsit mindig sikerül megfeledkeznem arról, hogy ez egy privát blog és nem egy bizonyos márka fizetett oldala (tényleg nem! :o)). Mentségemre legyen szólva, idén valahogy kevesebbet is fényképeztem eddig, a fotós munkákban sem dúskálok (bár szerencsére az élet más területei ezt kompenzálják), nyilván a március végi tél sem kimondottan az egészséges tartomány felé ösztökéli ezirányú kedvemet. Viszont azt vettem észre, hogy évről évre kevesebbet fényképezek, és ez egy irányból aggasztó, másik oldalról türelemre intő folyamat: ahogy minél több és több fényképet nézek és jegyzek meg, úgy egyre kevesebb témát tartok érdekesnek, teljesen simán elmegyek olyan jelenségek mellett, amik pár éve még izgatták a fantáziámat. Ha viszont arra gondolok, hogy ha a saját viszonylatban egészséges önkritika szemüvegével nézve évente csak öt-tíz elfogadható képeket sikerül kitermelni, akkor már boldog lehetek, amely feledteti a kihagyott középszintű százat.

Julcsival a hetek-hónapok óta tartó előkészületek után végül múlt szombaton pontot tettünk az összeköltözős projectre. Ez természetesen azt jelentette, hogy a teljes tárgyfotós felszerelésemet mobillá kellett tennem annak érdekében, hogy ne három vakuállvány árnyékában kelljen elköltenünk a napi betevőt. Sikerült olyan szinten átcsoportosítani mindent, hogy annak ellenére, hogy szinte soha nem sikerül elsőre megtalálnom, amit keresek, most már nagyjából elférünk, bár például a konyhában még így is akadnak bőven a gasztronómiától idegen objektumok.

Múlt héten az a megtiszteltetés ért, hogy Ákos meghívott a Fényérték stábjába, amit örömmel fogadtam el - igyekszem olyan anyagokat összeállítani, amiket érdekesnek találhattok, első körben pedig az is előfordulhat, hogy régebbi bejegyzésekkel találkoztok majd. Ha esetleg van olyan téma, amiről szívesen olvasnátok tőlem, ne kíméljetek!

Szombatra halszem-tesztelést terveztünk Takocával (Peleng 8mm vs Pentax 10-17mm vs Samyang 8mm), de sajnos a Peleng gazdája lemondta, így ez a már ígért bejegyzés csúszik egy kicsit. Ehelyett leporoltam Édesapám Zenit E-jét: a fénymérő és a zár tökéletesen működik, a redőny makulátlan állapotú - amint tehetem, megetetem egy tekercs filmmel, teljesen kedvet kaptam egy kis manuális élvezkedéshez. Sajnos csak a kitobjektív van meg hozzá (Helios-44-2 58mm F/2), de így talán izgalmasabb is a játék. :o) A hétfőt - dacolva az elemekkel - a továbbra is csodás Esztergomban töltöttük, az alábbi emlékképek (éljenek a klisék!) ezt körítik.

És Ti, Pajtások, hogy töltöttétek a hosszú hétvégét? PIHE, magánügy témakörben

MegosztásOldal teteje

« amiért nem veszek pentax 645d-t
hangszer-fényszer barátságos mérkőzés »

esztergom     fotó     fényérték     zenit     élet    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Feldin

:)
minő jó hírek!

M42-ből tudok kölcsönadni egy 135öst meg egy 200ast ;)

 2      

O.Zsé.

Szia Pihe

Nekem is fotózással telt a hétvége ünnepi része :)
Egy trikolór album belőlük:
http://www.italiafoto.hu/albumok/015/

Egy manuális A állású Takumar 70-200/4 volt a K20D-n

Néhány hete váltottunk pár szót a PFC-n Tamron 70-200 ügyben.
Ugyan nem sikerült jobban megszerveznem, h találkozhassunk, de végülis megrendeltem egy példányt és csak remélhetem, h minden príma lesz vele.

Elképesztő élmény olvasni a blogod. Kedvencek közé, előkelő helyre került :)

 3      

eldiablomismo

Isten hozott a Fényértéken! (egy rendszeres olvasó ;))

 4      

tmt

Én is fényképeztem, Pécsett, csak még nem tettem fel őket. Grat a fényértékeléshez! :)

 5      

Gabesz

Gratula az összebútorozáshoz!
És a Fényérték-hez is persze!:)
Én pénteken József-napoztam haverekkel,szombaton ellógtunk Demjénbe egy "zacsiáztatás" projektr!:)
Jólesett!
Vasárnap punnyadás volt, hétfőn pedig serény dolgozósdi!:)

 6      

Pihe

Köszönöm szépen Nektek! :o)

@Feldin: köszönöm a felajánlást, egyelőre kipróbálom a Heliost, mint egyedüli lehetőséget, aztán ha nagyon nem bírok vele, akkor lehet, hogy a 135-öst elkérném. :o)

@O. Zsé: köszönöm szépen, örülök, ha tetszik! Megnéztem a képeket, főként a lovasportrék tetszettek. A honlapodat pedig még korábbról (pár hete néztem) ismerem. :o)

@eldiablomismo: köszi! :o)

@tmt: várom a képeket! :o)

@Gabesz: sajnálom, hogy hétfőn dolgoznod kellett. Majd szervezünk egy sétálós-fotózós napot, ha szép idő lesz végre! Köszi Neked is! :o)

 7      

Zsákai Péter

Szia Julcsiiiii! Ha már egy légtérben vagytok! Mikor indul a blogod? :)

Szia Szaboooooooooooolcs! :)

Az első részre hevesen bólogatok. Egy érettebb korba lépés jelei ezek úgy gondolom. :) Mindemellett tessék csak kattogtatni a zárszerkezetet, mert csak így van esély jót alkotni! Ez kifejtősebb, úgyhogy majd egyszer máskor... :)

Az utolsó kép teljesen rendben van, azt simán küldeném a portfóliódba!

Hogy mivel telt a hétvége? Péntek Slogan koncert fotózás. Szokom még a muzsikát, de már vannak olyan részek, amik kifejezetten ütősek. Nagyon gyenge fotókat készítettem, de ha rá akarsz pillantani: http://zsakaipeter.atw.hu/20100312-slogan

(a srácok után következő bandát állítólag valami motoros banda lerángatta a szinpadról. azok mekkora képek lettek volna?! :)))

Szombat no comment, no photo. Ilyen is kell. :)

Vasárnap Pék Zoli (www.pekzoltan.hu) fotókiállítását látogattam meg. Nagyon kellemes vasárnapi élmény volt.

Hétfőn meg kimentem tüntetni a Kossuth térre. :) Na, jó nem! :) Kimentem, hátha van ott érdekes. És volt is! Idén a kordonok mögé csak biztonsági kapukon keresztül lehetett jutni. Úgyhogy a tüntetők is szépen végig állták a sorukat, hogy bejuthassanak tüntetni. Ott olvastam egy táblán a következő udvarias tüntető szöveget: "Tetszettek volna NEM rájuk szavazni!" :D :D :D Na, igen. Az urak a tüntetésnek is megadják a módját. Semmi baj nem lenne, ha mindenki így csinálná! :) Azért láttam a falhoz támasztott vízágyút is. Persze csak a biztonság kedvéért. :) Egyetlen kockát nem lőttem, inkább hazajöttem punnyadni. :)

Kb. ennyi. :)

 8      

Pihe

@Pééééééter: jót nevettem. :o)) Szerintem Julcsi tudna miről írni (élet egy fényképezőgép-b.zerátorral), kérdés, hogy jó lenne-e az nekem. :o))

Nekem tetszettek a Slogan-es képeid, teljesen rendben vannak. Igen, elég gyorsan mozgó zenekar, nem szabad csodálkozni, ha születnek bemozdult képek. :o) Továbbra is azt mondom, hogy a Wigwamnél jobb helyszín koncertfotóra kevés van.

 9      

Hollósi Gábor

A Zenit-E jó barát!:) Remek üveg a helios, nem kell aggódni!

 10      

Pihe

Gábor :o) Köszi a bíztatást! Igazság szerint tavasszal mindig elkap a filmes-romantikus érzés, egy nagyobb fotós munkán vagyok túl és kicsit meg is csömörlöttem a digitális gépnyomástól. Azt hiszem, holnap veszek egy tekercs fekete fehér filmet, és eljátszom a Zenittel. :o)

 11      

Hollósi Gábor

Majd egyszer szervezünk egy zenites találkát, viszek 3-at!:) Ha valakinek nem lesz majd adok egyet!:):)

 12      

Feldin

Zenites taliban benne vagyok.
Viszek 2-t :)
Illetve egy Ljubitellel is beszálhatok.
Tényleg, elő kéne azt venni :)
Amúgy... Nem tud valaki egy jó kis Yashica MAT-ot működőt?
Beleszerettem a 6x6-ba... :)

 13      

Pihe

Ha lesz idén blogtalálkozóm, akkor hozhatna mindenki régi oldtimer gépeket, szerintem mindenki örülne, ha elvonatkoztatnánk kicsit a digitális világtól.

 14      

Tudjukki

Éljen a hatalomátvétel, Julcsi 4 Prezident!:)))

Pana GF1 oldtimernek számít? Naaa, lécci-lécci!:)
Majd rakok bele kiskapacitású SD-kártyát, hogy csak 36 RAW+jpeg mehessen bele:)

*Ja és ha valakit érdekel egy Tamron 17-50/2.8 "olcsóér" dobjon egy mailt;)*