AMIÉRT NEM VESZEK PENTAX 645D-T

Érdemes körbenézni a külföldi Pentaxos fórumokon - a 645D bejelentése és az első képek megjelenése olyan felüdülést hozott a hónapok óta tartó letargiába, hogy már csak rossz viccnek tűnnek a "miért nem veszek pentaxot", "a pentax halott", "miért nincs full frame vázunk" vagy a "hol vannak a régi optikáink" című témák. Különböző fórumokon mazsolázgattam a különböző felhasználók érveiből, ki miért nem vesz 645D-t, kiegészítve saját indokaimmal. Voila!
Először is, túl magas az ára. Aztán meg túl alacsony az ára, a hasonló rendszerek legalább kétszer ennyibe kerülnek. Egészen biztos, hogy sántít valami és ez nem egy profi rendszer! A fényképezőgép bal oldala teljesen hiányzik (lehet, hogy ezért ilyen olcsó? De akkor miért ilyen drága?) - csak egy lyuk van rajta, ami egyébként túl kicsi, nehezen lehet kiválasztani. És hová lettek a témamódok? Még a kutyám arcát sem ismeri fel, nem hogy a családi csoportképen a mosolygó arcokat! Nem is értem a Pentaxot. Vérlázító, hogy 2010-ben csak feketében lehet kapni egy fényképezőgépet! Mit mondok majd a barátnőmnek, hogy "ne haragudj Drágám, de nincs Hello Kitty kiadásban?" És a felbontása? CSAK 40 megapixeles. És hogyhogy nincs beépített vaku? Hogy fogok így sötétben fotózni? Most tényleg olyan gyertyákat kell választani, amiket könnyen a vakupapucsba lehet húzni? Milyen gagyi fényképezőgép az, amiben nincs HD videó? És egyébként is, mi az, hogy 3:4-es képarányban dolgozik, mint a kompaktom? Hová lett a kihajtható és levehető kijelző? Még csak előoldali LCD-je sincs, ha szeretnék magamról meztelen és gázmaszkos önportrékat készíteni! És egyébként is: túl nagy. A kicsi mindig jobb és korszerűbb. Meg aztán visszamenőleg nem is kompatibilis a K-x-hez vett fotóstáskámmal. Fogadjunk, hogy még a Gorillapodom is felborulna vele! Apropó, kompatibilitás: szégyeld magad Pentax, amiért nem tudom az Optiom dokkolóján keresztül tölteni! És a markolat? Hogyhogy nincs hozzá? Még a ceruzaelemeket sem tudom hová betölteni! Mi az, hogy nincs rajta azonnali nyomtatás gomb, amikor az még a szomszéd Canonján is van? Csak ISO 1000? ISO 500.000-et akarok! Tudom, hogy zajos lesz, de kell! Nincs benne se Wi-fi, se GPS. Természetfotósok könnyen eltévedhetnek így. De a leggázabb az objektív: egyrészt nem találtam hozzá 800mm-es optikát sportfotóhoz, másrészt nincs hozzá szuperzoom. De tényleg, hogy kell ezzel egyáltalán zoomolni? Biztos lehet, csak az enyém beragadt. Ilyen gáz kitobit! És még csak vissza sem húzódik a vázba kikapcsoláskor! És a fényerő? 1:2-nél nincs fényerősebb objektív hozzá! De végül, a fő indokaim, hogy: nem Canon, nem Nikon, nem Apple... ÉS NEM FULL FRAME!

;o)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax 645d: hivatalos bejelentés
történések, történetek »

645d     fotó     középformátum     lol     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

gorbelabda

Ez állat jó lett!
A legjobban ez tetszik: (lehet, hogy ezért ilyen olcsó? De akkor miért ilyen drága?)
Hiába, irigyek az emberek, meg sznobok!

 2      

vinczepetya

:):) földönpörögve nevetek:)

 3      

Zoomka

:-)
Ken Rockwell érveit nem tetted közéjük.
:-)

Pont ma lettem boldog tulajdonosa egy Pentax gépnek. Bár már legalább fél éve kiválasztottam, hogy mit is akarok venni, de csak most jutottam el oda, hogy realizálódhatott a vágyam. Gondoltam megvárom ezt a 645D-t, de ezen írás alapján már látom, hogy nem éri meg, ezért nem azt a típust választottam. Meg messze is kellene utaznom érte. :-)

 4      

Pihe

Kenre most éppen fújok. :o))

Gratulálok Neked és szép fényeket kívánok az új szerzeményhez!

 5      

_gábor

"Hová lett a kihajtható és levehető kijelző? " + eldobható. :)

_Hali. Jó lett. :)

 6      

eldiablomismo

Az édzsdívidijó hiánya engem is szíven ütött! 2010-ben? Már megjelenésekor elavult :)
Az indexen is kezd kialakulni az ellentábor a topikjában :)
Az enyhén canonos spottres (két nap után kikerült a hír pár mondatban :D) kommentekre is kíváncsi leszek :D
Ahogy észrevettem a canikon világot sokkolta a gép, inkább agyonhallgatják a gépet, biztos várják az éles teszteket, hogy szétcincálhassák. Gondolom majd egy100%oscroppottegyémáfelléccike-vel indítanak, ahogy azt szokás ;)

 7      

Pihe

Alapvetően a Spottr-re nem jellemző, hogy figyelnének a Pentaxra, de valóban nem lehet minden márkára figyelni és nincs is köztük Pentaxos, így főleg megbocsátható a csúszás. Viszont tegnap retwittelték a hírt tőlem, úgyhogy végülis elcsiripelték. :o)

 8      

Gáboska

Áááááh mekkora....Showder Klubba vele! :))

 9      

Zsákai Péter

azért ha egyszer mégis vennél, nyugi nem hozzuk fel ennek a posztnak a linkjét. ááá, dehogy! :)))

 10      

melon

Már rég nevettem ilyen jót, az utolsó mondat tetszett a legjobban. "... ÉS NEM FULL FRAME!" :D Gratula!
Amúgy olvastam ezekből a 'kifogásokból' én is pár helyen, de így összegyűjtve nagyot ütött :)

 11      

rivera

Köszi Pihe hogy megvédtél minket :)

Tényleg nincs köztünk Pentax-so, sőt az egyszem Nikon-os is Canon-ra váltott :( ettől persze még próbálunk írni mindenről de nyilván izgalmasabb lenne egy ilyen bejelentés ha nem C-s hanem P-s szemüveg lenne rajtunk.

Viszont az oldal nyitva így ha bárkit zavar egy-egy márka alul vagy felül reprezentáltsága, csak szándék kérdése hogy javítson az arányokon :)

 12      

Pihe

Köszönöm szépen Mindenkinek. Örülök, ha tetszett a kis egyveleg. :o)

@_gábor: köszönöm szépen, hogy benéztél! :o)

@Zsákai Péter: tudom ám én. Offolni se offálnátok soha. :o)

@melon: köszönöm! :o)

@rivera: szerintem teljesen rendben van, amit csináltok, sőt. Sikerült felkavarni a hazai fotós élet állóvizét, lett egy barátságos és általános gyűjtőhely. Aki Pentaxos és csak Pentaxos híreket akar olvasni, úgyis a szakfórumokra megy. :o)

 13      

Zoran

Nagyon klassz összeállítás, tetszett!!

Hello Kitty kiadás --- rulez!!!
:-))

 14      

eldiablomismo

Jajj, nehogy már meg kelljen védni tőlem a spottr-t, mert élcelődtem a canonosságán :)
Tessék olyan humorosan felfogni, mint én ;)